Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки

• 88 850
  • 851
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ама се чудя от какво може да е. Нямам алергии, до колкото знам или нвщо Hug Гадно е да кашляш постоянно, особено вечер.

Алергия - 90%
Изсушаване на лигавицата - 9%
Мисично, тайно заболяване от което се гътваш моментално след посещение на лекар - 1%

Разбира се за всяка примерна хипохондричка този 1% се случва точно на нас Simple Smile

Шегувам се  Crazy
Алергия е. Вероятно с хрема, която се стича отзад.
Капки за нос - олинт например пръскаш по 2 пъти във всяка ноздра и лапваш една лъжичка мед всичко това преди сън.
Hug Благодаря, Дорис Simple Smile вчера пих Зодак и днес почти нямам кашляне Simple Smile да не кажа хич Sunglasses Ще тествам с капките и меда Simple Smile по-леко ми изглежда Hug Ако продължа - на доктор:-) макар, че сиг ще каже алергия - студ/прах Laughing

# 136
Присъединявам се в клуба.
В последните месеци стигнах до спешното отделебие заради простотиите, които си мисля, там дажв ме обявиха за хахо.
Поставям си някакви ужасно натоварващи диагнози, понякога дори неосновани. Последното е мозъчен тумор. От четене в опит да се убедя я обратното, стиигнах до заключението, че може хипохондрията ми да се е задълбала в следствие на промените в мозъка от въображаемия "тумор". Хем е смешно, хем е трагично.

# 137
  • Най-накрая на безкрая
Добро утро, аз се включвам да се похваля с резултата от цитонамазката. Въпреки кървенето и болката е ПАП 1.
Благодаря, момичета, за подкрепата.

OutOfNowhere, единственото, което може да ни спаси от страховете ни е да ги приемем и  когато спрем да се страхуваме, ще спрат да се появяват и нещата, от които ни е страх.

# 138
Присъединявам се в клуба.
В последните месеци стигнах до спешното отделебие заради простотиите, които си мисля, там дажв ме обявиха за хахо.
Поставям си някакви ужасно натоварващи диагнози, понякога дори неосновани. Последното е мозъчен тумор. От четене в опит да се убедя я обратното, стиигнах до заключението, че може хипохондрията ми да се е задълбала в следствие на промените в мозъка от въображаемия "тумор". Хем е смешно, хем е трагично.

Не си мисли глупости  Crazy
Хипохондрията не е в сладствие на физически проблем. Реално е в следствеи на тумор на психиката   Mr. Green Почти при всички началото се корени в боледуването и смъртта на близък човек, непревилното преживяване на случилото се /съпреживяване, натоварване с емоцията продължителен период и т.н./ и неспособността да се пусне случилото да отмине, тъй като боледуването и смъртта колкото и да са страшни все пак са нещо естествено.
Веднъж задействан механизма, не може да бъде премахнат завинаги, но може да бъде озаптян. Като начало спираш да четеш всичко в интернет за болести. Осъзнаваш, че в интернет пишат лаици, които си търсят кой да ги чете и поредната статия "10 симптома ..." е изфабрикувана.
Спираш да говориш на приятели и близки за болести. Ако не го направиш ще останеш без близки и приятели, които те смятат за нормална. Няма да срещнеш разбиране.
Пиши тук. Поне си се знаем Simple Smile

# 139
  • Кьолн
Здравейте! Пак се вкарах във филм.Напоследък все ми е студено.През деня и през ноща.Дори ММ се принуди да усилва вечер парното,че иначе ще будувам цяла нощ. Четах днес,че това е признак,за влизане в менопаузата.Оф аз не искам още,макар,че то не е концерт пожелание.Има ли и други на които им е все студено? До пред месец-два не бях така... Tired

# 140
От четене в опит да се убедя я обратното, стиигнах до заключението, че може хипохондрията ми да се е задълбала

OFF познато Simple Smile

# 141
Здравейте! Пак се вкарах във филм.Напоследък все ми е студено.През деня и през ноща.Дори ММ се принуди да усилва вечер парното,че иначе ще будувам цяла нощ. Четах днес,че това е признак,за влизане в менопаузата.Оф аз не искам още,макар,че то не е концерт пожелание.Има ли и други на които им е все студено? До пред месец-два не бях така... Tired

А бе то си е студено  ако питаш мене! Доста студено даже, особенно ако си прибрала всичко зимно Wink

Не е признак за менопауза, а е признак за намалена функция на щитовидната.  Rolling Eyes Ако не си ходила последните години на преглед може да направиш такъв при ендокринолог.

Я ако обичаш си измери 3 дни Т сутрин, обед и веяр под мишницата и ми я напиши да те наплаша повече ако трябв  Mr. Green

# 142
хормони никога не сум изследвала и никой никога не ме е пращал на такова изследване .ходила сум на ехограф гледат щитовидна и казват че съм добре ... ноооооооо зиме лете на мен заман ми е студено ... даже ми се е случвало и на плажа  Simple Smile

я аз да питам вас хипохондрички , суеверни ли сте , защото аз забелязвам че от както ми се обостри хипохондрията станах и много суеверна ,,, даже в ОКР си намирам симптоми като се зачета  ooooh!

