Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 111 830
  • 722
  •   2
Отговори
# 15
  • София
Бюти, благодарности за новата тема!  bouquet

Цитат
Reinа, ти ме разколеба май за Payot... След като наподобява консистенцията на Iso Structure... Точно този крем с тази странна консистенция не ми допадна... Търся по-мек и нежен, но в същото време богат крем... Не харесвам гелове, мазни или твърди кремове или кремове с консистенция на мас... Mr. Green

Може само тази серия да е такава. Ако имаш възможност, може да погледнеш кремовете от серията My payot - те са с по-хубава консистенция /не съм ги пробвала на лице обаче, само на ръката си/, но пък са за по-млада кожа. Иначе за отговарящи на изискванията ти кремове се сещам за Лиерак Мезолифт, Академи от серията Acad'Aromes, Indrid Millet от серията Био-Елита, Juvena също имат много хубави кремове, но от няколко години са със сменени опаковки и имена и не зная как са прекръстили тези, от които бях доволна.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 15:43 от Reinа

# 16
Reinа, благодаря ти... Аз много трудно избирам кремове, когато няма мостри е трудно да се ориентираш само по описанието... Освен това някои нови марки нямат и отзиви в нета... Аз се чудя как си купувате крем, марката на който чувате за първи път и то без мостри?  Mr. Green Mr. Green Като влезна в някой сайт и ми излизат 100 марки кремове, от които 20% са известни и съм ги чувала и чела отзиви... Всички останали за мен са напълно непознати, няма отзиви и макар и с прекрасни описания и красиви опаковка, трудно ще се реша да експериментирам... Joy

# 17
  • Варна
Благодаря за новата тема  Hug

Тази зима сякаш пораженията върху кожата ми бяха по-леки. Доста дехидратирана, но като цяло не много зле. Вчера бях на козметик (Мики, благодаря ти за препоръката  bouquet), момичето ми прави едни хубави масажи... за първи път ми беше да ми обръщат толкова внимание Simple Smile Тя ми препоръча някаква терапия с кислород, която се прави при нея, мисля да я пробвам. Отделно ми препоръча българска козметика "Колагена". Някой ползвал ли я е и добри ли са отзивите?

За слънцезащита се колебая между ултра флуида на Биодерма и Еюсерин.

Почивката ни, както почти всяка година, ще е в Турция. Иначе живеем до морето, така че вероятно ще отделим и няколко дни за къща на Фичоза.
Ходи ми се на някой карибски остров  Mr. Green

# 18
  • София
Reinа, благодаря ти... Аз много трудно избирам кремове, когато няма мостри е трудно да се ориентираш само по описанието... Освен това някои нови марки нямат и отзиви в нета... Аз се чудя как си купувате крем, марката на който чувате за първи път и то без мостри?  Mr. Green Mr. Green Като влезна в някой сайт и ми излизат 100 марки кремове, от които 20% са известни и съм ги чувала и чела отзиви... Всички останали за мен са напълно непознати, няма отзиви и макар и с прекрасни описания и красиви опаковка, трудно ще се реша да експериментирам... Joy

Да, много трудно и рисковано е без мостри. Изобщо не го препоръчвам /особено за високия клас козметика/, въпреки че го практикувам често. Blush По неволя, де.

Аз да измрънкам, че вчера пробвах да сложа под тъпия Payot серума Energie de vie на Ланком и днес пак съм на червени петънца и Дефламол. Писна ми!  Crossing Arms

# 19
  • София
Аз пък съм смела с кремовете, стрелям от раз  Laughing Ако нещо не ми допадне в даден крем увеличавам стъпките преди него и добавям маслен серум върху класическият серум. Така успявам да си го изразходя, като го включвам и в зоната на шия и деколте, където обикновено измазвам кремове, които са ми недостатъчно хидратиращи или подхранващи за лицето. Честно казано рядко попадам на несполучлив избор, защото никога не ползвам единствено крем, винаги имам тоник и поне един серум отдолу.
А и кожата ми е суха и така дори и най-тежкият и мазен крем (като например Скин Фууд на Веледа Simple Smile ) понасям чудесно и не ме дразни. Дори зимата в най-големия студ беше благодат за мен.

В този контекст, да препоръчате хубав, хидратиращ тоник?

