RYANAIR - 7

• 81 555
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
здравейте!Дали правят проблем за ръчния багаж ако куфара е с 4 см по дебел.имам малък куфар,но дебелината е 54 см а другите страни отговарят.

# 496
здравейте!Дали правят проблем за ръчния багаж ако куфара е с 4 см по дебел.имам малък куфар,но дебелината е 54 см а другите страни отговарят.
От 1-ва страница:
Имате право на един ръчен багаж с размери 55см-40см-20см с тегло до 10кг  и една малка чанта с размери  35см-20см-20см

Кое е с 4 см повече? Simple Smile

# 497
дебелината е с 4 см .повече другите размери са 50 см на 36см само дебелината е 24 см

# 498
дебелината е с 4 см .повече другите размери са 50 см на 36см само дебелината е 24 см
Ахааа- в горния коментар пише 54, затова попитах. Simple Smile
Ами из темата пише, че куфара трябва да е видимо доста по- голям, за да стане проблем и да доведе до мерене в стойката... Но това е от чужд съфорумски опит. Личните ми багажи или са големи по 15- 20 кг, или са в размера на разрешените ръчни...

# 499
  • София
Едва ли  ще се вторачат в 4те см. Но ръчния багаж трябва да се набута в багажния отсек над седалките. Ако не може да се затвори заради тях ще стане проблем. Може би е по-сложно, ако куфара е твърд, мекия все ще го набуташ вътре.

# 500
Никой не мери размери, мери дали влиза в клетката. Ако не влиза, няма значение с 1см или 10 см е по-голям .
Ако чантата е мека и може да се натъпче, няма проблеми.

# 501

Ние пътувахме преди месец с такъв куфар ( с 3 или 4 см по-дебел, твърд). Нямахме проблеми. Освен това, преди бординга, предлагат безплатно чекиране на ръчния багаж ( безплатно го качват в багажното отделение, след което идва на лентата с чекираните багажи). Ако се възползвате оттова, хептен няма да се занимава никой с мерене в стойката.

# 502
И аз имам подобна дилема: куфарът ми е с размери точно 55 х 35х 20 , но колелцата  стърчат  newsm78, не мога да преценя това проблем ли е ? или не ?
 А за да се възползвам от възможността за безплатно чекиране на багажа трябва да изчакам и да се кача с последните ли ? Някъде прочетох, че първите 90 пътници  качват багажа си с тях, а на останалите го вземат в баг отделение, правилно ли съм разбрала?

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 10:06 от КатяП

# 503
Някъде прочетох, че първите 90 пътници  качват багажа си с тях, а на останалите го вземат в баг отделение, правилно ли съм разбрала?
Направо си го пише на сайта на Райън.
Политика за ръчен багаж:Само за първите 90 чанти с колелца е гарантирано, че ще пътуват в багажното отделение. За да сте сигурни, че чантата Ви ще пътува в багажното, добавете приоритетно качване. Можете да качите 1 чанта с колелца с размер до 55 см x 40 см x 20 см и 1 малка чанта. Вашата малка чанта трябва да е с размер не по-голям от 35x20x22 см и да може лесно да се побира под седалката пред Вас. Неспазването на това правило ще доведе до таксуване на 50 € за всяка единица багаж на изхода за качване и също може да причини забавяне за всички пътници на борда.

# 504
 bouquet bouquet bouquet Благодря! Ние имаме резервирани места, надявам се да нямам проблем.

# 505
bouquet bouquet bouquet Благодря! Ние имаме резервирани места, надявам се да нямам проблем.
Резервираните места нямат общо. Или сте от първите 90, или приорити, за да вземете багажа на борда. Ако  ли не- в багажното и проблема с размера отпада. Simple Smile

# 506
И аз имам подобна дилема: куфарът ми е с размери точно 55 х 35х 20 , но колелцата  стърчат  newsm78, не мога да преценя това проблем ли е ? или не ?
 А за да се възползвам от възможността за безплатно чекиране на багажа трябва да изчакам и да се кача с последните ли ? Някъде прочетох, че първите 90 пътници  качват багажа си с тях, а на останалите го вземат в баг отделение, правилно ли съм разбрала?
Преди извозването с автобуса, минава служител на авиокомпанията и предлага тази услуга. Не се изчаква първо да се качат на борда 90 пътника с багаж и останалите да им ги чекират.

# 507
В тази връзка аз пък да попитам друго - обмисляме пътуване на дъщеря ми с ръчен багаж - / около 50 см височина, малък куфар е/, и дамска чанта. Но иска да си вземе лаптопа, в случая стават 3 ръчни багажа. Не си струва да плаща за чекиране на тоя малкия куфар, само ще го лашкат в багажното. Дали да рискува с трите багажа и преди качване да го предаде за чекиран? Ама ако не го вземат безплатно?

# 508
В тази връзка аз пък да попитам друго - обмисляме пътуване на дъщеря ми с ръчен багаж - / около 50 см височина, малък куфар е/, и дамска чанта. Но иска да си вземе лаптопа, в случая стават 3 ръчни багажа. Не си струва да плаща за чекиране на тоя малкия куфар, само ще го лашкат в багажното. Дали да рискува с трите багажа и преди качване да го предаде за чекиран? Ама ако не го вземат безплатно?

Не може ли да вземе раница за лаптоп и да сложи вътре дамската чанта?

# 509
  • Русе
Ние направихме така. В чантата за фотоапарат(в нашия случай) сложи нещата от дамската чанта - портмоне,документи, четец, кърпички и т.н . неща от първа необходимост , а самата чанта - празна в куфара.

Общи условия

Активация на акаунт