а някоя от вас да е пробвала лечение с хомеопатия ?

# 143
  • Пловдив
Благодаря, момичета!
Erinne, имаш предвид, че и при теб е имало бока и кървене с парченца ли?
И всичко в резултата е било наред?

Аз се шашкам, защото преди време имах група 3А и ми лекуваха раничка. Сега док каза, че всичко е добре на прегледа, но знам ли?

Парченца не помня(може и да е имало), но помня че беше ту силно ту слабо. Резултатът ми беше добре Hug
От няколко месеца почти постоянно кашлям сутрин и вечер. Приятелят ми вече ще ме изхвърли Simple Smile През тези шест месеца бях и болна два пъти. Единия път грип и ЛЛ даде и някакви противоалергенни. Втория път лекувах нещо с антибиотик. Нищо не повлия на кашлицата. Не пуша. Вече ще взема да ида на лекар. Ама се чудя от какво може да е. Нямам алергии, до колкото знам или нвщо Hug Гадно е да кашляш постоянно, особено вечер.

Здравейте, девойки  Peace Да се запиша и аз. От два месеца, след прекаран фарингит се съдрах от кашляне (пристъпна кашлица) придружена със стягане в гърдите и гърлото, особено вечер, не мога да легна по гръб или наляво. Ходих на УНГ, ехограф, кардиолог, пулмолог и алерголог. Оказа се хроничен атрофичен фарингит и астма на алергична основа. Аз обаче се притеснявам, тъй като съм и с Хашимото, а последната година и половина се напих с всякакви лекарства, за каквото ви хрумне ... И тази терапия, която сега ми предписаха е доста силна, не знам дали изобщо да я започвам, а така не се живее. Проблемът при мен е, че не вярвам много на докторите, защото те често са на принцип "проба - грешка". Другото, което е характерно за мен е да си въобразявам ужасни болести и да умирам преди всеки преглед. Според вас при отлични резултати на пълна кръвна картина, чисти дробове (направена е снимка) и ехография на щитовидна жлеза (показа, че е с нормални размери), дали мога да съм спокойна, че не е нещо сериозно и ще отмине? Благодаря ви предварително за отговорите. Радвам се, че тук има хора като мен  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 144
  • Най-накрая на безкрая
Цитат
поред вас при отлични резултати на пълна кръвна картина, чисти дробове (направена е снимка) и ехография на щитовидна жлеза (показа, че е с нормални размери), дали мога да съм спокойна, че не е нещо сериозно и ще отмине? Благодаря ви предварително за отговорите. Радвам се, че тук има хора като мен  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Според мен да, можеш да си спокойна. Явно проблемите ти са на алергична основа - тези неща не отшумяват бързо. Аз ако бях, при такива резултати щях да съм спокойна и да опитвам да потуша симптомите на кашлицата, която вероятно е мъчителна.

# 145
  • Кьолн
Благодаря мила Дорис.Аз се притеснявам,защото по принцип не съм зиморничава и зимата спях с изключено парно.И сега денонощно треперя.Ще си измеря температурата и ще пиша Peace

# 146
Дами, писна ми!!!
В последните 3 месеци минах през всякакви нелепи диагнози. След обстоен преглед на устата тази сутрин и присъствието на 2 неболезнени афти, успях да заключа, че имам рак на устата.  #Cussing out защо все си мисля някакви страшни диагнози? Аман!

# 147
  • София
Дами, писна ми!!!
В последните 3 месеци минах през всякакви нелепи диагнози. След обстоен преглед на устата тази сутрин и присъствието на 2 неболезнени афти, успях да заключа, че имам рак на устата.  #Cussing out защо все си мисля някакви страшни диагнози? Аман!
Не си сама мила Hug

# 148
  • Най-накрая на безкрая
Аз три дни се въздържам, но като прочетох OuyOfNowhere, реших и аз да пиша за устата си.
От три дни усещам горе на небцето малка подутина, зачервено е и боли.
Шашкам се и се опитвам да се успокоявам, че ядох ядки онзи ден.
Как мислите, може ли да е от ядки?

# 149
Аз усещам подутина в близост до мъдреца си и при натиск боли. Майка ми ме успокои, че и при нея има такива неща.

Аз съм с питане за две неща, защото си състявам невероятни сценарии. Диагностицираха ме с тензионно главоболие и пия антидепресанти, които уж помагат. На мен обаче не ми излиза диагнозата "мозъчен тумор" от гкавата. Отвреме-навреме продължава да ме наболява моментно-отзад на тила или на слепоочията. Успокойте ме. Sad

И второто и аз с устата. Забелязах малки червени точици. Не е кръв, по-скоро две червени миниатюрни точици, нещо като червените бенчици по тялото, но по-малки. Sad
Честно кязано ми писна от мен, чувствам се сякаш съм в перманентна депресия, а съм на 22 години само. Имам чувствого, че нещо ми в бъгнатп сериозно, и то физически. Sad добре, че сте вие и ме разбирате.

Общи условия

Активация на акаунт