Августинчета засмени да са бели и червени - тема 12

• 36 633
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Явно момичетата са по-спокойни или независими, не знам как да го определя. Дамян като застане на 4 крака и ни напред, ни назад, погледа, погледа и като ме фиксира "УААААААААААА" с жален поглед. Всичко мама. Много пъти се налага да го изчакам да се успокои за да му обърна внимание иначе рискувам да си отгледам ревльо, който си мисли, че нещата ще му се получават с врещене.

Алистра играчките, които съм гледала за Монтесори обикновено са дървени и са в класическите цветове жълто, червено, синьо и зелено. Какво ще взимаш? Аз съм набелязала един дървен палячо като конус от гевречета, едно влакче с кубчета и другите класически формички и една играчка с нанизани топчета. На този етап ще изчакам още малко, защото каквото и да му дам всичко отива в устата. А, книгата съм я преполовила и изобщо не мога да стигна до нея.

Нашият кош е напред от самото начало и прабаба го научи на боц.

# 661
И Дея не не толкова независима. Условието сутрин да си играе самя е да не влизам в стаята, че види ли ме се започва мам мам мам и рев. Иваче не се старая да я взимам веднага, когато реве, не я нося на ръце. За сметка на това баба й, когато я гледа, така я разглезва, че ми трябва седмица да оправям поръженията. Според нея детето трябва да се сложи да спи, чак когато и почти заспало право и след такова гледане е и ужасно нервна, защото не се е наспала..
Цикъл още нямам, тук там зацапва.. Звънях на доктора, но не е в града и каза да ида другата седмица.

# 662
Да ви призная...случвало се е пюрето с месо да е двойна доза.Давам го два поредни дни а послд пюрето със зеленчуци отново двойна доза и пак два дни .Става два дни с месо два без месо.Вие какво мислите?
Има само 2 зъба но пък лази страшно бързо.

# 663
И аз така правя два дена меса и два дена без , не знам какво да мисля  Grinning , тя яде по някоя друга лъжица само и нищо да не й дам все таз май.
Ще прозвучи глупаво, но не съм чувала какво е това Монтесьори  Grinning  
А за спането не ми говорете, спи по 30 мин и то на ръце, всичко ме боли

# 664
Аз като взимах малко пюренце на хип пиле така давах два на два, то хем пише да се даде 1/2, хем другата половина да се даде в рамките на следващия ден, еми няма да го хвърля, я! Сега взимам от големите по 190 и 220 и там ми е по- лесно, защото той толкова си яде.
Монтесори е първата жена лекар в Италия, разработила е възпитателен/обучителен метод за деца, който е по-различен и по- ефективен от този, който ние познаваме, това на кратко, другото го има в нета.

# 665
Днес мога да вдигна банкет, Тоничка яде оризово-бананова каша 150-160 мл , не мога да си обясня защо яде това гадно нещо, а всякакви други полезни и вкусни неща не .

# 666
Привет. Дария днес става на 8 месеца.
Въведох глутен със следобедното  ядене
 Купих овесена каша на Холе. И добавих кърма и няколко лъжици от едно отворено пюре от вчера.
Колко време трябва да яде т нея за да дам спелта, ръж и т.н....
И кога давате извара? Гледам,  че я има в някои пюрета купешки,  също и йогурт

# 667
Привет. Дария днес става на 8 месеца.
Въведох глутен със следобедното  ядене
 Купих овесена каша на Холе. И добавих кърма и няколко лъжици от едно отворено пюре от вчера.
Колко време трябва да яде т нея за да дам спелта, ръж и т.н....
И кога давате извара? Гледам,  че я има в някои пюрета купешки,  също и йогурт
Давай по седмица, така за месец ще вкараш глутена.
За изварата, мисля да й дам другия месец. Готови пюрета не давам.

# 668
  • София
И нашето момиче не го занимаваме с телевизия. Обикновено пускаме музика на телевизора и ако е през YouTube се заглежда, но не прекалено. Подбирам ѝ играчките, също така, не ѝ давам всичко, което има, ако не ми харесва или не ми се струва подходящо. А и тя самата още няма особен интерес, харесва си 2 гризалки, една дрънкалка, гушкото и 2-3 малки плюшки. Купихме ѝ и първия образователен телефон, мисля, че бях споменала - свети и издава разни звуци, сменят се и картинки (не е екран, който да облъчва, а механични картинки). Имаме и едно музикално нещо на Fisher-Price, на което май-май не обръща още много внимание. Аз съм голям фен на образователните играчки и ще гледам да има такива сред нейните, даже ми се иска да са повече. Отделно чета за Монтесори, което, както знаете, е цяла система и включва не само чисто образователните/възпитателни методи, а и средата, отношението към детето и т.н.

Откакто яде месо иначе, никакъв интерес към зеленчуците, всяко хранене е мъка и почти винаги се дохранва с мляко. Заек не хареса, ама и на мен не ми хареса в комбинация с картофи и копър, може някаква друга смес да пробвам. Пуйката си е първенец, следвана от пилето. Може да се каже, че 3 хранения сме заместили, но условно.

Постоянно пълзи, постоянно е права, от няколко седмици също си седи и си се занимава. Разбира се, зарядното за лаптопа ми или това на мъжа ми са ѝ любимите играчки за дърпане, компромисно се съгласява и на някой телефон, но обикновено сама си ги "краде" и ѝ ги взимаме, за да не свиква с подобни "играчки". Simple Smile

# 669
Значи не съм единствена хихи.Днес дадох пиле с ориз но има и за утре.Времето днес беше лошо но утре ще излезем и няма да имам време да му правя пюре.

# 670
Бисквитките на мама Ани

100г фини овесени ядки

1 банан (около 150г обелен)

40 г меко масло

50 г царевично брашно

100 г бяло брашно (или 150 г бяло, ако не ползвате царевично)

Овесените ядки (може и пълнозърнести) се накисват в 50-60 мл леко топла вода и се оставят за 10-20 минути. Намачква се бананът  заедно с маслото и към тях се добавя получилата се каша от овесените ядки. Добавя се брашното. Разбърква се добре и се оставя за 20 минути в хладилника. Изсипват се кръгчета върху хартия за печене и се пекат на 160 градуса в предварително загрята фурна за около 12-15 минути.

# 671
Когато родих, всички ми казаха " е, сега ще ти е по-трудничко, те момчетата са си капризни и калпавички " . Чудих им се на акъла, нооо сега разбирам за какво говорят Grinning. А съседката и една колежка имат лаф " пуйче и Георги трудно се гледат"  Laughing
Моя тип се зазяпва в телевизора, но не много, телевизия гледаме вечер, а той тогава или реве или ми спи в ръцете. Има си негови играчки и дрънкалки, доста се събраха, разпределени са на няколко места из къщата, та където и да го сложа, да си има занимание. Не че като ревне помага Grinning. Сутрин като се събуди първо се разсънва с мен в леглото, наслаждаваме се един на друг, после пълни памперса и следва тоалет. След това го оставям на спалнята заграден от завивки и възглавници, за да си направя кафе, закуска и неговото мляко. И след този щастлив един час започва обикновения ден - не съм ли при него, рев. От скоро го оставям тук и там по пода, хем да не плаче, хем да се озърта шашнато и щастливо. Не пълзи още, само се върти като муха без глава  Laughing Не ми се мисли като пропълзи, какво ще става...зарядни, кабели, пък десетките ми саксии къде ще дявам съвсем не знам.

# 672
И на мен ми казваха, че момче трудно се гледа.. Е да ама на мен първите 6месеца ми бяха рай. Направо си почивах  Laughing И тъкмо свикнах, а тя каква стана  ooooh! Не, че е толкова зле, но на фона на първите месеци.. Отдавам го на това, че наистина момченцата са по-привързани и зависими, докато момичетата винаги сме били по-самостоятелни Simple Smile
Пък и тая тайни надежди, че като избият зъби нещата ще се оправят. Ако не тогава, поне да е като навършат пълнолетие..

# 673
# 674
Отдавна не съм влизала и не сварвам да изчета 😀.

Най-сетне разбрах какво е готово за захранване бебе 😀. Той винаги в сучел често, но сега съвсем не спира. Прояде някое и друго пюренце, оризовата каша му се услади и много обича да смуче ябълка, само да му я държи някой и да е обелена. Мисля да давам смесено пюрета, парчета, каши и пр. Яде по малко, но е толкова хубаво да виждам как отваря устата след толкова много изхвърлена храна. Понякога държи да се храни сам с лъжичката и прави мазало 😀.

Освен яденето, новост е че пробвам многократни пелени. Няма зачервено дупе, няма кремове и мазила, няма миризма на хим. комбинат, доволна съм и мисля да минавам през деня на тях.

Иначе е мнооого привирзан. За това допринася и че сме все двамата. Когато е крив през деня ми идва в повече, но се успокоявам, че като порастне и това ще ми липсва (все някак трябва да се успокоя). Иначе лази като торпедо, надига се по мебелите, даже се набира по столовете. Не мога да го оставя за секунда. Ходвнето до тоалетна почна да ми се явява проблем, защото няма къде да го оставя и да съм спокойна, че няма да се пребие. Като съм при него пада по няколко пъти на ден, какво остава ако е сам.... Като е седнал и се заиграе нещо и тупва главата в пода и почва рев.... За сега не е падал от цял ръст, но само се моля да е леко като се случи...

За играчките-напълних няколко малки бутилки от вода с боб, леща и прочие..загледа ги, заигра се 1 мин. В момента е най-очарован от връзки, ципове, кубчета и гердана ми за кърмене (играе си с вързалките в края му). Но и с тези неща не се заиграва дълго.

Пак станах многословна 😀. Ще гледам да пиша по-често, че поне да е по-кратко 😀.

Общи условия

Активация на акаунт