# 20
Reinа, като каза Ланком, някой ползвал ли е това и какви са отзивите?

Освен това ме интересува и техния Lancôme Hydra Zen добра хидратация ли дава? Гледам и нощен има от серията и ме заинтригуваха... Joy

Вивиан, то въпроса е дали крема ще е подходящ за твоята кожа - лесно ли ще се нанася или ще прави филм отгоре, ще лепне и няма да попива, дали няма да ти дойде тежък и да ти докара комедони или гнойни пъпки, дали ще ти допадне като аромат или не на последно място дали ще ти върши някаква работа въобще... Защото повечето френски кремове и серуми за лице са на доста високи цени (от порядъка на 50 Евро и нагоре) и ако не ти върши работа и не е за твоята кожа и нужди, отива зян... А да не говорим, че не минаваме с един крем само - то тоници, серуми, околоочни, дневни, нощни, избелващи, слънцезащитни и какво ли не още... Става една доста добра сума... Laughing

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 17:04 от lunna pateka

# 21
  • София
Не обичам много да давам отзиви за бяла козметика, защото кожата ми е много суха и има нужда от много богата грижа, но съм притежавала ХидраЗен - дневен и нощен. Казвам "притежавала", защото бяха покупка на сляпо и не ги ползвах дълго, подарих ги. За мен - абсолютно нищо не правят, дори не ми хидратираха добре, въпреки че ги ползвах преди десетина години. Тук във форума обаче са много хвалени, което ме навежда на мисълта, че може би за една смесена и по-мазна кожа биха били подходяща грижа.  Thinking

# 22
  • София
Лунна, права си, така е, смела съм, защото познавам кожата си, не е капризна и чувствителна, нямам алергии, нямам и особени проблеми като комедони, пъпки, дълбоки бръчки, петна и т.н. Наистина рядко попадам на продукт, от който да не съм доволна (един такъв е Колагеновият крем на Талго). Освен това за суха кожа сякаш е доста по-лесно, защото купувайки кремове за такъв тип, повечето са мазнички и богати, което мен точно ме устройва. Не ползвам и ФДТ, да кажеш, че и това ми е проблем, като основа за грим. Въобще, лесен потребител съм аз, затова и съм смела.

# 23
  • USA
Радвам се,че новата тема ви допада.Добре дошли са всички.

Lunna Pateka,Бурканчето на Ланком(както аз го наричам) е в топ5 на най-любимите ми грижи за околоочен контур.Изхабила съм поне 5-6,действа и през зима,когато кожата ми е мега суха и опъваща,както и през лятото,за да поддържам доброто състояние на контура.
Последно ползвах преди няколко месеца и не съм подновила,заради натрупани резерви.

Прочетох за -30% на Кларинс.Много мога да изпиша по темата,защото са ми ежедневна марка.
На марката мога да ви препоръчам това:
За мен е най-добрият демакиант,който някога съм ползвала.Точно този,за който питаш The black cat.
Скрит текст:
Предлагат две формули.(един за лек грим и един за тежък и водоустойчив,който е на показаната снимка).

На Кларинс също така,от личен опит,ви препоръчвам
- оранжевият ексфолиант за лице
Скрит текст:
- хидратиращата маска(в кремообразна формула,за разлика от тази на Ланком лепкав гел,който е мн досаден за махане)
Скрит текст:
- два пъти купувах този серум Mission Perfection (но не е нещо уау уау,просто даваше една свежест на кожата,а и попива бързо без филм)
Скрит текст:
- Super Restorative серията много ми допадна,не защото имам бръчки за третиране,а самите им формули са мазни и добре се комбинират със сухата ми кожа.Тя се води за зрели кожи,но аз още на 30 ползвах маската и още помня колко я хвалих на времето.

- за този Рол он писах в Empties
Скрит текст:
- страхотен аромат,кремообразен,не оставя петна никакво изпотяване на 40 градуса на Карибите.Мега мега любима ролка,която обаче не подновявам,само защото намерих натурална формула.Ако състава беше по-изчистен(на вас ако не ви пречи,с две ръце ви го препоръчвам),това би бил единственият продукт от рода си,който бих купувала.

- При поръчка получих 100 мл крем за тяло,ето този:
Скрит текст:
Прави мека и ухаеща толкова нежно,кожа.100% ще си го купя пълноразмерен,когато се освободя от натрупани козметики.

- Double Serum,за който четох мех коментари тук.На мен пък много ми допадна,че хем има мазнеещ елемент,хем не прави кожата лъскава,също така попива.Не съм го ползвала от поне година,но ако не са променили формулата,също го имайте
Скрит текст:

- Вмомента ползвам този пигментиращ крем и както похвалих цялата серия,нямам думи да опиша,колко съм доволна.Имам млечно бяла кожа,която се обрива от 99% от всякакви такива оцветяващи кремове,бб-та,фдт-и.Този освен,че хидратира,изравнява тена,държи кожата мекичка.Моят е #3 Litchi.Мога да ви снимам как стои на кожа,ако сте заинтересовани.
Скрит текст:

- Хидратиращата серия е ок,без нещо уникално.Маската вече похвалих,крема за лице също много ми допада.Върши си работата,както и еквивалентните серии при Есте и Ланком.И тя си заслужава да купите на 30%(ах,как ви завиждам Mr. Green )
Скрит текст:

- Декоративната им козметика също смятам,че е на добро ниво и си заслужава.Последно ползвах
Instant Light Natural Lip Perfector, лек цвят(не помня номер,беше ми подарък при поръчка),сочни,хидратирани устни.

- Съпруга ми ползва Clarins men.Не се е оплакал,ползва ги от поне 2 години и не сменя.

Със сигурност пропускам нещо,ще допълвам като се сетя.

# 24
  • Canada
Споменавала съм и друг път, мисля, но тук трудно дават мостри на бяла козметика Peace Залагат на това, че може да върнеш продукта ако не ти понася.

Имам набито око, знам какво харесва кожата ми и какво търся и обикновено си нацелвам продуктите. Е, имам и издънки, един крем на Dr.Brandt го мажа на деколтето в момента, набедих го че ми излизат пъпки от него  Mr. Green

Ходи ми се на някой карибски остров  Mr. Green

Точно на такъв отивам април  Blush

# 25
  • Бургас
Много благодаря за новата тема bouquet bouquet bouquet,зимата по едно време кожата ми беше дехидратирана,сега се оправи.Използвам кремове на Ланком и лично аз съм доволна много,наскоро си купих този крем на Биодерма-http://apteka.framar.bg/30050089/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … 0-40-%D0%BC%D0%BB Много съм впечатлена,ползвах го вече няколко пъти,ухае приказно,хидратира перфектно. Heart Eyes

# 26
  • USA
Fonce,накъде си се запътила през април?
Марката,която похвали..за първи път ги чувам.Бих пробвала,но не съм ги виждала при нас.Канадски бранд ли е?

# 27
Аз пък съм смела с кремовете, стрелям от раз  Laughing Ако нещо не ми допадне в даден крем увеличавам стъпките преди него и добавям маслен серум върху класическият серум. Така успявам да си го изразходя, като го включвам и в зоната на шия и деколте, където обикновено измазвам кремове, които са ми недостатъчно хидратиращи или подхранващи за лицето. Честно казано рядко попадам на несполучлив избор, защото никога не ползвам единствено крем, винаги имам тоник и поне един серум отдолу.
А и кожата ми е суха и така дори и най-тежкият и мазен крем (като например Скин Фууд на Веледа Simple Smile ) понасям чудесно и не ме дразни. Дори зимата в най-големия студ беше благодат за мен.

В този контекст, да препоръчате хубав, хидратиращ тоник?
Забелязала съм, че дамите със суха кожа сякаш по - лесно се справят с избора на козметика. Мои приятелки с такива кожи - няма четене на блогове, няма клипчета в нета, няма тестери стрелят на сляпо и все доволни, а ние със смесените и чувствителни кожи след цялото проучване сме неудовлетворени  Mr. Green  Mr. Green Без тестер вече почти нищо не купувам и много мразя фасони в магазините по този въпрос. Лично аз не мога да си позволя да си купя 10 скъпи крема, които да изхвърля докато открия подходящ за мен и предполагам, че и продавачките не могат, така че не разбирам защо е това стискане на тестери.

# 28
  • на последния етаж
Нямаме си избрана морска дестинация, но много ми се иска да е нещо далечно и екзотично.
И тази година ще заложа на екрана на Clarins за градски условия.

# 29
  • Canada
Fonce,накъде си се запътила през април?
Марката,която похвали..за първи път ги чувам.Бих пробвала,но не съм ги виждала при нас.Канадски бранд ли е?

Бюти, сега погледнах - канадска е марката  Peace Във Winners може би да погледнеш дали я няма  newsm78 Ако ли не, лятото ще имам път в твоята посока, може да ти донеса  Flutter

Скрит текст:
Към Доминикана, не се издържа вече тази канадска зима  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт