Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки

• 88 865
  • 851
  •   1
Отговори
# 150
Аз три дни се въздържам, но като прочетох OuyOfNowhere, реших и аз да пиша за устата си.
От три дни усещам горе на небцето малка подутина, зачервено е и боли.
Шашкам се и се опитвам да се успокоявам, че ядох ядки онзи ден.
Как мислите, може ли да е от ядки?

може разбира се
я и аз да ида  да се вида  Mr. Green
на мен  пък ми влезе мухата с хашимотото - скоро ме гледаха на ехограф и доки каза че щитовидната е ок ,  но туй като съм нервна изпадам в депресии от пустата хипохондрия и много лесно се изморявам ( особено докато кача 3 етажа по стълбите ) а това са симптоми на хашимото и влязох във филма  ooooh! - интернет бе така добър да ми разясни че хашимото през ехограф не се вижда  Tired и филма е пълен .

никои не ми отговори на предишните въпроси та пак ще питам че ме подминахте  Mr. Green
1. има ли някой да се е излекувал с хомеопатия ( знам че тук всички сме ку ку и няма излекувани , но все пак да питам  Embarassed ) че мисля да опитам .
2. суеверни ли сте ( в смисъл соеверието е бабешка работа , но аз като сънувам нещо и пак гугъл питам и ако е нещо кофти си мисля " ето на то имам някакво заболявана ама не е открито и т. н " ... но ако черна котка ми мине път не ми дреме  ... НО като си мисля нещо лошо или прочета за някоя болест чукам на дърво (ама много чуканя ми станаха на ден) и си мисля дали не проявявам по някога  и симптоми на ОКР  в смисъл е тия симптоми :
Скрит текст:
-Подреждане на предметите в права линия ( искам всичко в къши да е в ред и се дразня да е разбишкано )
-Проверяване дали е заключена колата ( случва ми се )
-Организиране на нещата по определен начин ( НЕЗНАМ КАКВО ЗНАЧИ ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН НО СУМ ДОСТА ОРГАНИЗИРАНА И МИСЛЕХ ЧЕ ТОВА Е МОЙ ПЛЮС А ТО СЕ ОКАЗА ЧЕ БИЛО СИМПТОМ  Crossing Arms
-Дразнене от неща които не са си на мястото ( това 100%)
-Перфекционизъм
-Страдащите от ОКР чувстват, че техните мисли и поведение е ирационално, но се чувстват принудени да се придържат към тях за да намалят паниката и страха.( и това понякога )

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0% … D1%82%D0%B2%D0%BE

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 17:23 от svetlinar

# 151
  • Най-накрая на безкрая
OutOfNowhere, дай да се успокоим взиамно.
Първо, не може да имаш тумор само от главоболие. Аз имам главоболие цял живот, но не си мисля, че е тумор.
Убедена съм, че при теб главоболието е като при всички други - обичайно, даже не е стигнало до мигрена.
За устата - и при мен мястото е червено и боли при натиск. Само че не е до мъдреца, а в средата на небцето, Ако беше до мъдреца като твоето щях да си мисля, че е зъб - сигурно при теб е това или си яла нещо твърдо. А може и да имаш обикновена афта.
Моето подуто и болезнено се надявам да е от храна.
Надявам се да пишем след няколко дни, че ни е минало и дано няма следващо нещо скоро.
Ти си твърде млада за тежки мисли, антидепресанти и др.подобни.
Всичко ще мине, ще видиш.

svetlinar, благодаря за отговора, надявам се е от опит))).
За Хашимото не знам, защото засега не съм си мислила, че съм болна от него, но за ОКР да кажа:
1.Държа да простирам прането с еднакви щипки.
2.Проверявам ютията няколко пъти дали е изключена като излизам.
Ех, ако само това ми бяха натрапчовостите, щях да пея и да живея.

# 152
Герда, ти сега не се плаши с твоята подутина. Изчакай я да мине седмица и тогава го мисли. Случват се понякога, може и пъпчица да е.

Светлина, баба ми ае оказа, че цял живот е с Хашимото и разбра сега. Ясно ти е, че жената нито се е лекувала, нито пък е почнала да се лекува сама. Grinning здрава, права и корава е. И Хашимото да имаш-това не е нищо страшно. Нито ще надебелееш, нито ще ти махат жлезата, нито ще чувстваш дискомфорт. Ако се протесняваш, си пусни щитовидни хормони, но за мен е излишно щом си била на еднокринолог.
Иначе моето не е афта, защото го напипвам от месец с език. Вярно е, че в момента ми растат два мъдреца наведнъж, но ме притесни. Осввн това каро си отворя широко устата и то изчезва. Не знам как точно ще го види зъболекар.

За главоболието-мен не ме боли глава по принцип. Заради това се шашнах. Надявам се невролога да не е толкова некадърен, колкото изглеждаше. Аз знам, че ЯМР няма да ми пуснат вй така, ама...

# 153
Цоп и аз при вас,не знаех,че има такава тема  bouquet
Хипохондрията си я имам от дете,не знам какво я е провокирало.Но чуя ли симптомите на някоя болест.....
Веднъж след една статия във в.Труд си внуших страшна диагноза.Разказах на приятелите си ,по скоро ги убедих,че съм болна и отидох на изследване.Когато излезе резултата и се оказа ,че ми няма нищо ,звъня на едната ми приятелка ,казвам и резултата а тя:"И сега много ли си разочарована"  Joy Joy
А майка ми като почна да се оплаквам ме пита "А боли ли те капачето на коляното"(цитира Джеръм .К..Джеръм "Трима мъже в една лодка ,ако не броим кучето"
Боря се с Хипохондрията като избягвам да чета за болести,но за съжаление доста години съм чела и доста симптоми познавам.........,също избягвам да ходя на лекар колкото и да съм убедена,ако състоянието не е свързано с болки или сериозни оплаквания.

# 154
Момичета , това е моята тема.На кратко -винаги съм си била хипохондричка като преди години развих и ПР от което страшно трудно се съвьех.Сега от известно време страдам от рефлукс и болки в стомаха.Пия си предписаните лекарства,но оплакванията пак се обаждат.Имам си и запек и болки и киселини.Имам някакви странни краткотрайни срязвания в сърдечната област.Втълпиша съм си ,че имам язва.Искат да ми правят гастроскопия.
Страхувам се да пия лекарства,винаги чета за страничните ефекти,имам завидни познания по медицина(от многото четене за всевъзможни болести).Нямам оправия.Дали е възможно болките с стомаха да са от хипохондрията?

# 155
  • Пловдив
Момичета , това е моята тема.На кратко -винаги съм си била хипохондричка като преди години развих и ПР от което страшно трудно се съвьех.Сега от известно време страдам от рефлукс и болки в стомаха.Пия си предписаните лекарства,но оплакванията пак се обаждат.Имам си и запек и болки и киселини.Имам някакви странни краткотрайни срязвания в сърдечната област.Втълпиша съм си ,че имам язва.Искат да ми правят гастроскопия.
Страхувам се да пия лекарства,винаги чета за страничните ефекти,имам завидни познания по медицина(от многото четене за всевъзможни болести).Нямам оправия.Дали е възможно болките с стомаха да са от хипохондрията?
Здравей, whiteflower
Напълно е възможно болките ти да са на нервна почва и от самовнушения. Миналата година и аз от четене за болести и притеснения, развих ПР и след това имах болки в корема 5 месеца, постоянни при това. Имах кашаво изхождане, отслабнах с 8 килограма, болката дори минаваше към кръста и гърба. Открих си какви ли не заболявания. Накрая се оправих с АД.

# 156
  • Пловдив
Цитат
поред вас при отлични резултати на пълна кръвна картина, чисти дробове (направена е снимка) и ехография на щитовидна жлеза (показа, че е с нормални размери), дали мога да съм спокойна, че не е нещо сериозно и ще отмине? Благодаря ви предварително за отговорите. Радвам се, че тук има хора като мен  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Според мен да, можеш да си спокойна. Явно проблемите ти са на алергична основа - тези неща не отшумяват бързо. Аз ако бях, при такива резултати щях да съм спокойна и да опитвам да потуша симптомите на кашлицата, която вероятно е мъчителна.
Кашлицата отмина, но натискът и бучката в гърлото си стоят. Дали са на нервна почва? Нещо като глобус хистерикус? Аз се чудя ако имам проблем с гръкляна, гласните струни, ларингса или трахеята, дали щеше да се види това от ехографиста или от УНГ-то?

# 157
Благодаря за отговора.Другото,което ме тревожи е че ми щипе върха на езика,не е изгорен,не съм го прехапала.На лигавицата под бузата имам нещо като петно,което не ме боли но го усещам сухо. newsm78

# 158
Аз пък имам диария от известно време. Не постоянно, но се случва. Изкарала съм си акъла дали нямам рак на дебелото черво. Вече много се дразня, имам чувството, че сама се чудя какъв проблем да си намеря, и то от най-сериозните. Има ли някоя от вас със същоя проблем? Дали може това да е от стрес и нерви?

# 159
Здравейте, мили мои сродни души. Първо искам да се похваля, че имам прекрасно момченце,което ме прави безкрайно щастлива, но за съжаление моите притеснения не спряха ,а даже се мусилиха. Бях ви споменала, че усещам мравучкане около веждата,а сега почнах да го усешам навсякъде,сякаш ток минава през тялото ми. Направо ще се побъркам. Пак в главата ми нахлуха мислите за МС и постоянно плача. Страхувам се да ида на лекар и да ми направи ЯМР. Постоянно си представям как ми поставя диагнозата и живота ми се преобръща точно сега, когато имам бебе.  😢😢😢

# 160
Аз пък имам диария от известно време. Не постоянно, но се случва. Изкарала съм си акъла дали нямам рак на дебелото черво. Вече много се дразня, имам чувството, че сама се чудя какъв проблем да си намеря, и то от най-сериозните. Има ли някоя от вас със същоя проблем? Дали може това да е от стрес и нерви?

Като начало мини на диета без млечни и плодове и зеленчуци и си пусни изследване на фекалиите в микролаборатория.
Почни пробиотик.

Не е рак - той не е с такива симптоми.

Най-лошия вариант е да имаш бактерия.
Умерен е да имаш дисбактериоза.
Вероятно - хранителна непоносимост или неправилно хранане Simple Smile

# 161
zovka.manova, поставяш си диагнози на база интернет глупости.

МНОЖЕСТЕНАТА СКЛЕРОЗА НЕ ЗАПОЧВА ТАКА

Да, мравучкането е симптом, но никога не е само то и не е първото, което се проявява. Началото е СЛАБОСТ в крайниците - изтърваш, спъваш се .... После е замаяността и тогава идват съпътстващи симптоми като проблеми със зрението, мравучкане и т.н.

НИЩО ТИ НЯМА!
Гарантирам ти!

Имаш някаква млака липса на микроелемент - купи и пий хубави витамини, пий магнезии, пий рибено масло и пак ще говорим.

# 162
  • Пловдив

Абсурд да е рак,той протича с доста притеснителни симптоми и най-често би имала запек, кръв в изпражненията и отслабване (рязко, поне 4-5 кг за месец), както и куп други симптоми. Но виж, ако си по чувствителна, нищо чудно да си развила Синдром на раздразненото дебело черво. Тук по-горе някой те е посъветвал добре за подходящи изследвания Simple Smile

# 163
  • Пловдив
Здравейте, мили мои сродни души. Първо искам да се похваля, че имам прекрасно момченце,което ме прави безкрайно щастлива, но за съжаление моите притеснения не спряха ,а даже се мусилиха. Бях ви споменала, че усещам мравучкане около веждата,а сега почнах да го усешам навсякъде,сякаш ток минава през тялото ми. Направо ще се побъркам. Пак в главата ми нахлуха мислите за МС и постоянно плача. Страхувам се да ида на лекар и да ми направи ЯМР. Постоянно си представям как ми поставя диагнозата и живота ми се преобръща точно сега, когато имам бебе.  😢😢😢
На мен ми прилича на невроза + лесна внушаемост. Ако мислиш постоянно за това, мозъкът ти може да ти сервира още куп симптоми и да стигнеш до антидепресанти. Гледай си бебчето, всичко ще се нареди Simple Smile

# 164
всъщност аз се изразих грешно. Нямам диария, а изпражненията ми не са твърди. Не са съвсем течни, но не са нормалното за мен. И не са голямо количество. Редовно е, всяка сутрин, но... Много се притеснявам.  Може би ще пробвам да намаля зеленчуците и плодовете. Пия пробиотик сега. Тези изследвания за окултни кръвоизливи ли са или за бактерии?

И аз съм сигурна, че не е МС. Нерви, умора, кофеин... Имах го и аз скоро, премина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт