Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 911
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Парк Небесните пасбища, след Правец, разклона за село Осиковица и след него - има табели. Пишман туризъм е, но за деца е супер. И като цяло е доста шантаво място.  ...

Благодаря ти! Преди няколко месеца и сестра ми го препоръча това местенце Two Hearts

# 361
Не е съвсем по темата, но планираме изкачване на връх Ботев и ще съм благодарна, ако някой сподели впечатления от Тарзановата пътека.
Това, което най-вече ме интересува е дали е добре обезопасена, защото имам "известен" страх от големи височини и пропасти, а и ще сме с деца.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 11:02 от Ulia

# 362
 Thinking А снимки гледахте ли? Колко са големи децата?

Аз лично не бух тръгнала нагоре. камо ли с деца

# 363
Не е съвсем по темата, но планираме изкачване на връх Ботев и ще съм благодарна, ако някой сподели впечатления от Тарзановата пътека.
Това, което най-вече ме интересува е дали е добре обезопасена, защото имам "известен" страх от големи височини и пропасти, а и ще сме с деца.
Ботев си е доста сериозен преход. Особено за деца.

# 364
  • София
В google street view я има снимана почти цялата пътека от Паниците до Ботев. Липсва само началният участък, но той не е интересен. Можете да си обходите маршрута виртуално чак до върха. А децата могат да ходят навсякъде. Важно е родителите да имат желание да ги заведат. Обикновено им е скучно просто да ходят, но ако са няколко деца и това не е проблем.

# 365
Благодаря ти, mlv!
За google street view-то не се бях сетила. Непременно ще разгледам.

# 366
  • София
Отдавна съм ѝ се мераклисала на тая пътека и тия дни случайно открих, че я има заснета. И мисля, че точно по тарзановата е снимано, защото се вижда металното въже.

# 367
Пътеката не е за хора с височинен страх-такива като мен. Аз я изкачих преди няколко години, но с големи трудности и препятствия, спирах много пъти със световъртеж, блокирах колоната от хора след мен..., а тръгнеш ли веднъж-връщане назад няма-надолу е още по-страшно. Турист съм и непрекъснато обикаляме планини, но там не бих повторила, точно заради стръмните скали и страх от височини. Ако държите изкачване на Ботев-през х.Плевен от север и после слизане през х. Васил Левски или обратното.

# 368
Някакви предложения за маршрут в близост до Пазарджик или Пловдив? Без еко пътека Бялата река.

# 369
Някакви предложения за маршрут в близост до Пазарджик или Пловдив? Без еко пътека Бялата река.

# 370
Местност "Копривките"? Равногор и Атолука? Намират се в общ. Брацигово, като разстояние е около 40 км, като пътят в голямата си част е планински. Невероятни гледки, невероятна природа, невероятен въздух - в района на Равногор бил най-чистият въздух на Балканите. Има доста планински места за обикаляне, в Брацигово също е интересно - аз понеже си падам по архитектурен туризъм.

# 371
Миналата година, връщайки се от Велинград, решихме да нощуваме в Брацигово в хотела на центъра. Много красива е църквата им. Беше петък вечер и непрекъснато минаваха коли и отиваха по пътя  нагоре към планината. Стана ми интересно и попитах местните хора комплекс ли има нагоре. Оказа се, че отивали в курорта Атолука. Неизвестно за мен място, но било много красиво и с много чист въздух.

# 372
Около Пловдив - Сопот лифта - х. Добрила.

Как е на Копривките? Отдавна не съм ходила?

# 373
  • 1st floor
Аз се интересувам от Бабско и Кадемлийско пръскало. Някой ходил ли е за един ден?

# 374

Копривките преди няколко месеца, беше приятно, имаше доста хора съботно-неделно. Аз не съм скиор, не знам зимата дали работи ски зоната им. Много места за разходка, като се отдалечиш от капанчетата става тихо и приятно, с много поляни да си полягваш и за пикник.

Атолука е мнооооого красиво и чисто. Моя любителска снимка, правена е септември, вече се усещаше доста хлад и дърветата пожълтяваха, а долу още беше жега.

Общи условия

Активация на акаунт