Астма-34

• 153 914
  • 1 006
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен.
Дъщеря ми е на почти 3 годинки и от 3-4 месеца сме в истински кошмар. Накратко - направи един бронхиолит на 1,6 г, който излекувахме и решихме, че сме приключили. Но от февруари-март се започна с проблемите и така до момента имаме 6 бронхиолита - два преди градината и другите след като я започна. Всеки един сопол слиза в гърдите и става спазъм. До момента има 3 рентгенови снимки, 4 АБ, много вентолин и пулмикорт. Следи я пулмолог в Токуда и според нея трябва да започнем продължителна терапия от септември месец. Последния спазъм направи на морето - много тежък и продължи две седмици.
Вентолина и пулмикорта й действат много зле - превъзбужда се, става нервна, има обрив покрай устата от инхалациите.
В момента не й давам нищо. Няма спазъм, но не е и напълно здрава. На нокти съм постоянно и всяко кихане, кашляне и сополче ме шашкат.
Искам да ви попитам - има ли реакция на лигавицата на носа от инхалациите с пулмикорт?
П.п. Само да ви кажа, че пулмикорта е значително по-евтин в Гърция, спрямо БГ.
Здравейте, моето момиче беше цяла зима на Пулмикорт и Вентолин. Постоянно болна и със спазми. Смених доктора и лечението. Сега е на 6 месечна терапия с Флексотит и Ефира. Значително по- добре е. Оказа се, че непрекъснатите инхалации с Пулмикорт имат обратен ефект при нея. Дроба й събираше течност и направи пневмония. Може би трябва да опитате друго лечение. Успех!
Моята има обрив в носа и около него и съм убедена, че е от инхалациите с пулмикорт. Много упорит и трудно се маха, после пак се появява. Нещата които си описала са почти нашата ситуация, само че ние няколко плевмонии, юли месец миналата година не действа вече никакъв антибиотик през устата, температура цяла седмица почти 40, въпреки, че пие силен антибиотик, болници и така от август всеки ден терапия-сингулер и пулмикорт. Лично аз съм доволна от резултата-нямаше вече кризите, сополите не слизаха, а тя ходи без прекъсване на градина, сборни и всякакви групи. При нас вентолина и пулмикорта и действаха добре. В детската педиатрия ме насочиха към астма, точно когато им казах, че всеки път сме на вентолин за дълъг период иначе няма оправяне. Желая Ви успех, дано намерите и Вие правилната терапия.

# 136
  • Бургас
Аз не съм писала от много години сигурно Simple Smile На кратко: за изминалите 18 месеца сме само с един пристъп, в ход на вирус. Спряхме всякакви терапии и т.н.
Представям човечето на бързо: от първата му година до 11тата беше с много тежки пристъпи от Октомври до Май - Юни. За тези периоди нон стоп сме били в спешното за урбазон и т.н. Никаква поддържаща терапия не помагаше. И винаги тежките пристъпи ги лекувахме с Урбазон и АБ, защото ги влачеше със седмици и беше много вероятно да има и добавена бактериална инфекция.
Така: миналата година Януари се роди брат му. Той пък с рефлукс, тежък АД, АБКМ и нетолерантен към глутен и други храни. Заради бебока махнах млечните и от там у нас доста рядко се купуваха млечни продукти. Съответно и баткото консумираше млечни по - рядко и вече почти не яде. Не знам дали е израстнал астмата или не, но е факт, че от както не консумира млечни продукти е правил само един тежък пристъп. Спря да хърка, да спи с отворена уста и да мъкне сополи целогодишно. Пу,пу,пу..
Гастрото на бебето, което посещаваме се интересува и от баткото. Понякога просто разпитва, друг път дори и помага. /доц. др. Георгиева/ Тя самата му назначи панели за хранителна нетолерантност с предположение за млечни и се оказа права. Та 11 години рових и отстранявах алергени - пух, прах, акари...влагата и да искам не мога да я махна, а съм го хранила с алерген.

