Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки

• 89 738
  • 851
  •   1
Отговори
# 255
Глистите не са ли видими в изпражненията? На какъв лекар най-добре? Проктолог, нали?

Струва ми се, че не е за проктолог - външно дразнение без болка и кръв ... Дали личната не би дала някакаъв съвет? Кожен лекар? Иследване на фекалии и както на дечицата правят за градина с ония лепенки?

# 256
Привет-привет,
От събота съм с напрежение в тазобедрените стави, много ме притесни това напрежение. От няколко години чувствам умора на дясната става, случва ми се след продължително ходене (повече от 2-3 часа), а преди не съм имала такъв проблем. В събота ходихме на разходка до Копитото - 5 часа движение, но освен това аз си бях сложила неопреновия клин и така ходих, а той малко ме стягаше като че ли... На връщане едва слязох, и двете стави ме заболяха, и коленете също ...
Сега направо ме е срам да ходя до личния за направление, ще ме диагностицира като пълна хипохондричка. Но наистина трябва да си видя ставите, още повече, че съм родена с двустранна луксация и имам притеснения в тази посока.
Дали не е коксартроза или нещо непоправимо?
За протокола - на 37 години съм ...

# 257
  • Варна
Е,ако си родена с луксация задължително трябва да ходиш на ортопед.

# 258
аз пак с моите липоми , неврохирург ще ми свърши ли работа за преглед ?
яко в джаза сум като прочетох на едно място че онова се развива на седалището а единя липом е точно там Sad ... мира нямам - писна ми .
няма ли лек ?
къде да ида и кои да питам като съм супер обезверена , но все пак ще ми е по спокойно като попитам някои по компетентен .

# 259
Violette_Field, каква коксартроза при напрежение в ставите и малко болкив колената? Няма човек с коксартроза дето може да направи  часов преход. Болките са и нощем.
Вероятно става дума да носиш стелки - пада ти свода.

# 260
аз пак с моите липоми , неврохирург ще ми свърши ли работа за преглед ?
яко в джаза сум като прочетох на едно място че онова се развива на седалището а единя липом е точно там Sad ... мира нямам - писна ми .
няма ли лек ?
къде да ида и кои да питам като съм супер обезверена , но все пак ще ми е по спокойно като попитам някои по компетентен .

Чакай бе що сама се шашкаш? Липомите по тялото изключително рядко са свързани със злокачествено заболяване. Още по-малко на седалището пък ... То и там мускула е голям, винаги раздвижен и до сега никога не съм чувала за рак на седалището!
Хирург ти трябва за консултация. Що не и неврохирург  Peace Peace

# 261
the Дорис -   bouquet

Благодаря за гледната точка ... Успокои ме, честно казано, но въпреки това ще отида на ортопед да видя какво е положението. Да го хвана навреме.

# 262
ходих на нервохирург ( такъв ми предложи моя позната и да не чакам и да се притеснявам за час се втъркаь бързо да мина) той преди даже да ме опипа и каза ,че са липоми и незнам си к'ви там доброкачествени образования НО МЕ ПРЕГЛЕДА САМО С опипване и така установи нещата .
Е а кажете ми сега да вярвам или не ???
Каза да не ги махам ако не ми пречат и приключи прегледа
Да турся ли сега хирург или защо нервохирурга да е по малко запознат например с тези неща , не учат ли от едни и същи книги ?

# 263
  • Варна
ходих на нервохирург ( такъв ми предложи моя позната и да не чакам и да се притеснявам за час се втъркаь бързо да мина) той преди даже да ме опипа и каза ,че са липоми и незнам си к'ви там доброкачествени образования НО МЕ ПРЕГЛЕДА САМО С опипване и така установи нещата .
Е а кажете ми сега да вярвам или не ???
Каза да не ги махам ако не ми пречат и приключи прегледа
Да турся ли сега хирург или защо нервохирурга да е по малко запознат например с тези неща , не учат ли от едни и същи книги ?

Ох Светлинар и на един милион доктори да отидеш все тая....Защо ходиш като после отричаш всичко?

# 264
Ами той е неврохирург, душко. Той е учил 6 години обща медицина и после е специализирал в направление неврохирургия. Реално ако се наложи може да те оперира и е достатъчно добър специалист, че да можеш да му се довериш.
Какъв друг да търсиш? Просто хирург е все същото.
Прегледа за липоми по тялото не съм чувала да е друг освен опипване. При липса на болка и растеж всеки лекар би ти препоръчал да не го буташ.

Какъв преглед би те удволетворил?

# 265
При липса на болка и растеж всеки лекар би ти препоръчал да не го буташ.

Какъв преглед би те удволетворил?
Е да ама друго пише в нета и за това "яхнах метлата "
това :
Скрит текст:
Липосаркомите са злокачествени тумори на мастна тъкан, които обикновено се презентират като нарастваща, неболезнена туморна маса, разположена дълбоко в мускулите на седалището или перинеума, където мога да персистира, без да причинят симптоматика в продължение на дълъг период от време и евентуално да еволюират в по-агресивен вариант.
Моля да ме извините ако досаждам Sad
,но явно аз съм с най изострено хипохондрични пристъпи ,но дано те не се окажат истина .
За сега поне не усещам да нарастват ,но ... незнам достатъчно ли е за спокойствие.
Поздрави  bouquet

# 266
  • Варна
Казах ти да спреш да четеш.Не можеш да си подбираш информацията и четеш статии,които са далеч от медицинската информация.В нета повечето статии не са медицински и са много подвеждащи.И пъпка на гъза да напишеш все ще стигнеш до най-страшната диагноза.

# 267
http://www.framar.bg/
Е в този сайт четох Sad ... ама няма да ви постна самата статия че не е за такива като нас.
Благодаря ти Глухарче  bouquet за съвета ... де са можех но любопитството...нали за да знам и все чета с ИДЕЯ ТЪРСЕЙКИ СПОКОЙСТВИЕ...  Simple Smile

# 268
  • Варна
Е в този сайт четох Sad ... ама няма да ви постна самата статия че не е за такива като нас.
Благодаря ти Глухарче  bouquet за съвета ... де са можех но любопитството...нали за знам и вси чета с ИДЕЯ ТЪРСЕЙКИ СПОКОЙСТВИЕ  Simple Smile

Няма да го намериш докато четеш.Спри да четеш,вредиш си.

# 269
Благодаря ти Глухарче  bouquet за съвета ... де са можех но любопитството...нали за знам и вси чета с ИДЕЯ ТЪРСЕЙКИ СПОКОЙСТВИЕ  Simple Smile

Няма да го намериш докато четеш.Спри да четеш,вредиш си.
Зная че е така но е по силно от мен :; особено когато съм в такова положение .
Иначе пределно ясно ми е че те трябва ,но уви Sad ...
Благодаря за полезния съвет,ще опитам пак да не чета дано успея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт