Мартенските дни Oктомврийчето с усмивката си озари! - Тема 9

• 26 871
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Идвам да докладвам и аз. Бяхме днес в Щерев на плуване във вана. Много му допадна на малчо, джапа и гони рибките. Скоро обаче ваната ще му е малка, та ни предложиха занимания в басейн с инструктор или "мама, татко и аз", да ходим и ние с него. Ще видим за напред какво ще изберем.
Купих карфиол на Гербер и днес изяде цяло бурканче, от малките им по 80гр. Не се размина и без мляко, 90мл. Идните дни мисля да намаля АМ и да видя дали ще издържи така до следващо хранене.

# 121
Бравос на детето!

# 122
За София, препоръчвам дерматолог др. Росица Денчева. Тя ни оправи дерматита на баткото. Даде ни едно кремче, дето се прави в аптеката.

# 123
Подадохме и документи за задграничен паспорт за бебо. Хич даже не ни поискаха документа за адресна регистрация, само дето ходи ММ до общината. Много сладурски му стана снимката, ухили се Simple Smile Ще го правим пътешественик човека.

# 124
Момичета колко често трябва да се сменят шишета пластмасовите,че мойте ми се струват захабени ?

# 125
Ани, щом ти се струват захабени ги сменяй, независимо дали си ги ползвала месец или 3. Мойте Чиковските се държат много мъжки. Малките вече ги ползвам 4ти месец, сега вече само за чай, но не са мръднали, хем нонстоп ги стерилизирам и мия яко.

# 126
Аз съм на Авент и не ми изглеждат захабени newsm78

# 127
Какви документи ви искаха за паспорта? Лятото плануваме една Гърция, а защо не скоро на  плескавици в Сърбия, та да задействаме паспорта и ние, че в нашата община е лудница, с часове се чака за документи.
Патето започна доста да кашля, много секрети й се стичат към гърлото. Нослето е запушено и трудно диша. Направихме едни капки в аптеката и проспан за кашлицата, това ми изписаха от клиниката ако се засилят симптомите. Милото, много й е тегаво, дано й размине бързичко.
Аз шишетата не съм ги сменяла никога, дори бибите не съм. Ама те си изглеждат нормално. Много зависи къде ги мия, ако водата е варовита те се матират, апосле изварявам с бебешка вода, у наше село водата е някаква мръсна, та ги стерилизирам с изворна вода, приберем ли се в София, стават като нови.
Искам да питам инхалациите в запарена баня за хрема ли се прави, дали мога да пробвам и тях?

# 128
Ели, супер сте! А колко е температурата на водата и температурата на помещението? И въпреки, че не са я поискали бележката мисля, че не сте сбъркали да направите адресната регистрация. Може вече пък да имат автоматизирана система и така да правят проверките. А и все пак необходимо си е да има адрес. А защо се притесняваш да дадеш от по-големите бурканчета? Не искаш да заместиш хранене ли?
Pure_nature, да оздравявате бързо! Инхалации може и така да направиш - в банята. Hug
Бибероните и залъгалките ги сменям всеки месец. А шишетата са ми стъклени.

# 129
Поли и мойте са на авент май се бях огледала на едно измих го и го стелизирах и си е добре хаха

# 130
Аууууу много рев днес,не беше правила така от коликите насам. Луда работа Rolling Eyes Ани, ако мен ме питаш и с шишетата да приключват вече Sick

# 131
Милата поли дано заспи лесно ...Викаш купи и чашки вече стига с Тея шишета .Мойте вкъщи заспаха мен не ми се спи,но ще опитам Лека

# 132
Скапана съм. Лека и от мен bouquet

# 133
Лид, той си имаше адресна регистрация бебо, т.е беше си в системата и явно са синхронизирани нещата, ама ние не знаехме и за всеки случай носихме и бележка. Иначе искат акта за раждане + копие, личните карти на двамата родители (ние сме с един и същ постоянен адрес по л.к.). На място се попълва едно заявление, плаща се такса от 10лв на каса за обикновена поръчка, снимат малчо и дават една бележка за получаване на паспорта. Взимането може да стане от единия родител, без присъствието на детето.
Не мога да кажа колко е температурата на водата във ваната, нито в стаята, Лид. Съвсем изключих да питам. Но беше приятно топло и малкият беше добре загрят. Заведоха ни и басейна и джакузито да видим, там беше още по-топло. Със сигурност е съобразена температурата.
За пюретата, цяло бурканче ще дам, но 125гр. За 190гр ми се струва рано. Аз си имам моя си теория и си мисля, че 190мл мляко не би трябвало задължително да се равняват на 190гр твърда храна. Според мен пюрето го засища повече. Мисля когато въведа оставащите зеленчуци (броколи и морков), да му давам известно време цяло бурканче Хип от 125гр и 30мл АМ. А ако се излъже и съвсем без АМ. Това поне до 6 месец и после ще вдигам на по-голяма доза. Той още има и нощно хранене в 4, та мисля че няма да му е малко.

# 134
Pure_nature, инхалация правя или в запарена баня, или друг вариант е тенджерта на котлона, вътре лайка и малко хлебна сода. Както ври и изпарява, държа бебето до тенджерата, не много близо, да не я опари, с ръка само насочвам парите към нослето.
За хремата е ефикасен и накълцан лук като за супа. Може в чинийка до главата в леглото или окачено над главата (примерно вързопче с носна кърпа да се нправи).

Общи условия

Активация на акаунт