# 137
  • бургас
Aз, пък се включвам с един въпрос. Малкия всяка вечер от април месец на сам кашля през нощта, докато спи. Кашля първо няколко пъти - сухо, след това влажна кашлица докато изкара храчка. Като я изкара, заспива все едно нищо не е имало и така до сутринта. Това чудо се появява почти всяка вечер по едно и също време. Чудя се, от какво може да е?! Някой изпадал ли е в подобно положение? За какво да се оглеждам?
Иначе, пристъпи не е правил от април. Само сополи и, тая кашлица!!! 
 newsm78 Shocked

# 138
Здравейте,
Не знам дали постут ми е за тук, но се надявам поне да ме масочите към подходящ лекар.
Накратко за нас, имам син на 1г, за който се съмняваме, че е алергичен към полени и треви. Всичко започна когато той беше около 6м, първо беше с много зачервени и сърбящи очи, излекуваме ги. След тога, като почнаха пухчетата започна да кашля, водихме го на спешен и за малко се размина с урбазон-а. Сега отново кашля, като вече е и със сополи. Не е болен, водихме го на лекар, изписаха му Проспан, Калциев глюконат и Зиртек. Пие ги от седмица и не виждам подобрение. Искам да го заведа на специалист, но не знам към кого да се обърна. Брат ми е с такава алегрия и е лекуван от д-р Куфарджиева, но знам, че тя вече е в пенсия. Моля ви, препоръчайте ми специалист и отново се извинявам, ако постът ми не е за тук.
Благодаря предварително!

# 139
  • Бургас
Aз, пък се включвам с един въпрос. Малкия всяка вечер от април месец на сам кашля през нощта, докато спи. Кашля първо няколко пъти - сухо, след това влажна кашлица докато изкара храчка. Като я изкара, заспива все едно нищо не е имало и така до сутринта. Това чудо се появява почти всяка вечер по едно и също време. Чудя се, от какво може да е?! Някой изпадал ли е в подобно положение? За какво да се оглеждам?
Иначе, пристъпи не е правил от април. Само сополи и, тая кашлица!!! 
 newsm78 Shocked
Големия кашля така от заден ринит. От Април до Юни. Предполагам полени.
Малкия от рефлукс. Ако се случи е в периода до 2 часа след храна /заспива с АМ все още/
Разликата при двамата е, че големи си кашля регулярно през ноща, а малкото го прави веднъж или два и до там.
И на двамата нищо не давам.

# 140
  • София
Само като прехвърлих отгоре, отгоре темата ми се сви гърлото. Ние се лутахме много, тежки спазми, почти всички възможни лекарства.
Искам да дам един безценен съвет: намерете алергена и го избегнете. Най-честия според СЗО са акарите. Като се сетя колко от тая химия можеше да избегна само, ако бях слагала найлони на матраците, на всички не само на детето /има такива чаршафи/. Махнете килими, пердета / в кухнята и хола имаме само тънки/, мека мебел, столове с тапицерия, плюшени играчки.
В момента сме само на Сингулер, но качи ли се в колата, за 30 минути му се запушва носа и започва да подкашля. Ако не предприемем горните мерки, трябва да включим и пулмикорт.
Не може да пътува с децата на екскурзия с автобус, не може да ходи на "зелено", на лагери. Компенсираме го с други неща.
Ние купихме и Реймбоу, скъпа е наистина, но наистина ни помогна.Аз първо виках разни фирми да чистят, после взех от една приятелка нейната, за месец и се убедих че има полза.
Да допълня. Детето има алергия в еднаква степен от акари, кучета и някакви трепи и полени. Махнахме кучето, но ходи спокойно по поляни. Акарите са в най-сериозен контакт с белите дробове, ляга върху матрака. Според мен и за това пристъпите са през нощта.
Не ходете да ги бодат, децата са достатъчно стресирани. От някоя железария вземете дебел найлон, сложете го за една нощ и вижте дали има разлика. Върху найлона си сложете чаршаф. Възглавницата или сложете под найлона или купете от Хепи Дрийм калъфки срещу акари за възглавници.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 10:50 от aninica

# 141
  • София
При нас излезе, че не е алергичен, уж вирус-индуцирана....

# 142
Не пиша отдавна в темата, или се включвам рядко - децата ми пораснаха и до голяма степен сякаш израснаха проблемите. Постоянните кашлици останаха на заден план, асматичните пристъпи също....Но ето, че моят 17 г. младеж, не боледувал уж сериозно от години или по скоро не е боледувал от различни видове вирусни инфекции, от две седмици вече кашля, ия няма овладяване на положението. Пие АБ Зинат, пръска Биозин в гърлото, пие противоалергични, от 4 дена вече е на Медрол по схема, и кашлицата се променя, ти суха, ту влажна, ту с хрипове, ту спастична......но не намалява.

# 143
  • София
При нас излезе, че не е алергичен, уж вирус-индуцирана....
Ние се влачихме така 3-4 години, не показваше никакви алергии. Пробвайте това, което Ви казвам.

Не пиша отдавна в темата, или се включвам рядко - децата ми пораснаха и до голяма степен сякаш израснаха проблемите. Постоянните кашлици останаха на заден план, асматичните пристъпи също....Но ето, че моят 17 г. младеж, не боледувал уж сериозно от години или по скоро не е боледувал от различни видове вирусни инфекции, от две седмици вече кашля, ия няма овладяване на положението. Пие АБ Зинат, пръска Биозин в гърлото, пие противоалергични, от 4 дена вече е на Медрол по схема, и кашлицата се променя, ти суха, ту влажна, ту с хрипове, ту спастична......но не намалява.

В момента има много проклет вирус. Аз нямам един прекаран бронхит  и кашлям вече две седмици. Моите деца са наследили астмата от баща си, но аз имам алергии.

# 144
някой знае ли какви документи се изискват скоро една позната мина телк за астма : и няма право на нищо

# 145
Спазъмът е обратимо състояние, но ако е особено силен, може да има трайни последствия като увреждане на дихателните пътища и кислородна недостатъчност. Ако продължава много дълго време, не се повлиява от предприетите мерки, като изправяне, инхалиране и др., детето да се заведе на лекар незабавно.
Какво значи особено силен и колко е много дълго време? Накратко нашата история -

Дъщеря ми тази година за първи път направи спазъм, на 6 години е и от началото на юни кашля. В средата на юли след няколко вида сиропи, аб и т.н. я заведох на пулмолог, който заяви - спазъм. Назначи инхалации с пулмикорт и вентолин за 5 дена, а след това още 10 само вентолин и физ.разтвор. Кашлицата почти изчезна, единични покашляния сутрин или вечер. През това време я водих няколко пъти при пулмолога на преглед - все казваше, още е със спазъм. При едно чуване по телефона каза да спра всичко и да наблюдавам. След два дена тя пак започна да кашля не често и силно, но не и да не кашля съвсем. Снощи като легна кашляше на всяко второ вдишване, суха кашлица. През нощта включвах инхалатора само с физиологичен р/р. Успокои се и заспа. Пак ще му звъня на лекаря, но нещо започвам да му нямам доверие - не трябваше ли да се овладее този спазъм вече. Пак към вентолина ли да се връщаме, нещо друго ли трябва да се назначи или ще мине от само себе си? newsm78 Спомена ми че щял да назначи терапия но есента с нещо си... каква терапия... а до тогава така ли ще си караме...?  Искам да я заведа малко на планина при баба й, но не знам всъщност тя сега трябва ли да се наблюдава, добре ли е - абе нищо не ми обяснява тоя човек. Не знам да се притеснявам ли, изследвания да пускам ли за алергии, на друг лекар ли да я заведа  ooooh!

# 146
  • София
някой знае ли какви документи се изискват скоро една позната мина телк за астма : и няма право на нищо

Ако процентът е по 50% - не дават привилегии. Астмата трудно се доказва и понякога % е нисък.

Иначе понякога децата имат по-продължителни спазми, особено ако не е давана профилактика. Моето е имало спазъм почти 3 седмици. Може спокойно да си заведеш детето на почивка.

# 147
  • София
Здравейте,
Бих искала да се допитам за нещо, нямам особена възможност да се ровя за момента, и затова ако някой се е сблъсквал. Наложи се да си сменим жилището и съответно и градината на децата. Дъщеря ми има ТЕЛК 50% заради астмата, обаче директорката на новата и най-близка заяви, че въобще нямало значение това. Имат ли идея имам ли някакви права в случая, или наистина не се признава при астма привилегия детето да бъде настанено в градина.

# 148
Момичета имам 3 кутии Пулмикорт за подаряване,ако някоя има нужда да ми пише на лични.По Спиди имам възможност да пусна.От старите по 40 бр са,срок
08.17
10.17
01.18

# 149
 в хасково някой минавал ли е телк за астма и какви изследвания се правят

Общи условия

Активация на акаунт