Астма-34

• 153 922
  • 1 006
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте синът ми има ситни пъпчици по бузите на лицето възможно ли е да е алергия към домашни любимци защото гледаме котка?

# 121
Здравейте синът ми има ситни пъпчици по бузите на лицето възможно ли е да е алергия към домашни любимци защото гледаме котка?
Ами възможно е да е от всичко - прах, храна, косми, слънце....... Но си има тестове които можеш да направиш за да се установи дали детето е алергични или не. Аз също имам котка, и децата ми не реагират по никакъв начин на дом. любимец, въпреки че са алергични. Аз лично съм правила и тест за алергии.
Пристъпите които Михаил прави, си ги правеше и преди котката. Дори бяха по-тежки. Общо взето честотата и тежеста им не са се повлияли по никакъв начин от липсата или наличието на животното у дома.

# 122
С вирусна пневмония е синът ми .
На инхлации с пулмикорт и вентолин е, изписаха му и Панцеф.
Това, което ме притеснява е , че пулмикорта е 3 пъти на ден. А при бронхиолита ноември беше 2 пъти...
Някой има ли опит с това ?
Другото, което не можах да попитам е, той пие Сингулар вече 3 месеца, да го спирам ли или не пречи на лече

# 123
Сингулера не пречи, той си е независим и е хубаво щом не са ви го спряли да се дъвче. Зимата имахме боледуване и бяхме на една цяла ампула пулмикорт увеличиха ни я с още една по два мл. съответно сутрин и вечер, докато премина вируса.

# 124
  • Варна
Пулмикорт и аз за пръв път чувам три пъти дневно. Дори Крис като беше болен ние сме на терапия с Флексотид ( сутрин и вечер по 2 впръсквания), алерголожката увеличи дозата на 3пъти дневно по 2 впръсквания. Отидох на следващото боледуване при пулмоложката ( Грънчарова) и й казвам че малко на своя глава предния ден съм увеличила дозата на три впръсквания водена от предходното боледуване и предписанието на лекарката. Тя ме гледа изненадана и каза че при необходимост от увеличаване на дозата се правят 2 пъти по 3 впръсквания, а не 3 пъти по 2. Така че според мен, според лекаря и метода на лечение.
Иначе и ние сингулера го пием от края на Октомври нез прекъсване и по време на боледуване и включване на пулмикорт, и разни там коктейли с инхалации.

# 125
Пулмикорта позволява увеличаване на дозата. Различни пулмолози са го изписвали на Михаил в увеличаваща доза. Михаил при пристъп минава на цяла ампула Пулмикорт сутрин и вечер, 1/2 ампула( т.е 1мл.) на обяд и при тежко състояние през нощта сме правили от половин до цяла ампула и нощем. За това дали да спирш Сингулара попитай лекуващия лекар. Но според мен не би трябвало да се спира.
Михаил беше със спазъм миналата седмица - отслабено дишане, без хрипове. Терапия - Венролин на 4 часа, Пулмоикорт 2х2 мл. ( т.е 2хцяла ампула),Кларитин 1 таблетка, Монтелукаст 1 таб. вечер. От вчера вече е и на медрол, и Флудитек включени към терапията. Днес вече Михаил е чувствително по-добре.

# 126
Благодаря ви за отг. В бълзината сутринта не съм дала инфо. На 2г 9м. е
Пулмикорта е 3х 1мл. Детето е много по-добре само след един ден лечение.

# 127
  • София

Михаил беше със спазъм миналата седмица - отслабено дишане, без хрипове. Терапия - Венролин на 4 часа, Пулмоикорт 2х2 мл. ( т.е 2хцяла ампула),Кларитин 1 таблетка, Монтелукаст 1 таб. вечер. От вчера вече е и на медрол, и Флудитек включени към терапията. Днес вече Михаил е чувствително по-добре.

Радвам се, че е по-добре.
Как разбраш, че е с отслабено дишане?
Аз при моят го хващам само, ако засвирят гърдите.

# 128
  • София
Здравейте,

Извинявам се че така нахлувам в темата, но търся ако някой може да ми даде телефон на д-р Кая Памукова. Обаждах се в 1ДКК, но съм я изпуснала, тъй като е била до обяд. Ще съм благодарна, тъй като детето не е добре, а искам да се консултирам с нея.

# 129
  • на плажа
Здравейте! Вие понякога имате ли съмнения за начало на пристъпа без да има обективни ясни признаци? Просто ми се струва, че съвсем леко учести дишането( не съм сигурна), но пък от сутринта е хремав та затуй го заглеждам така. Дано се разминем само с хрема.

# 130
  • Варна
Дано да сте си внушили от заглеждане по детето, което на мен често ми се случва Simple Smile да слушам, да вглеждам в детайлите, да не изкашля, да не кихне, че вече страхова невроза имам.
Според мен може от запушения нос да утежнява дишането, защото не му стига въздуха и диша и през устата. И това да води до тежко и учестено дишане. Поне при моето дете, запушения нос и многото секреция от него, водят до бронхоспазъм всеки път.
Успех и дано е "просто сопол".

# 131
  • София
Здравейте и от мен.
Дъщеря ми е на почти 3 годинки и от 3-4 месеца сме в истински кошмар. Накратко - направи един бронхиолит на 1,6 г, който излекувахме и решихме, че сме приключили. Но от февруари-март се започна с проблемите и така до момента имаме 6 бронхиолита - два преди градината и другите след като я започна. Всеки един сопол слиза в гърдите и става спазъм. До момента има 3 рентгенови снимки, 4 АБ, много вентолин и пулмикорт. Следи я пулмолог в Токуда и според нея трябва да започнем продължителна терапия от септември месец. Последния спазъм направи на морето - много тежък и продължи две седмици.
Вентолина и пулмикорта й действат много зле - превъзбужда се, става нервна, има обрив покрай устата от инхалациите.
В момента не й давам нищо. Няма спазъм, но не е и напълно здрава. На нокти съм постоянно и всяко кихане, кашляне и сополче ме шашкат.
Искам да ви попитам - има ли реакция на лигавицата на носа от инхалациите с пулмикорт?
П.п. Само да ви кажа, че пулмикорта е значително по-евтин в Гърция, спрямо БГ.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 13:39 от me_A

# 132
Здравейте и от мен.
Дъщеря ми е на почти 3 годинки и от 3-4 месеца сме в истински кошмар. Накратко - направи един бронхиолит на 1,6 г, който излекувахме и решихме, че сме приключили. Но от февруари-март се започна с проблемите и така до момента имаме 6 бронхиолита - два преди градината и другите след като я започна. Всеки един сопол слиза в гърдите и става спазъм. До момента има 3 рентгенови снимки, 4 АБ, много вентолин и пулмикорт. Следи я пулмолог в Токуда и според нея трябва да започнем продължителна терапия от септември месец. Последния спазъм направи на морето - много тежък и продължи две седмици.
Вентолина и пулмикорта й действат много зле - превъзбужда се, става нервна, има обрив покрай устата от инхалациите.
В момента не й давам нищо. Няма спазъм, но не е и напълно здрава. На нокти съм постоянно и всяко кихане, кашляне и сополче ме шашкат.
Искам да ви попитам - има ли реакция на лигавицата на носа от инхалациите с пулмикорт?

[/quot

Ние не сме имали реакция към пулмикорта. На ваше място бих опитала с класически хомеопат.

# 133
  • София
Stefisisi, ако живеетте в БГ и детето е с диагноза астма, ви се полага пулмикорт по каса.
Аз при моето дете не съм забелязала реакция по лигавицата на носа, но мисля, че малко помага за сополите.
Много дечица правят спазъм, когато се смени въздуха.
Питай за профилактика, много често е имало детенце бронхиолити.

# 134
Здравейте и от мен.
Здравейте, моето момиче беше цяла зима на Пулмикорт и Вентолин. Постоянно болна и със спазми. Смених доктора и лечението. Сега е на 6 месечна терапия с Флексотит и Ефира. Значително по- добре е. Оказа се, че непрекъснатите инхалации с Пулмикорт имат обратен ефект при нея. Дроба й събираше течност и направи пневмония. Може би трябва да опитате друго лечение. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт