Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки

• 88 876
  • 851
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
всъщност аз се изразих грешно. Нямам диария, а изпражненията ми не са твърди. Не са съвсем течни, но не са нормалното за мен. И не са голямо количество. Редовно е, всяка сутрин, но... Много се притеснявам.  Може би ще пробвам да намаля зеленчуците и плодовете. Пия пробиотик сега. Тези изследвания за окултни кръвоизливи ли са или за бактерии?

И аз съм сигурна, че не е МС. Нерви, умора, кофеин... Имах го и аз скоро, премина. Simple Smile
Фецес диагностика
Материал от фецес (т.е. изпражнение) на пациента се взема след дефекация в обем, колкото грахово зърно, след което се поставя в сух стерилен контейнер. Проба може да бъде взета от ануса и със стерилен тампон, който се поставя в транспортна среда. Пробата се транспортира своевременно, но ако това е невъзможно, трябва да се съхранява в хладилник до предоставянето в лабораторията. Във фекалните маси се съдържат голямо количество бактерии, които са нормална флора за червата. Изследването на фецес за наличие на бактерии, които са доказани чревни патогенни, продължава 72 часа. Ако бъдат открити патогенни бактерии, пациентът получава резултат с техния вид и антибиотичната им чувствителност. Не предприемайте антибиотично лечение без лекарска консултация.

# 166
Не е за окултни кръвоизливи  Crazy При теб няма съмнения за такива. Изследва се бактериална флора и фауна Simple Smile

Виж, с извинение, че е обед - никой не очаква нормалните изпражнения да са оформени. Стига да не са като боза всичко е в рамките на нормалното. Даже ако лайното е с форма на червей, а не купчинка означава, че трябва да се приемат повече течности и фибри. В случая май всичко ти е наред  Peace

# 167
Aз си мислех за същата боплест , ходих и на гастроентеролог - д-р Трифонов от ВМА , тогава той ме посъветва да си направя тест М2-ПК ( М2-PK) има малко инфо на български в нета
Скрит текст:
правят го на две места ,но в  пъти по евтино е в цибалап около 33 лв беше
http://cityclinic.bg/bg/varna/procedures/piruvat-kinaza-skrining … loto-chervo-m2-pk

спокойно Simple Smile

# 168
  • София
Махнага ми жлъчката в петък. Възстановявам се, но на моменти ми "прещракава" главата -защо ми е подут стомахът, това нормално ли е?; защо ме опъва тук - дали не си повредих нещо, като ходих толкова много?;  и т.н.

# 169
Да, нормално е да е подут.
Ще придърпва и приръгва понякога.
Няма страшно!

# 170
  • София
Много си мила!

# 171
Лежи си, пази се, глези се и сега ти се е паднало семейството да те поглезотка  Hug

# 172
Благодаря за подкрепата,момичета! Страхотни сте!

# 173
  • Варна
Ужас,Дорис веднага да се.появи в изповедалнята.
Имам гнойна ангина и.съм на Аугментин,знам ,че се изписва на бременни ,но това не пречи да съм в главната роля отново.Много се притеснявам да не навредя на бебетата,без това ги тровя и с други хапчета.Изпаднала съм в тих ужас....

# 174
КОй месец си вече?
Алгументина не минава през плацентата  Peace
Не пий мляко и не яж грейпфрути. Аз бих внимавала и с рибата.

Да ти кажа не се тревожи толкова за антибиотика, според някой с него освен лечението на ангината се предодвратяват и възпаления, които са тлеели тук и там в тялото и ако е имало такова гинекологично даже може да е за добро. Само внимавай да не гъбясаш и при най-малък намек за течение веднага на лекар.
Растат ли бебоците?  Heart Eyes

Надявам се, че се глезиш максимално. Макар логиката да си пипнала ангина е, че явно се претоварваш и организма ти показва, че иска почивка. Гаргара с топла водичка и лъжица ябълков оцет ще подпомогне лечението.  Peace

МНОГО ВНИМАВАЙ С ТЕМПЕРАТУРОПОНИЖАВАЩИТЕ! Никакъв АНАЛГИН! Никакъв! Само парацетамол или каквото там е изписал лекарят. Аналгина води до деформации на плода.

# 175
И аз съм май във вашата група Simple Smile.

От известно време ми се е загнезнила в главата мисълта за щитовидната жлеза и вече действам по въпроса с изясняване на ситуацията.
Пуснах си изследвания за TSH, TAT и MAT.
Резултатите на TSH са готови - 1,500 mIU/l при референтни стойности 0.300 - 4.200 mIU/l.

Имам ли повод за притеснение?

# 176
  • Варна
По кр .изследвания нямаш повод за притеснрние,направи се едно ехо на жлезата и ще си по-спокойна

# 177
Готови са и ТАТ и МАТ.

Резултатите са следните:

anti Tg     (TAT) - 178.80 IU/ml   от референтни стойности < 115
anti TPO (MAT) - 11.46 IU/ml   от референтни стойности < 34

TАТ - e завишен  Thinking.

Какво иде да рече това?

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 15:23 от Violette_Field

# 178
Ох, и аз след операцията на миомата, започнах да си внушавам, че може да имам проблем със щитовидната жлеза.
Проблема е че, никога не съм изследвала тези хормони и ...шаш.
Питах доктора си и той ми каза, щом нямаш симптоми - не се занимавай. Живей си живота.
И така няколко дни все срещам теми за жлезата, колко много хора имат проблеми, а аз се опитвам да си внуша, че на мен ми няма нищо. Ей, голяма битка.
Няма пък да си ги изследвам. Аз съм здрава, аз съм здрава, аз съм здрава... Hug
И въпреки всичко, какви симптоми имате, че да се изследвате. Какво ви провокира?  newsm78

# 179
Ами... напоследък започвам да забелязвам съществени промени в теглото - само за по-малко от месец качих 4 кг.
Усещам задъхване и при поемане на въздух ми е трудно, сякаш някой ме е хванал за гърлото.
През нощта се изпотявам, което е необичайно за мен.
От известно време усещам постоянна умора, непрекъснато ми се спи, колкото и да спя. А когато се събудя не се събуждам отпочинала.

Жлезата е първото ми предположение....

Ама кажете - не съм ли типична хипохондричка аз Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт