Нисък тестостерон и либидо

• 3 412
  • 66
  •   1
Отговори
Здравейте,

Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен. На 35години съм, в добро здраве и телосложение. Жена ми е на 25години. Млада, красива, изключително рядка и стойностна жена. Ужасно много я обичам, уважавам и ценя. Заедно сме от седем години и имаме три деца, като въпреки това жена ми е в перфектна форма, здраве и психическо състояние. Никога не е имала проблеми като следродилна депресия и подобни.

Проблемът е, че в последните две години аз някъде изтървах коня и психически явно съм се натоварил. Това се е отразило на половия ми живот и либидото ми. Жена ми седна и говори изключително открито и директно с мен, за да си обърна внимание навреме и да не стигаме до стандартните проблеми за много двойки, при подобен тип "празнини". Така изследвах си тестостерона и той се оказа, според лаборантката, със стойност за 70годишен мъж - доста под нормата за възрастта ми. На лекар съм следващата седмица, но все пак това случвало ли се е на някой, не съм единственият? Възможно ли е от занижен тестостерон да изгубя всякакво желание и влечение към съпругата си, имам и еректилни проблеми, не винаги стигам до ерекция, понякога се прекъсва по време на акта, не получавам ерекция при стимулация както преди, а и не е пълна когато я има е една идея по-мек.  Получавам подкрепата на жена си, но се опасявам, че тя прие значително трудно и си мисли, че проблемът е в нея и не ме привлича/възбужда достатъчно, което не е така. Ще съм благодарен ако някой сподели своя опит с идентичен проблем, защото психически това ме натоварва допълнително и се опасявам, че въпреки медицинското решение на проблема ми психически ще блокирам и ще задълбая нещата с жена ми, а тя едва ли дълго време ще ме разбира - две години вече са минали нещата са се задълбочили достатъчно.

Благодаря ви!

# 1
  • Ст Загора
Аз взех на моят бабини зъби има ефект

# 2

Пих бабини зъби, под формата на чай, трибестан и тинктура, още преди няколко месеца, но след като и те не дадоха ефект и то никакъв стигнах до сериозен разговор с жена ми да изследвам хормони и да тръгна по лекари. Явно проблема е по-сериозен. Също така тестисите ми са сякаш прибрани, размерът им е намален, което също ме притеснява, но това ще каже лекар. Просто ситуацията е деликатна и аз може би я преекспонирам и приемам по-трудно за себе си. Жена ми твърди, че и психологически си влиая, но колкото и да разговарям с нея тя твърди, че трябва да посетим сексолог - което естествено също изключително ме притеснява и смущава.

# 3
Проблемът ви е психологически явно и от там се разбъркват хормоните. Потърсете помощ и работа с психотерапевт.
А жена ви, ако ви обича, ще разбере и ще ви подкрепи. Не е нужно да се спичате допълнително. Това още повече ще задълбочи проблема ви.

# 4
Проблемът ви е психологически явно и от там се разбъркват хормоните. Потърсете помощ и работа с психотерапевт.
А жена ви, ако ви обича, ще разбере и ще ви подкрепи. Не е нужно да се спичате допълнително. Това още повече ще задълбочи проблема ви.

И тя ме посъветва след прегледа при андролог да посетим заедно и сексолог/психолог. Въпреки че и тази идея ме смущава допълнително, но ... Благодаря ви !

# 5
  • София
Какво ви смущава в ходенето на сексолог/психолог?

# 6
Най-добре лекар посетете, преди да пиете разни билки и да си назначавате сам добавки.
Първо разберете от какво може да е нисък този хормон.
Затова на лекар. Какъв? Нямам си идея.

# 7

На първо място, че трябва да говоря пред напълно непознат очи в очи, не знам дали е по-добре да бъде мъж или жена, за този проблем. Присъствието на жена ми там също ще ме доспече. Това е сякаш да седна пред напълно непознат, в присъствието на жена ми, да дискутирам колко съм сакат в леглото. Да пиша тук е съвсем различно.

# 8
  • Ст Загора

Пих бабини зъби, под формата на чай, трибестан и тинктура, още преди няколко месеца, но след като и те не дадоха ефект и то никакъв стигнах до сериозен разговор с жена ми да изследвам хормони и да тръгна по лекари. Явно проблема е по-сериозен. Също така тестисите ми са сякаш прибрани, размерът им е намален, което също ме притеснява, но това ще каже лекар. Просто ситуацията е деликатна и аз може би я преекспонирам и приемам по-трудно за себе си. Жена ми твърди, че и психологически си влиая, но колкото и да разговарям с нея тя твърди, че трябва да посетим сексолог - което естествено също изключително ме притеснява и смущава.
не чай а таблетки.

# 9
Има достатъчно и ефективни безлекарствени методи, които се прилагат самостоятелно или в комбинация  с фитотерапия. Без да Ви се налага да се обяснявате на “психолози”, “терапевти” и подобни, и то без особен резултат.
Почетете, потърсете, действайте.

# 10
  • По света и у нас
Да наистина иди на психоаналитик, нещо те тормози. Препоръчвам ти Анита Ферчева, много е добра.

# 11
  • София
Притеснява те да говориш за това, а не е ли по-притеснително да останеш в това положение? Не си сакат, нищо особено не ти се случва, което не се е случвало на още милиони мъже. Жена ти вероятно ще е много по-спокойна да говори за това, и то със специалист, който знае как да подходи, отколкото да си фантазира сума неверни сценарии. Гарантирам ти, че тя не вижда като "болен", "недъгав" или нещо подобно, а просто й липсваш интимно. Между другото, на терапевт можеш да си отидеш и самостоятелно, не е нужно тя да е там. Самият факт, че си смутен обаче, говори за бариери. Може и други да имаш и те да са част от проблема. Разбирам, че тези неща са въпрос на чест, мъжество и подобни за мъжете, но опитвайки се уж да ги браниш, буквално се лишаваш от тях. Личи си, че жена ти те обича и иска да е с теб, това е важното и за това мисли тя, а не за чарковете на самолета ти.

На първо място, че трябва да говоря пред напълно непознат очи в очи, не знам дали е по-добре да бъде мъж или жена, за този проблем. Присъствието на жена ми там също ще ме доспече. Това е сякаш да седна пред напълно непознат, в присъствието на жена ми, да дискутирам колко съм сакат в леглото. Да пиша тук е съвсем различно.

# 12
Приеми го така - нещо в тялото ми не е съвсем добре. Значи трябва да се погрижа да себе си.
Дали ще е стомах, злъчка, дали ще ти изтръпва някой крайник, дали хормоните не са съвсем ок - просто трябва да се грижиш за себе си.

# 13
Разбирам го човека в известна степен – ами, не е същото като с жлъчката и няма как да бъде.
//
Можете да изберете мъж терапевт и самостоятелни срещи. Не мисля, че трябва да се насилвате да правите неща, които ви притесняват.
Както написа и Дренка, можете да получите насоки за практики и техники, които да ви помогнат и самостоятелно.

# 14

Жена ти?
Ти да не си малък за да не отидеш сам?
Ниският тестостерон може да се дължи на различни неща. Та ще се наложи да си походите по различни лекари. Ендокринолог, андролог, уролог и т.н.
Разбира се, че всеки мъж е притеснен при липса на ерекция или ако не може да задържи такава. Но това се лекува като всяко друго заболяване. И мисля, че спокойно би могъл да споделяш свойте чувства и притеснения с жена си.
Дано бързо открият проблема.

Общи условия

Активация на акаунт