ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 12

• 73 375
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Не,не може да сме родени така Grinning може би сме по-темпераментни,аз лично съм, а и за моята ЕМ няма кой да ме разобеди,че стреса (който сама си причиних) е виновен. В смисъл ,че сега гледам да съм по-спокойна,дори и в абсурдни моменти,сещам се,че това може да е причината и няква самозащита такава,поне до колкото мога да се самосахраня Simple Smile

# 226
Момичета, правили ли сте или знаете ли дали въобще се прави физиотерапия при наличие на ендометриозни кисти? Ако някой е правил-имаше ли ефект? Иска ми се да избегна повторна операция, която така или иначе не ни спасява от рецидиви, и се опитвам да търся други алтернативи!

# 227
Някой има ли мнение за възможна връзка ендо мазане с кортикостероиди дълго време

# 228
Правила съм физиотерапия след коремна операция,за да предотврати образуването сраствания,които се получават обикновено след операции.Повторна поява на кисти не предотврарява,а не мен и за срастванията не ми помогна.

# 229
  • In transit
Физиотерапията може да облекчи болките от срастванията, но след като е минала операцията. При мен не мога да кажа дали помогна или не.

# 230
Да,при мен се облекчиха болките за около 2-3 месеца.Просто се разтягат срастванията и не се усещат толкова силно.Но после пак започнаха да ми опъват.След това направих лапаро,изчистиха повечето ципички и оттогава съм по-добре.

# 231
  • Варна
Физиотерапията помага, след операцията , но няма ефект, който да може да отразим по външни белези!
Аз след лапарото направих 2 курса и съм сигурна, че за срастванията е помогнало, защото спря да ми дърпа и опъва вътрешно. Както и по време на ултразвука също усещах облекчение.
При вече налична киста, не мисля, че е подходящо, защото може да предизвика пукането на кистата.

Голям съм защитник на физиотерапията аз  Joy Joy

След като ми се възстанови цикъла, ще направя още 2 курса, за да подобрим качеството и на яйцеклетките.

# 232
Аз за иглотерапията-акупунктура съм се чудела ,гледах във фертилити на графиките на ЕМ имаха всякакви методи. За йога също мисля,че може да помогне,но не знам кога ще започна да изследвам Simple Smile

# 233
Момичета, вече минаха повече от 60дни след поставянето на Лукрина, но цикълът ми така и не идва... Вече даже взех да се притеснявам  Sad Моля ви, кажете ми при вас колко дни след поставянето на последната инжекция ви дойде менструацията.

# 234
  • Sofia
на мен ми дойде точно на 70-я ден

# 235
На мен на 67 ден

# 236
Здравейте момичета.Имам нужда от съвет.Откриха ми киста преди два дена 4/6 см.Лекаря който ми я откри е репродуктивен специалист и каза ,че се съмнява че е ендомитриозна.Тъй като сме в предподготовка за инвитро изписа ми противозачатъчни каза след цикъл ще я види пак и ще решим какво да правим.Аз потърсих второ мнение.Другият лекар потвърди кистата и каза , че съм за операция.Не ми каза каква е според него(трябвало да се отвори да се види)Пусна ми туморен маркер са125.Каза че като го види ще реши дали лапароскопия или отворена коремна операция.Туморния маркер е много завишен 169 при норма до 35.Много съм притеснена.Незнам какво да правя сега.Да търся ли трето мнение.Този маркер много ме притеснява.Две различни мнения, а аз съм в шок.На 29 г не съм раждала, до сега не съм имала проблеми.Според вас на вагинален ехограф вижда ли се каква е кистата.Защо никой от двамата не ми каза каква е според него?Моля ви посъветвайте ме.

# 237
Момичета, вече минаха повече от 60дни след поставянето на Лукрина, но цикълът ми така и не идва... Вече даже взех да се притеснявам Sad Моля ви, кажете ми при вас колко дни след поставянето на последната инжекция ви дойде менструацията.

# 238
Репродуктивният ми лекар позна от вагинален ехограф,че имам ендометриозна киста.После се потвърди с лапаро.Не всеки лекар обаче може да познае на сто процента.Не се притеснявай за туморния маркер.Това не означава,че имаш рак.Завишава се при кисти.
И много пъти съм го казвала,ще го кажа и сега.Не се съгласявай на отворена операция в никакъв случай!

# 239
Момичета, вече минаха повече от 60дни след поставянето на Лукрина, но цикълът ми така и не идва... Вече даже взех да се притеснявам Sad Моля ви, кажете ми при вас колко дни след поставянето на последната инжекция ви дойде менструацията.
Деница, на 4 Май ми беше последната инжекция, а ми дойде на 17 Юли - 74 дни мисля

stz2, моя туморен маркер беше над 320, но не заради това направих отворена операция /просто тогава имах доверие на лекаря/. Когато започнах да посещавам репродуктивен специалист, той ми каза, че това не се прави от "обикновен" гинеколог, а от репродуктивен... След нея имам доста сраствания, включително и изместен яйчник... Моето мнение е - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ отворена операция. Няма причина да е такава! Мен ме подведоха думите на лекаря тогава, че така ще се изчисти всичко по прецизно, е да ама не! Имам отново такива кисти, а туморния маркер беше завишен отново на 2 цикъл след последната инжекция, което ме навежда на мисълта, че не е изчистено всичко.  Сега ако се върна назад въобще няма да слагам и Золадекса-направо инвитро...
Можеш да изчакаш един-два месеца да видиш дали ще изчезне, а след това евентуално да потърсиш още едно мнение или да узнаеш поне това на репродуктивния...

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 16:26 от Desire.

Общи условия

Активация на акаунт