ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatan sensin/

• 57 937
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Привет!

Кате, двете нагласи за гледането на сериала търпят развитие....Да, някои от нас тръгнаха заради Берг и Халит, но историята малко или много ги привърза към нея си и нагласите се сляха. Тъй като не гледам никакъв друг сериал в момента, освен ВС, оставила съм си "Вътре" за лятото, знам, че в четвъртък това са моите два часа, в които оставам насаме с екипа на ВС. Да, естествено е да не се случват нещата, както на мен ми се иска понякога, но въпреки всичко сценаристите продължават да ме изненадват с решенията си. Например, поведението на Ешреф в последната серия. И т.н.
Колкото до написаното от теб за Берг, подкрепям с две ръце.
Сега сравняваме ролята и с предишните два сериала, които бяха успешни за нея, но не са минали десетки години....Помня какво беше и при тях...Берг никога не е играла сладникава роля. Напротив. Тя беше жестоко охулвана от българските фенове и заклеймена дори от някои турски зрители. Въпреки това, образът на Шехерезада е знаков и помнещ се. Какво да кажа за Фериде от КД /снощи се пошегувах с името/, не ми се отварят стари теми, особено в аси.бг, където  99 процента от пишещите там често я наричаха патка, бяла патица, коза, овца и т.н. Но днес Фериде, в тандем с Махир буди симпатии и предизвиква усмивка и носталгия по този сериал. Така, че отново се случва трудна роля за Берг и те подкрепям напълно за казаното, тя има и моите адмирации.
Както беше писала критичката, така се е сляла с Азизе и както самата Берг казва- от този образ излезе съвсем дружа жена. Просто и стискам палци, защото ролята и никак не е лесна, да не говорим, че срещу нея стои съпругът и.

Също споделям мнението, че не очаквам мигновено сдобряване и кой знае колко да се сближат Азизе и Джевдет. Особено в нейното положение. Ще видим как са го измислили.

Хубав ден на всички! И благодаря за всяко едно мнение, изключително ми е интересно да ви чета:bouquet: ooooh!

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 13:28 от Mydream

# 631
Една хубава и усмихната снимка на Боран с фен  Grinning

Да пусна  и седмичния рейтингPeace

1.   Diriliş Ertuğrul   TRT 1   % 13,27   % 28,53   10,45 Milyon
2.   Survivor 2017: Ünlüler-Gönüllüler   TV 8   % 9,77   % 23,16   7,69 Milyon
3.   İçerde   Show TV   % 9,38   % 20,41   7,39 Milyon
4.   Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz   ATV   % 9,37   % 20,07   7,38 Milyon
5.   Anne   Star TV   % 8,69   % 18,89   6,84 Milyon
6.   Aşk ve Mavi   ATV   % 8,16   % 17,50   6,43 Milyon
7.   Kırgın Çiçekler   ATV   % 8,05   % 17,98   6,34 Milyon
8.   Arka Sokaklar   Kanal D   % 7,88   % 16,53   6,20 Milyon
9.   Çoban Yıldızı   Fox TV   % 7,27   % 16,13   5,72 Milyon
10.   Yeni Gelin
11.   Kalbimdeki Deniz   Fox TV   % 6,35   % 14,92   5,00 Milyon
12.   Kara Sevda   Star TV   % 6,15   % 13,45   4,84 Milyon
13.   Cesur ve Güzel   Star TV   % 5,43   % 12,22   4,28 Milyon
14.   İstanbullu Gelin   Star TV   % 5,37   % 11,28   4,23 Milyon
15.   Vatanım Sensin   Kanal D   % 5,16   % 13,11   4,06 Milyon
16.   No: 309   Fox TV   % 5,01   % 11,04   3,94 Milyon
17.   Müge Anlı İle Tatlı Sert   ATV   % 4,65   % 28,68   3,66 Milyon
18.   Payitaht Abdülhamid   TRT 1   % 4,62   % 9,65   3,64 Milyon
19.   O Hayat Benim   Fox TV   % 4,56   % 10,55   3,59 Milyon
20.   Evlat Kokusu   Kanal D   % 4,42   % 9,36   3,48 Milyon

# 632
Добро утро, но вече мина обед откакто започнах поста си, наложи се да прекъсна, затова - Здравейте!

Ако сега имахме възможност да видим поне следващите 2 - 3 серии, мисля, че мненията за еп. 20 ще са доста различни. И не само за него, а за сериала като цяло. Именно защото образите се развиват, нали и хората не сме едни и същи през целия си живот. Това, което сега ни изглежда измислено, нелогично, е защото не знаем до къде ще стигнат, какъв ще е края.

Прегледах няколко теми за сериали във форума, конкурентни или не, и никъде не видях доволни от сценария - що се отнася и до главните герои, и до развитието на действието.

Няколко сцени в 20 - ти еп. много ми харесаха, само ще ги маркирам, защото вчера изтрих много дълъг пост в другата тема... Гледам следващите сцени за трети или четвърти път и винаги емоцията е и силна, и много вълнуваща, а думите, които чувам, са повод да мисля и да получа отговори, които много хора, най - вече в Турция, биха искали да получат точно сега. Сега, когато там се води война и всеки ден загиват хора. Хора!
Диалозите на Азизе с Хилал и после с Али Кемал. Открояват се много ярко на фона на досегашните разговори с децата й.
Аз.: "Кога стана убийца?" Х.: "Ненавиждах ги, но и аз станах като тях, не зная коя съм... Мамо, помогни ми, душата ме боли".
Да, Хилал обвиняваше сестра си, а се влюби в същия човек. Сърцето избира ли в кого да се влюби. Затова често хората страдат - сърце и разум се борят и мисля, че ние ще видим още от тази борба у Хилал.

Азизе към Али Кемал - "Виждал ли си как умира човек?... Няма ли да те мъчи съвестта?... Тези ръце щяха да убият някого? Кога тези ръце започнаха да убиват хора, Али Кемал?.. Нека тези ръце никого не убиват, сине. Нека лекуват. Никого не убивай, Али Кемал, никого не убивай. Не позволявай на никого да се превръща в жив покойник." / защото Вероника би се превърнала в това, ако Леон беше умрял /.
Мъжете Джевдет и Васили убиват, единият като окупатор, другият като защитник на родината. Жената, майката Азизе по време на война казва на сина си "не убивай, не убивай хора". Не познавам корана, но това е една от десетте божи заповеди в християнската религия. Такъв е моралът на майките и те го завещават на децата си. Много силен контраст с действията на мъжете. Кога ще спрат да страдат майките - попита Вероника. "Когато вие си тръгнете от Измир" - е отговорът на Азизе. Това е нейната представа за освобождението на османските земи.
Докато мъжете - бащи са врагове и воюват, докато Азизе е отхвърлила изцяло любимия си мъж, защото е "предател на родината", децата им, младото поколение, което идва след тях, се влюбва не в кого да е, а във врага. След като прочете писмото на сина си, Вероника избра да подкрепи тази любов, нейните задръжки паднаха.

Вероника към Васили до леглото на Леон - "Покажи му любовта си...на него му е нужен баща, а не командир...не му показвай униформата, покажи му човека под нея, човека, когото обичах, бащата на Димитри. Покажи му бащата на Леон, покажи му любовта си..." Следва признанието, че е излъгал за смъртта на Димитри и е избрал да спаси нея; прошката, която й поиска... "ще намерим Димитри" - завършва Вероника. Под всяка униформа се крие човешко сърце, бащина любов... ще дойде време и той наистина ще я покаже.

Писмото на Леон, не само е поетично и красиво, но и прекрасно обяснение за промяната, настъпила у гръцки войник от когото се очаква не любов, а омраза и готовност да убива без колебание враговете - турци - "Колкото повече опознавам страната ти, толкова повече те разбирам... За мен ти обединяваш всички народи и знамена; когато мисля за теб, всички граници, цветовете на кожата на хората и знамената им губят смисъл/изчезват...."
Така жените, майките, а по - късно и децата им поставят основите на един нов свят. Свят без войни, без граници и предразсъдъци, свят, в който ценностите са любовта, хуманността, мирът. Всичко това прозвуча от устите на Азизе и Вероника, туркиня и гъркиня. Каза го и Халит в интервюто в Кан. "Сега ние с гърците сме приятели" / Не твърдя, че цитатите ми са точно цитати, по - скоро преразказ на сцените в сериала /

Сега виждам, че в темата се появиха няколко нови публикации. Вече съм казвала, че бих гледала този сериал и с други актьори, ако са талантливи. Режисьорите споделиха в интервюто си за паметта, за това колко лесно и бързо забравяме. Не е ли истина? Отнася се и за нас българите - вижте само резултатите от вчерашните избори. Една много стара партия удвои гласовете си в сравнение с предишния неин резултат. Толкова бързо ли забравихме какво причини на народа ни през последните трийсетина години? Азизе била глупава. А ние какви сме, щом допускаме повторението на едни и същи провали, щом приемаме за чиста монета лъжи и обещания, че утре от небето ще завалят пари, ще ни направят 8 или 10 млн., забравих. И все в този дух казвам, че мен ме вълнува избора на Берг и Халит да участват в такъв сериал. Нито един от двамата не е казал - нямаше друг сериал, затова се спряхме на този. След 2 години четене на сценарии, все е имало поне още един - два, заслужаващи внимание. Но в този има всичко, което те двамата като хора, като граждани и като творци споделят и имат отношение.

Надявам се това да е последното допълване към предългия ми пост

Цитат
Сега сравняваме ролята и с предишните два сериала, които бяха успешни за нея, но не са минали десетки години....Помня какво беше и при тях..

Именно затова писах в началото, че има разлика дали гледаме епизодите, без да имаме възможност веднага да си пуснем и следващия, и следващия. Липсва цялата картина, но аз имам търпение и след още 3 месеца ще знаем много от това, което сега отричаме или одобряваме.
Благодаря за всички коментари!

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 00:09 от LU4IQ

# 633

Аз не съм харесала Фериде едва след края на сериала и не ми изглежда хубав образ, само заради дистанцията на времето. Напротив, най-любим ми беше първи сезон. Нормално е в трети и героите да се износят, и отношенията между тях.

Същото е и за ББГ. Беше споменато за отчуждението между Онур и Шехеразада в трети сезон. Естествено е, след като са ги прекарали през всевъзможни ситуации, на третата година вече да се чудят какви щуротии да напишат.

Лошото е, когато щуротиите са още в първи сезон.  Joy
След 20 серии няма кадри дори за един-единствен клип с Азизе и Джевдет. Феновете въртят едни и същи снимки от първа серия.

Дано се вземат в ръце и постегнат сценария. Аз не се зареждам с особени очаквания, че да не се ядосвам после като сега.  Grinning Grinning

А пък линиите Ешреф, Хамилтън, Люси  и т.н съвсем съм ги зарязала. Прескачах ги последната серия. Така и не разбрах защо Ешреф изобщо трябваше да го спасяват за две серии и пак да го убиват.

# 634
За какъв клип да се говори и как да се направи според историята, която се представя?
Клиповете извират, когато сериалът предполага любовни истории, интимни сцени, целувки, докосвания, милувки, страст, танци, отсъмване при любимия и пр. говорим за война, за бомби,
за взривове, за бесило, разстрел, заговори, говорим за родители на 18-20 годишни синове и дъщери,
плюс това те са и разведени от няколко епизода.
Колкото до ББГ, не говоря само за трети сезон. Нека да си спомним колко трудно го прие в първи, как завърши първи, тогава неистово се повтаряше - как може Шех да повярва на Жале, как можа да го зареже в деня на сватбата и т.н, после във втори как може да не го изслуша за Ясемин, как не вярва в любовта му и пр. и пр. Все Онур беше правият  Joy Joy Joy Joy За Махир същата работа.
Сега се пее същата песен - не вижда ли любовта на Джевдет, не вижда ли загрижеността му, не проумява ли. Ами ще проумее, когато и пуснат лампата тези, които пишат.
В момента коментарите ми не са, за да защитавам този или онзи сериал, героиня на Берг или нещо друго. Просто се опитвам да гледам отстрани и да припомня, че когато един сериал се коментира е нормално да има различни мнения, да не се харесва един или друг герой, да има локуми, тъпи решения, дори невъзможни, лишени от всякаква логика.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 14:36 от Mydream

# 635
Благодаря ви, момичета, за интересните и смислени коментари! Hug

Така жените, майките, а по- късно и децата им поставят основите на един нов свят. Свят без войни, без граници и предразсъдъци, свят, в който ценностите са любовта, хуманността, мирът. Всичко това прозвуча от устите на Азизе и Вероника, туркиня и гъркиня. Каза го и Халит в интервюто в Кан. "Сега ние с гърците сме приятели"
newsm10 С две ръце и с цялата си душа съм ЗА!  Заради тези идеи толкова ценя този сериал! Peace
И, както писах, очаквам в края му- през 1922, в драматичните и  кървави събития, да се спасяват взаимно и подкрепят. Peace
P.S. И за вчерашните избори- точно така!

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 16:09 от oncee

# 636
# 637

Каквито и разминавания да е имало между Онур и Шехерезада, изобщо не мога да направя аналог между това, което виждам сега и това, което беше в ББГ. Магията ме е държала до края и толкова съм се вживявала, че въпреки всички раздели, дърпания и недоразумения, направо съм "боледувала" за  героите  и съм искала накрая  да са заедно . При КД също. Помня какъв рев му дръпнах преди последната серия, когато ни пуснаха онзи ужасен фрагман.

При Азизе и Джевдет вече ми е безразлично заедно ли ще са или не. Няма шанс да ми станат любима двойка дори и със задна дата.

А това че има война, бомби, взривове и т.н. няма значение. Има толкова военни филми с хубави любовни истории. Но сценаристите са избрали друго. Като си спомня какви паралели правехме с "Крадецът на праскови" преди да започне сериалът.   ooooh!Joy

# 638
Въпрос на нагласа. На мен пък не ми е безразлично и ми е интересно как ще ги завъртят и кога ще се обърнат един към друг.
20 епизода минаха, не остана много до края на сезона.
Едва ли ще имаме друг шанс да ги гледаме заедно.
 Дори се оглеждам за снимки от новия епизод. След два дни ще видим какво са направили.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 17:28 от Mydream

# 639

http://www.ayakligazete.com/azize-cevdet-ile-ilgili-gercegi-ogreniyor/

=================

Зад кадър

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 21:27 от HELEN60

# 640
Жалко,че вече няма да се превежда сериала и само турско-говорящи и разбиращи руски могат да го разбират и продължат.Жалко.Значи отива в коша.Лека вечер и аз бях до тук за жалост.

# 641
 Διμιτρα , опитай колкото можеш с руски  Hug С Гугъл преводач си помагай, с паузи- ще стане Peace

Фрагман 2- големи развития при ДжАз! Grinning
https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin/fragmanlar/vatanim-sens … -bolum-fragmani-2

# 642
 Благодаря за фрагмана! bouquet

# 643

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 23:58 от LU4IQ

# 644
Добро утро и успешен ден,дами!
Варна ,благодаря за превода на Оя Както виждам .
тази дълго продължила тайна дойде в повече не само в нашата тема
Истината е ,че избираш един сериал и гледаш,ако не ти допада
 просто натискаш копчето и не гледаш.
Но тези теми ни дават възможност  да  изказваме мнението си, да одобряваме
 или  отхвърляме това което се различава от нашето виждане.
Разбира се хората сме различни както във визията си така и в мислите и чувствата си
Важното е да има търпимост и уважение към различното мнение.
От самото начало аз съм на ясно и смятам за правилно ,че един агент не може да сподели
мисията ,която изпълнява със любимата,най-вече за нейната и  семейството си сигурност.
Разбирасе и за успеха на задачата с която се е ангажирал.
С Азизе се разминах ме още от самото начало .За мен любовта към любимия е на първо място заедно с дечицата ми.Тя го нарече "Ти си моята Родина"но това се оказа празна приказка след като с
лекото се отказа от него.
Не мога да си обясня защо сценаристите изградиха образа на Азизе по този начин.Защо бяха тези
многобройни подсказки за да превърнат тази измъчена,отговорна мед.сестра,майка и снаха в
глупава жена.Ако липсваха подсказките нещата щяха да изглеждат по различно.
Тъй като те са семейство в живота не очаквах любов като в "Карадай",но не и такива отвратилни отношения особено от страна на Азизе. Обвиняваме Джевдет ,че бил груб,но неговата грубост е нищо в сравнение с думите ,обидите,най-вече клетвите  от страна на Азизе.И ако в момент на яд може да изпуснеш някоя обидна дум и то е простимо ,то  клетвата за мен към
близък човек,при това военен и то по време на война е непростим грях.Задавам си въпроса
за турците това нещо нормално ли е?Нали са много вярващи? "Тук ми се иска да припомня поговорката:
"Дълбока рана зараства,но лоша дума не се забравя"
В 19 еп. след като бомбата избухна  Азизе за мен лично вече ми стана неприятен образ.Пак мозъчето и не пожела да разбере ,че Джевдет се появи като спасител,а не с цел да разгони тяхния митинг
Реакцията и беше възмутителна и преиграна.Дори в 20 ер ,когато Джевдет каза,че Хилял трябва да замине ,защото нищо не може да направи тя отново с острото си езиче го жегна,че от него нищо не чака.
И господ не можеше да помогне на Хилял в този случай. Опита се да убие не кого и да е ,а синът на главнокомандващия гръцката армия.
Слава богу спаси я ЛЮБОВТА-най-великото творение на майката природа!!!
Направете си извода сами "колко са кадърни сценаристите"
Главната героиня прокле и обърна гръб на любимия си затова,че минал на страната на врага,
а Леон ,който можеше да се прости с живота от ръката на любимата си я спаси
Ето това е любов!Всичко останало е второстепенно.От младите не се интересувах ,но
сега Леон ми стана любимец  Hug
Тъй като аз съм от хората ,които не забравям лошите думи нищо хубаво за напред между
Азизе и Джевдет нямя да стопли душата ми.
А при талантливи сценаристи по този сюжет можеше да стане велик сериал
Съгласна съм със твърдението ,че в последните серии главните герои бяха натикани в ъгала.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 11:42 от nadejda2639

Общи условия

Активация на акаунт