Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 111 839
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
Козметика на Талго има ли откъде другаде да се поръча освен Арлен?

# 61
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема! bouquet

По въпросите:

1.Какво е състоянието на кожата ви след тежката зима и има ли нужда от специални (възстановяващи) грижи? - кожата ми е в перфектно състояние (пу-пу да не ѝ е уроки Mr. Green), нямам нужда от специални възстановителни грижи. Peace

2. Kакви слънцезащитни продукти/марки планувате да ползвате през лято 2017? - в момента ползвам Alba Botanica, Natural Very Emollient Sunscreen, Pure Lavender, SPF 45, запасила съм се и с Kanebo ALLIE Extra UV Protector Gel Mineral Moist Neo Sunscreen. Ще си повторя и Kao BIORE UV Aqua Rich Watery Essence Sunscreen SPF50+, от който съм много доволна. Peace

3. Имате ли вече избрана морска дестинация? - Да. Hug

# 62
  • София
Благодаря за новата тема! bouquet

Тази зима се грижих добре за кожата си и тя изглежда добре. Леко по-суха е, но това е просто сезонно.

Слънцезащитните продукти, от които съм сравнително доволна са този на Филорга 50 (хубаво пази кожата, но ми мазнее и лъсвам, ако не сложа пудра отгоре) и тонирания флуид 50 на Ла Рош Позе (него ми го препоръча една дерматоложка и най-големият му плюс е, че добре се понася и от чувствителна кожа). Преди няколко години ми се появиха петна по време на една лятна ваканция, която карахме в Алпите (истината е, че тогава не ползвах фактор...  Embarassed ) Оттогава без 50-ти фактор не излизам (от края на март до края на октомври), но е малко "след дъжд качулка" работата... (И аз ползвах Пигмент Уайт на Филорга тази зима. Измазах два крема и съм доволна от ефекта. Предстои да видя как ще са нещата през лятото).  Peace

Сега имам крема на Филорга с 50 фактор и ще почна с него. Като му мина средата ще мисля какво да купя. Екранът на Кларинс, който хвалите, подходящ ли е за нормална към суха кожа? Добре ли стои като основа за грим? (Бих го пробвала).

# 63
Екранът на Кларанс е много лек и трябва (за суха кожа) обезателно да се ползва над друг, обичайния крем. Дори и аз, макар че не съм със суха кожа, ползвам някакъв серум и чак след него Екрана. Подходящ е за основа за грим. Но не е за самостоятелно ползване, освен ако не сте тийнейджъри с много мазна кожа.

# 64
  • Варна
Някой използвал ли е слънцезащитен крем на Апивита? Имат хубави намаления и им се чудя

# 65
  • София
Някой с лични отзиви за кремовете на Premier?
Случайно ми попадна едно тяхно масло за тяло - имаше незабавен /и много траен/ ефект върху кожата на ръцете ми. Но почти не намерих мнения за продуктите им, марката ми е непозната...
Аз много ги харесвам! Ползвала съм крем за лице, за очи, околоочен серум и маски.
Моят мъж ми ги носеше от Израел и там изобщо не са на високи цени, за разлика от тези в магазина им в Парадайз, които са просто нереални  Shocked

# 66
Екранът на Кларанс е много лек и трябва (за суха кожа) обезателно да се ползва над друг, обичайния крем. Дори и аз, макар че не съм със суха кожа, ползвам някакъв серум и чак след него Екрана. Подходящ е за основа за грим. Но не е за самостоятелно ползване, освен ако не сте тийнейджъри с много мазна кожа.
този екран не е ли и многоàсово действие? Като è ли за него ùх консултантка да казва, è е с 8 àсово действие

# 67
  • София
Отзиви за измиващата пяна за лице на Клиник? Четох, че е много нежна и щадяща за суха кожа.

Подкрепям Бюти в хвалбите ѝ за синята хидратираща маска на Кларинс, прекрасна е!
Но пък синият, хидратиращ крем ми е посредствен, в смисъл равен на всеки друг от дрогерията, примерно.
Поне мен не ме е впечатлил с нищо.

За мимечто с много сухата кожа, съжалявам, забравих ника - аз лично под всякакви мазила и кремове бих включила някой сило хидратиращ серум.
Всъщност бих действала така:
1. Почистване (с пяна за суха кожа)
2. Задължително хубав хидратиращ тоник. Или минимум минаване на лицето с розова вода.
3. Задължително хубав хидратиращ серум, доволно нанесен.
4. Маслен серум или масло
5. Крем.

Много хубав крем за жестоко суха кожа е Скин Фуд-а на Веледа, но той не е подходящ за през деня, защото е наистина доста мазен и подхранващ. Е, освен ако не ти пука, както на мен през зимата, мажех се с него и си ходех като тиган 1 час, но пък на - 20 градуса увита в шалове и шапки, предпази чудестно кожата ми. Препоръчвам горещо, особено за нощен.
http://apteka.framar.bg/30047205/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … -30-%D0%BC%D0%BB-

Също така и Дефламол, отново за нощен.

Относно петната, аз да ви кажа, започвам да се съмнявам, дали няма някаква закономерност по повод слънцезащитата и петната. Имам чувството, че самите слънцезащитни продукти правят лицата ни по-фоточувствителни, сякаш.

# 68
Относно петната, аз да ви кажа, започвам да се съмнявам, дали няма някаква закономерност по повод слънцезащитата и петната. Имам чувството, че самите слънцезащитни продукти правят лицата ни по-фоточувствителни, сякаш.

Много пъти съм го мислила и това...  Peace Например по-миналото лято на морето (то беше всеки ден облачно де, но както и да е) слагах обилно 50+ фактор на Филорга и няколко седмици след ваканцията ми се появи бледо петно на бузата... Зимата третирах с избелващи и се повлия, изчезна, но сега при слънчево време и отново със силна слънцезащита, това петно избива, макар и доста по-бледо... На мен петната ми се провокираха от бременността, кожата стана много фоточувствителна и даже с 50+ фактор пак не съм сигурна дали няма да се появят нови... В една аптека ме предупредиха да внимавам каква слънцезащита купувам и май са прави... Една приятелка се опетни миналото лято след хвалена от аптекарка гръцка слънцезащитна серия с висок фактор... За това не им вярвам на консултантките вече, всичко е реклама... Laughing

# 69
  • София
Аглая, благодаря много за отзива за екрана на Кларанс. Аз задължително ползвам серум и крем, така че много ми харесва това, че е лек продукт. Ще си го взема! Peace

Вив, чела съм и това мнение - че слънцезащитните продукти правят кожата още по-фоточувствителна... Спрециално за лицето се чудя какво да мисля... Не е изключено... Но от друга страна - за тяло, на плажа, без слънцезащита съм пробвала и откровено си изгарям...  Mr. Green Така че ще ползвам.  Peace

# 70
Козметика на Талго има ли откъде другаде да се поръча освен Арлен?

Не видях да са ти отговорили - http://beautyshop.bg/brand/1/thalgo.html

Пяната на клиник е много хубава, измива страхотно без да опъва кожата. Не трябва да се търкат очите с нея, защото люти Peace

# 71
Не че минералната защита е напълно сигурна и с нея са възможни гафове, но химичните филтри предразполагат към образуване на петна, защото, колкото и невероятно да звучи, химичните филтри са фоточувствителни и се разпадат при контакт със светлина. Ако не са добре стабилизирани в продукта или не се ползват правилно и подновяват често, се получава обратният на търсения ефект.

# 72
  • USA
Имам слънчевото петно с големина на лешник под лявото око,в областа на слънчевите очила.Под дясното имам лунички.Също така на челото имам лунички.
СПФ 60 цяло лято,след което използвах 100 вида избелзващи серуми и грижи.Не е нещо очевадно и с бб крем се скриват,но мен лично ме дразни,че до преди 2 години нямах и 1 слънчева точка.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 15:56 от Beautyholicа

# 73
  • Canada
Не че минералната защита е напълно сигурна и с нея са възможни гафове, но химичните филтри предразполагат към образуване на петна, защото, колкото и невероятно да звучи, химичните филтри са фоточувствителни и се разпадат при контакт със светлина. Ако не са добре стабилизирани в продукта или не се ползват правилно и подновяват често, се получава обратният на търсения ефект.

Peace И моят личен опит показва това.

Преди години, точно с екрана на Clarins цъфнах с жестоки петна, които още боря с пилинги. Преди две години, на изпепеляващо слънце, успях да се опазя имено с нанасянето на физични филтри  Peace

При мен петната са най ясно изразени на скулите, слънцето първо там целува явно  Mr. Green

# 74
  • USA
физични филтри?

Общи условия

Активация на акаунт