Нисък тестостерон и либидо

• 3 549
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Елора, пониженият тестостерон и другото описано от автора са си за лекар. Директно.
Психологът е след това. Не, че няма да помогне в някакъв момент, но само той и първо той няма голям смисъл. Даже потребители са изредили с какви лекари е редно да се започне.
the Дорис, много добре го е систематизирала.

# 46
Не е глупаво! Кога ще стане ясно, че био, психо и социо  вървят винаги, винаги заедно?!
И да има, и да няма диагноза, и точна да е, и не точна да е, човек все има нужда от някой, който в синхрон с физическите аспекти, да работи с психичната сфера. У нас такива психолози обаче са рядкост и понякога е по-добре изобщо да не се намесват.

# 47
Елора, пониженият тестостерон и другото описано от автора са си за лекар. Директно.
Психологът е след това. Не, че няма да помогне в някакъв момент, но само той и първо той няма голям смисъл. Даже потребители са изредили с какви лекари е редно да се започне.
the Дорис, много добре го е систематизирала.

Дренка ме изпревари.
Стрес, травми влияят на физическо ниво.
Доказано.
Аз никъде не съм писала впрочем да ходи само на психолог.

# 48
Съветът за психолог твой ли е? Не съм гледала кой конкретно го е написал.
Точно аз не съм против ходене на психотерапия но не и като първа стъпка в конкретно тази ситуация.
Темата си е за здравния форум.

# 49
  • София
Трябва да отиде и на двете. Понякога психологическите проблеми водят до физиологични прояви. Физиологичните проблеми пък се отразяват на психиката. Ако отиде само на лекар, все ще намерят проблем и какво да му изпишат, но коренът може да е другаде. Иначе разбира се, че задължително трябва да отиде и на лекар, даже първо там.

# 50
Точно психотерапията може да помогне на пациента да вземе адекватно решение да посети лекар - специалист, да приеме конкретна терапия и да се придържа към нея, да вземе други важни решения, да живее с проблема, да го преодолее, да получи подкрепа от семейството си.
Точно психотерапията е първа по важност, когато пациент със съмнение за онкологична генеза не желае оперативна интервенция и конвенционално лечение. Пак казвам - зависи кой е терапевтът.
Не го тикайте да ходи първо на лекар, оставете човека да се ориентира и реши сам.

# 51
Да отиде на лекар, да му открият проблема, да му изпишат нещо и да го из/лекуват е най добрия развой.

# 52
Съветът за психолог твой ли е? Не съм гледала кой конкретно го е написал.
Точно аз не съм против ходене на психотерапия но не и като първа стъпка в конкретно тази ситуация.
Темата си е за здравния форум.

Ох, то над теб съм писала, ама ти явно през две изречения или два поста четеш.
За психолог аз въобще не съм писала да ти кажа, щом толкова те интересува.
Ако искаш се върни да видиш кой какво е писал.

Трябва да отиде и на двете. Понякога психологическите проблеми водят до физиологични прояви. Физиологичните проблеми пък се отразяват на психиката. Ако отиде само на лекар, все ще намерят проблем и какво да му изпишат, но коренът може да е другаде. Иначе разбира се, че задължително трябва да отиде и на лекар, даже първо там.

Има хора са далеч от тия неща  и ги обявяват за глупости.

# 53
Цитат на: Елора link=topic=1727280.msg49103388#msg49103388 date=1736097...
Аз никъде не съм писала впрочем да ходи само на психолог.
[/quote
това коментирах

# 54
Аз винаги съм за психолог, ама винаги. И при нужда се възползвам, без всякави предрасъдъци. В случая мисля, че лекарят е по-необходим, но може и да е както казва Дренка, първо психолог, че да осъзнае, че има нужда от лекар.

# 55
Работата с психолог е особена в смисъл , че в общия случай, те не/не би трябвало/ да дават съвети и се изисква повече време за резултат. Не я подценявам, тя е съпътстващ инструмент за справяне със ситуацията.

# 56
От къде си сигурен че ти е нисък тестостерона?

Имам изследвания направени, тестостерон и свободен тестостерон. Свободния е 31 от минималната стойност за възрастта ми - 57.7

# 57
Здравейте отново. Посетих лекар днес, успяха да ме вместят. Оказа се, че вероятно имам херния на единя тестис плюс фимоза, която все още не е толкова изразена, което води до вероятно физическо затруднение при ерекция. Назначиха ми и доста изследвания -някои хормони + йод + микробиология и още. Значително се успокоих от разговора с доктора и прегледа. Обясни ми доста разбираемо нещата, което доведе и до осезаемо психическо облекчение. Ще разговарям с коремен хирург за хернията и ще посетим психолог задължително.

Искам да благодаря на тези от вас, които ми помогнаха със своя опит, знания и съвети.
Надявам се темата ми да бъде полезна и на някой друг, като опит.

За тези, които ме заклеймиха, че съм жена - мъж съм и не съм застанал с истинското си име, естествено. Не виждам и лошо мъж да пита нещо такова в женски форум, защото тук може да има доста жени, чиито съпрузи са имали подобен проблем, а и нали казват, че мъжете биха били загубени без жени !!

Благодаря още веднъж.

# 58
  • София
Браво, авторе, впечатлена съм, че взе мерки, така се прави! Пожелавам ти успех, да се оправиш и да правиш много секс с жена си.

# 59
Успех и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт