ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 12

• 73 400
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, дами. Вчера ми мина лапароскопията - доктор Нецов ме оперира и каза че са махнали кистата на левия яйчник, а на десния е имало 3 огнища, които на ехографа не се виждат и са ги отстранили. Сега ми каза да си чакам хистологията, но каза и за терапията. Ще видим какво ще правим. Но все пак исках да кажа, че съм доволна от отношението в болницата Simple Smile

# 496
Здравей Аиа, моята операция също ще е при Нецов в понеделник. Много съм разтревожена, ще ми маха 7см киста и каза, че не гарантира, че ще ми спаси яйчника. Дано и с един яйчник да мога да стана мама.

Доволна ли си от него? Как мина операцията? Как се чувстваш сега?

# 497
Здравей, merry_100. Операцията мина добре, той е доста зает, но в моментите когато идва ти казва сега следва това и това. Сега се възстановявам, вчера ми беше доста тежко, но тук всички са много мили и първите 24часа след операцията се лежи в реанимация и там постоянно те следят и от каквото имаш нужда ти го дават.
Не се притеснявай. Дано всичко мине благополучно:) операцията не я мисли- вярвам че са специалисти наистина. Пиши после впечатления Simple Smile

# 498
Ая - бързо възстановяване!
И моята операция беше при Нецов преди години - много съм доволна! Мери, стискам палци док да спаси яичника - сигурна съм, че ще направи всичко възможно!

# 499
Благодаря ти, lady_Joy дано наистина успее да го спаси или поне част от него. Колкото повече наближава операцията ми, толкова повече се шашкам и искам вече да е минало.

Ая, мога ли да те попитам някои неща, разбира се lady_Joy също можеш да дадеш отговори, тъй като и ти си била в същата болница и предполагам практиката е еднаква.
Ще ме приемат в неделя за изследвания, след което вечерта там ли трябва да преспя или мога да се прибера до вкъщи? Също така трябва ли да епилирам корема си? И какви тоалетни принадлежности да нося?

Благодаря ви, дами! Simple Smile

# 500
Мери, моята инфо е от преди 5-6 години и не помня вече подробности.... Нека Ая да каже прясно инфо.

# 501
Разбира се, че ще ти дам информация. Аз постъпих предния ден - взема се кръв, урина, прави се кардиограма и в хода на деня се прави консултация с кардиолог. Да ти кажа мен не ме пусба д-р Нецов да си отида въпреки че исках. Но условията в болницата са много добри и часовете преди операцията минават особено ако има кой да дойде да пиете кафе- пускат от отделението само трябва да им кажеш.
За тоалетните принадлежности- носи си сапун, четка и паста за зъби, кърпа, тоалетна хартия, прибори за хранене и чашка. И вече нощница понеже след операцията да не ти минава през раничките и да ти е удобно.
Желая ти от сърце всичко да е наред и да ти запазят яйчника. Всички са отзивчиви и дано мине леко при теб Simple Smile

# 502
Забравих- сутринта рано преди операцията се прави клизма. Ако имаш още въпроси  не се притеснявай да попиташ Simple Smile

# 503
Благодаря ти, Аиа, операцията ми ще е в понеделник и нямам миг спокойствие от страх.
Имам още няколко въпроса. Боли ли от клизмата? Sad А след упойката лошо ли ти беше? И също така трябва ли да си обезкосмиш корема преди това или те ти го бръснат?

# 504
Да си призная мен ме беше повече страх от клизмата отколкото от дамата операция- но страха ми се опроверга. Не ме болеше- леко се надуваш и те наболява сякаш ще те изкара коремът. Мен много ме бяха наплашили, но всичко мина добре с клизмата. Спокойно Simple Smile
Като се съдубих не мога да крия, че ме болеше и ми беше замаяна главата от упойката, но всички са много отзивчиви и в началото на всеки 15 мин се записват показателите на пациентите в реанимация. Първият ден е кофти, но благодарения на това, че се касае за лапароскопия, а не за лапаротомия ( отворена операция) на следващия ден всичко е съвсем различно.
Аз имам руси косъмчета на корема и е монента още съм с превръзка и не мога да ти кажа дали са ми ги бръснали, но аз не съм. Касае за много малки разрези Simple Smile
Спокойно не се притеснявай, всичко ще мине:)

# 505
Някой сте късметлийки 😂 с 1 клизма ...Аз имах 2 (вечерта и сутринта предин лапарото) (бях в друга болница 😉) Няма да те боли , просто усещането не е приятно.
Трябва да има и консултация с анестезиолог ....ще те питат за алергия към нещо .... Също за жълтеница...Но не бебешка, а след това .
Усещането в гърлото след като се събудиш е малко неприятно  ....като настинка и гадна кашлица. 
Може да ти се догади, но това е нормално  . Аз повръщах след като се съвзема ,но само ВОДА ...(храна е разрешена до 18:00 в деня преди лапарото , а вода до 22.00)
Дават обезболяващи със системи и слагат в дупето инжекции. ..вода чак на другия ден , също катетъра е неприятен. ...Мога да кажа , че това ми беше най-отвратителното от цялата операция. Не ме болеше (значи е поставен правилно) просто постоянно имах чувство, че ми се пишка ...е правила съм го и не съм се усещала  . Махането му е най-приятното усещане 😉
Сестрата и санитарката ни направиха тоалета  и ни вдигнаха да се раздвижим и само да си намокрим устните  (пак казвам бях в друга болница )

Нормално е да се притесняваш, всички сме били така. В един момент обаче страха от процедурата изчезва и започваш да мислиш какво са свършили лекарите, дали са запазили органите, какъв ще е резултата от хистологията. ...ей такива неща (поне при мен беше така , след като мина и втората клизма )
Успех !!!🍀

П.п.нищо няма да бръснеш по корема Simple Smile трябва им пъпа ти и още 2 или 3 дупки в областта на двата Я и матката.

# 506
Благодаря ти, Айя! Малко ме успокои
Страх ме е най вече от повръщането, защото имам фобия от повръщане, също от тази тръба в гърлото, знам че няма да я усетя, но мисълта за нея ме ужасява.
Дават ли ви храна след като е минала операцията?

# 507
  • София - Варна
За мен пък лапарото беше невероятно лека операция, въпреки че беше продължила дооста време.
Клизма аз отказвам, защото кървях след една. И на секциото сега си бях без клизма. Клизмата изобщо не е задължителна, това са някакви болнични политики. Има клиники, в които не се правят клизми. Дори и без слабително карат. Една приятелка изкара секцио и лапаро без клизма и без слабително. иначе аз се бях договорила с лекаря. Бях си взела някакви мини-клизми, ставащи и за бебета, и си направих съвсем малко у нас. Нямаше проблеми.
Катетърът никога не ми е бил проблем. Никога не съм го усещала.
Спокойно!

# 508
На мен при лапарото не са ми правили клизма.В деня преди това трябваше да изпия един вълшебен сироп Х—Преп,който ми изчисти червата. Simple Smile При коремната ми операция обаче имах две клизми и определено не е приятно.Двете операции бяха коренно различни.Аз лапарото даже не го смятам за операция.Нито ме е боляло,нито съм повръщала.Много леко беше.Песен в сравнение с коремна.

# 509
Явно клизмата е въпрос на болнична политика. Но не се притеснявай. Храна и вода докато си в реанимация не дават. На следващия ден дават вода и чакат да пуснеш газове, за да мобже да хапнеш мляко с бисквити.
 Извинете ме за цветното описание Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт