Тайната на дългата и гъста коса...

• 227 145
  • 641
  •   1
Отговори
# 60
Лейди М, ти само с мазилото ли се мажеш или някаква маска си забъркваш?

Само с него, на мен така ми казаха, не се бях сетила, че и в маска може да се слага.

# 61
  • София
Газ, мас и оцет - комбинацията дето мори въшки и гниди. Mr. Green Като бяхме малки със сестра от детската градина редовно прихващахме разни гадинки и все бяхме с комреси на главата и съответнос буйни здрави коси . А майка ми и тя - забъркваше си я сместта и за нея обаче против косопад!
Изпитана рецепта за здрава коса, дори и без това "овчото". Сега не бих си направила такава маска, защото се сещам за ужасната смрад  Crazy, но определено бяхме с много хубави коси.

# 62
Добре де, ще ми се да пробвам, ама идеята за тази смрад не ме кефи smile3544
Не се ли маха след отмиване с хубав шампоан и напръскване с парфюм?

# 63
Маската е следната:
2 суп.л. тривитаминол
1 суп.л мас
1 суп.л ракия
1 суп.л оцет
2-3 капки газ.
Ох, извинявам се за ОФФ-а, но тази рецепта много ми напомня на едно домашно 'лекарство' за трепане на въшки Shocked Mr. Green (оцет, мас и газ май беше)... що мазане са ни мазали когато бяхме малки....

Хайде, ще чакам да разбера отзивите и от други, аз лично не съм много ентусиазирана да мажа газ по косата си, но виж само витамините може.

# 64
Не прочетох до края, сега виждам че emi-jamie вече го е казала Simple Smile

# 65
  • Край морето
Тъп въпрос, но някакви противопоказания има ли за бременни newsm78

# 66
Тъп въпрос, но някакви противопоказания има ли за бременни newsm78
Не мисля, че може да има....пък дедазнам.

# 67
А защо на изрусена коса не се слага газ?

# 68
За да не се подпали сламата Mr. Green!
Сега сериозно - защо да не се слага, майка ми е изрусена и си е правила маски с газ.

# 69
Айде стига бе....в цяла София само там ли има ветеринарна аптека ? Sad
А ако дам съставките като име в обикновена аптека не могат ли да ми го направят? newsm78

# 70
Прочетох темата и много съм доволна от рецептата, отдавна се чудя как се казваше това лекарство.
Първо, осолената мас се мие с вода и така солта се отмива. Така се приготвя и мас за някой други лекарства (с невен например). Обезсолената по тоя начин мас е много пухкава и мека и може да се наложи да се завиши лееееко дозата.
Второ - в "противовъшковата" маска газта е цяла супена лъжица, а тук виждам, че е няколко капки - не мисля, че ще е фатално за миризма.
И Трето, когато косата се потдържа чиста расте по-бързо. А с тази маска някак си не се замърсява толкова много.

# 71
За да не се подпали сламата Mr. Green!
Сега сериозно - защо да не се слага, майка ми е изрусена и си е правила маски с газ.

А колко време трябва да се седи с маската и колко често се прави?   bouquet
След като разбъркам съставките, първо намазвам корените, а останолото размазвам по дължината на косата.След това хващам косата с няколко шноли и слагам найлонова торба на косата, завързвам я и така стоя 1 час.
Забравих да кажа -  маста не може да се замества с зехтин, а за изрусените коси не се слага газ!

И аз сериозно - не съм изрусена, имам кичури и отдавна ми бяха казали да не си правя маски с газ. Та затова питам защо. Някой знае ли?

# 72
Ама да не ми се накъдри Mr. Green

Сакън. Че моят ще ме причака с гаубицата  #2gunfire

A,моля моля!Сиа ша са делим на къдрави и всички останали?! Mr. Green

# 73
Намерих: bowuu

Ветеринарни Аптеки в град Пловдив:

Аптека - Тракия Комерс
 Аптека - Филипово
 Аптека - Център

Ето адреси и за други градове.

# 74
  • София
Деси, мерси   bouquet Ще се наклепам и аз Crazy А за газта съм чувала много хубави неща като съставка на домашните маски за коса. Имам позната със страхотна коса -тя си прави Laughing на 1-2 седм. маска с мас, газ и ракия.

Общи условия

Активация на акаунт