Бяла козметика - лице и тяло! (#4)

• 111 848
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada

Този продукт конкретно имах предвид  Peace
Трудно го откривам обаче в Канада и карам със слънцезащитният (тониран) на Апивита, а от миналата година по съвет на Епона и с минералната защита на Uriage  Peace

# 76
  • София
За тяло на плажа е изключено без продукт, да. До миналата година лятото ползвах крем без фактор и и точица не ми е излизала. Миналата година се вдъхнових и аз провокирана от тази тема да ползвам фотозящита в града,  за ежедневието ми и резултата не закъсня, септември бях с много петънца в горната пооловина на челото, към косата.
Та това лято вероятно ще намаля,  дори спра фотозщитата в града, само на плажа ще ползвам,  там е ясно.

# 77
  • София
Мисля да пробвам минерална фотозащита това лято и аз. Явно до сега съм била все с химични филтри... Дано с физичните е по-добре.  Peace

# 78
А има ли лосион/крем с физични филтри, който не мазнее, белее и мирише приятно? Аз които пробвах въобще не ми хареса консистенцията и миризмата им (прекалено медицинска), особено на лицето да мажа това мазно и тежко "нещо"... Laughing Другия недостатък на физичните филтри, да се подновяват на 2 часа, срещу 8 часа на химичните... Hug А ако си гримиран и имаш ФДТ или пудра, как се подновяват физичните филтри???  newsm78

Foncé, този крем на Uriage каква консистенция има?

# 79
  • Чукарландия
Ето тук пише за видовете слънцезащитни филтри. Hug

Според мен е най-добре слънцезащитата да е със смесени филтри: химични и физични. Peace

# 80
  • Бургас/Пз
Добре де, нали уж химичните филтри се разпадат при досег със светлината, е как тогава от години не изгарям на плажа, като ползвам само такива.  newsm78 newsm78 Никога не съм ползвала с физични

# 81
  • Варна
Beautyholicа, ти ли беше фен на Ахава? Или се бъркам?
Можеш ли да споделиш някакво обобщено мнение за серумите им за лице? Преди време ползвах техен околоочен серум, който хем ми беше много приятен при употреба, хем някак недостатъчен, но пак съм се замислила за техен продукт. Някак оставам с впечатление, че козметиката им за тяло е по-успешна, но все пак нямам кой знае какъв опит и не знам дали съм права.
Благодаря ти предварително!

# 82
  • Варна
Миналото лято си взех минералния крем на Уриаж.Лицето ми ставаше толкова бяло,че беше абсурд да изляза навън така.Дори ,като слагах отгоре СС крема на Шанел той изглеждаше по-светъл и неестествен.Дадох го на дъщеря ми да го слага по време на тренировки по плуване,но и тя отказа да го ползва.
Вие как го ползвате.Не побелявате ли от него и как прикривате това?

# 83
  • Canada
Кремът на Uriage e с гъста, бяла консистенция и трябва много да се внимава с количеството  Peace

Нанесен на тънък пласт при мен е ок, ползвам го с фдт на Шанел отгоре в момента.

Другия недостатък на физичните филтри, да се подновяват на 2 часа, срещу 8 часа на химичните... Hug А ако си гримиран и имаш ФДТ или пудра, как се подновяват физичните филтри???  newsm78

Точно обратното е, химичните филтри имат нужда от подновяване на два часа  Peace

Иначе всяка слънцезащита може да се поднови с пудра с фактор  Flutter

# 84
Някой може ли да сподели впечатления за ето този продукт:

http://www.enzo.bg/clinique/clean-pochistvassh-piling-za-mazna-kozha/

И дали знаете на каква цена мога да си го купя (ориентировъчно) вмомента с 30% намаление?

# 85
  • София
1.Какво е състоянието на кожата ви след тежката зима и има ли нужда от специални (възстановяващи) грижи?

В най-студените месеци залагах на мазни балсами/мас и подхранващи олиа за лице под ежедневният ми крем със 35ф-р. Слагах задължително отгоре  ФДТ или ББ със слънцезащита.
Най-много ми помогна балсама/мас за лице на Деларом и олиото им с магнолия. Балсама нанасях след баня -като маска или като нощна грижа също. Богатият крем за лице с масло от праскова -отново на Деларом нанасям под ББ Детокс крем на Кларанс или СС Крема на Биотерм с фактор отново.
Ползвах и серуми на Суис Лайн всяка вечер или понякога сутрин под крема. Но по-често посягах към богатите мазила на Деларом. Просто се топят на кожата ми или тя направо ги пие!
Хидратиращата маска на Сус Лайн -веднъж седимично или ако се сетя.  Не съм много постоянна там.
Обожавам кремчето със слива на Зоя! Мажа с него най-вече устните през зимата, нанасям като нощна грижа или го ползвам за масаж на лицето- пак като нощна грижа.

Тялото ексфолирам (ако се сетя)с ексфолианта на Деларом масло от портокал. След това няма нужда от крем или лосион за тяло.
мажа с бътър крем на Бетина Барти или с лосиона има Ябълка и канела.
Лицето ексфолирам редовно с ексфолианта на Деларом. За почистване като цяло залагах на олиата, по щадящи са за кожата.
Та като цяло определям състоянието на кожата си като много добро, с изключение на сухите участъци, които имам сега по краката и ръцете, най-вече в зоните на епилация.

2. Какви слънцезащитни продукти/марки планувате да ползвате през лято 2017?

Аз имах вече едно лято посред зимата! През февруари. Та както тогава, така и занапред залагам на детската слънцезащита на SunDance серията на ДМ. Купувам винаги 50 фактор и мажа от глава до пети с него всички членове на семейството. Винаги съм доволна от зашитата и до сега нито веднъж не съм имала разочарования с тази серия. За това и спрях всякакви експерименти с друга козметика! След като успях не само на гръцкото море, но и на малдивското слънце да опазя кожата си с това мазило, продължавам с него.

Искам много да пробвам Екрана на Кларанс, защото много беше хвален тук във форума.
Искам и кремчето на ЕЛ да пробвам с 50 ти фактор. DayWear UV Base Advanced Anti-Oxidant & UV Defense SPF 50
Това са ми целите, които съм набелязала. За сега...

3. Имате ли вече избрана морска дестинация?
Завърнахме се преди 15дни от прекрасните Малдиви! Heart Eyes Flutter Това ни беше най-голямата дестинация, като цяло, за тази 2017! Та направихме вече едно „море“. 
Следващата морска дестинация е планирана още в края на миналата година и това ще бъде слънчева Сицилия/Италия за това лято. Живот и здраве с децата този път! Hug

# 86
  • Пловдив
Честит празник, дами!
Имате ли впечатления от продуктите за лице на Алтея органикс?

# 87
  • USA
Beautyholicа, ти ли беше фен на Ахава? Или се бъркам?
Можеш ли да споделиш някакво обобщено мнение за серумите им за лице?

Аз и преди съм хвалила този серум
Скрит текст:
, който е като крем.Хидратира и прави кожата сияеща.При мен нямаше никакъв избелващ кожата ефект.
Ползвала съм и ето този концентрат преди време,пак на същия принцип.
Скрит текст:

На мен ми допадат,заради това,че формулите са богати на екстакти и нямат в състава си вода,глицерин и силикон като първи три съставки.

# 88
  • София
има разлика в действието на продукти според името им. Brightening значи озаряващ, а  Whitening  значи изсветляващ.
За слънцезащитата и петната се замислям дали и съставките в някои слънцезащитни , които са за потискане на меланиновата синтеза, не провалят нещата. НАпример на Филорга слънцезащитният е такъв, на Апивита ... Как така тези съставки равномерно ще подействат на всички клетки като трябва д апопият някак в кожата...? Освен това (занимавам се с научни изследвани в областта на имунологията) , някои неща ин витро хич не действат по този начин ин виво. Понякога в зависимост от условията, дозата и наличието на други съставки и химикали , проявяват неочакван ефект, обратен на желания... Аз лично смятам да не ползвам кремове потискащи меланиновата система от февруари до ноември. А слънцето в момента (като изключим, че тези дни вали) вече си е страшно силно. Онзи ден мъжът ми изгоря като се разхождахме из югозападна българия (русичък ми е милия).

# 89

Общи условия

Активация на акаунт