Педиатър/ОПЛ в кв. Гоце Делчев (29то ДКЦ), гр. София

• 6 192
  • 7
  •   1
Отговори
Моля споделете впечатления от педиатър или общопрактикуващ лекар, работещ с бебета (бебе на 1 годинка), в квартал Гоце Делчев или околните (Стрелбище, Борово). Най-добре ако е в 29то ДКЦ, но може и някой медицински център в района. Да работи със здравна каса...

Търсим личен лекар за бебенцето, който да отговаря на следните условия
- да НЕ практикува хомеопатия,да НЕ изписва хомеопатични продукти (в краен случай е ОК ако се съобразява с нашето мнение по отношение на хомеопатията и не ни предлага подобни продукти)
- да не се чака страшно много за него/нея (т.е. да няма винаги пред кабинета опашка от 10 души)
- да поставя диагнози на базата на изследвания, когато има нужда от това (когато диагнозата не е тривиална) - напр. всеки път, когато има съмнение за бактериална инфекция да пуска необходимите кръвни изследвания, антибиограма и т.н., а не да поставя диагнози "на око" или да предписва широкоспектърни антибиотици "профилактично" без необходимите изследвания.
- да е професионалист като поведение, за предпочитане в активна възраст - да се фокусира върху лечението, а не примерно да чете лекции колко е лошо да се ходи на ясла и подобни.
- да дава направление за специалист, когато има специфичен проблем, който надхвърля неговите/нейните знания.

Моля споделете впечатления, ако имате такива. Много моля темата да не се превръща в "за" и "против" хомеопатията, наясно съм, че повечето родители търсят хомеопати, ние обаче търсим традиционен лекар. Мерси! Simple Smile

# 1
Извинявам се, ако прозвуча малко остро, но с тези изисквания ЛЛ няма да намерите.

Най-малкото при всички се чака.  Peace

# 2
Ще съм много доволен да чакам, ако отговаря на другите условия (или поне на това за липсата на хомеопатия и даване на изследвания/направления, когато е нужно).

Но чакане е разтегливо понятие - при някои се чака 15-20 минути, при други - 2 часа. Ако работи и с деца и с възрастни и има много пациенти, се чака безкрайно. Ще се радвам на всякакви мнения за лични лекари, работещи с деца в този район - не открих друга тема с информация, вече няколко човека препоръчаха Захаринка Гоцева, но на първо четене по-скоро не ми се ще при нея - занимава се с хомеопатия и предполагам, че ще се чака страшно много, защото е доста известна...

# 3
Принципно в 29-та поликлиника се чака доста пред кабинетите на педиатрите. Ние сме при Ковачева и съм доволна, но тя дава хомеопатия, за което аз и не съм против. Определено се чака, случвало се е и по 2-3 часа, но пък се е случвало и за 10-15 мин., много е различно.
Но и другите ви изисквания.... Как преценявате вие дали детето има нужда от изследвания?!? Нали тя е лекаря, който да го каже това?!?

Общо взето изискванията, които са описани, ми се струват подходящи за частни клиники. Има такива, които работят със ЗК. Може би трябва да разучите.  Peace

# 4
Много благодаря за мнението за Ковачева, ще ни бъде от полза тази информация, мерси!

# 5
Нашата ЛЛ ни препоръча Захаринка Гочева за педиатър, но Гочева ни отказа много категорично с мотива, че има много деца и не може да обслужва качествено всички. От други мами в парка знам, че има други връстничета, записани при нея. Уви, нямам идея за критериите й за подбор на пациенти Wink
Моят съпруг записа детето при д-р Юлияна Дамянова, която е и ОПЛ, освен педиатър. Много добър избор и въобще не съжаляваме за Гочева. Д-р Дамянова е отличен диагностик, пуска изследвания при необходимост, насочва ни адекватно, а нейната сестра е просто ангел - мила и внимателна, особено при ваксинирането на бебетата. За чакането, да имало е моменти, когато сме чакали малко повече, но е имало и дни, когато пред кабинета е празно. Д-р Дамянова не бърза да изписва конвенционални антибиотици, дава хомеопатия когато наистина случаят не е тежък. Когато отсъства, обикновено я замества д-р Нанков, който работи в един кабинет с Гочева. Нанков е по-конвенционален като лечение и лекарства, може да ви допадне повече. Имало е моменти, в които Д-р Дамянова е по-остра като забележки, докато Нанков говори по-внимателно на притеснените майки.
Успех при избора!

# 6
Да споделя за опита да се сменим с лекар от 29то ДКЦ - опитахме при д-р Василева, която ни беше препоръчана. Тази докторка се оказа много, много дръпната. Първоначално казала, че не приема нови пациенти на съпругата ми, после все пак казала, че ще приеме детето, да дойдем в началото на юни. Когато обаче отидохме в началото на юни по доста груб начин пита "вие какви сте", обяснихме, че сме говорили преди седмица-две по телефона да запишем детето и че ни е казала да дойдем на място този ден. Тя ни отряза, че не ни помнела, имала си достатъчно пациенти и т.н. Всичко добре, но като не приема пациенти, защо изобщо ни разкара да ходим до там и наистина цялото това нещо беше казано по много нелюбезен начин. Извън грубото отношение не мога да кажа каква е като специалист, единствено стана ясно, че не знае кога са ваксините по календар, защото обяснявала на съпругата ми, че ваксината, която се поставя на година и 4 месеца се слагала на 18 месеца. Сигурно е излишно да казвам, че не бих я препоръчал, след като така или иначе не приема нови пациенти Simple Smile

Месец декември ще опитаме отново. Ако някой има мнения, впечатления - моля пишете, за да обменим опит, защото в интернет наистина липсва каквато и да е актуална информация за докторите в този квартал (и това ДКЦ).

# 7
Здравейте, някой може ли да даде контакт на Дамянова или Гочева? Благодаря предварително! От клиниката отказват да ме свържат, трябвало директно на място, а няма как, тъй като тъкмо родих...

Общи условия

Активация на акаунт