"Oткраднат Живот"- сезон 3 -ТЕМА 15

• 79 898
  • 840
  •   1
Отговори
# 405
И един малко страничен въпрос - защо при починало бебе не се прави секцио?
И аз това се зачудих. И как оставят умрял плод още два дни в утробата на майката? Няма ли да и стане нещо?
Не съм специалист , но  професорът каза: ако направим секцио , после 2 години не трябва да  раждаш ...може би е  препоръка  след секцио  newsm78

# 406
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия е също практика с починалите деца да се предизвика нормално раждане. Също съм чела за случаи, в които доста време минава, докато се роди детето. И аз съм се чудела и то предимно за факта как се живее с тази мисъл, че има мъртво дете в теб. Но, явно, има причина за тази практика.

# 407
А да, след секцио 2 години не трябва да се ражда и следващото раждане също трябва да е секцио. Брей.... много са задълбали в АГ-то сценаристите. Тук ме изненадАха  Blush

# 408
  • Русе
Секциото все пак е операция и като всяка такава си има рискове. Възстановяването също е по-бавно, а пациентката имаше вече достатъчно травми.
Пък това, че следващото раждане трябва да е секцио, щом първото е такова го има само в БГ. / Изключвам реални медицински причиниPeace

# 409
  • София
Секциото все пак е операция и като всяка такава си има рискове. Възстановяването също е по-бавно, а пациентката имаше вече достатъчно травми.
Пък това, че следващото раждане трябва да е секцио, щом първото е такова го има само в БГ. / Изключвам реални медицински причиниPeace

Така е, но Стилиянова каза - " Не се прави", а не - "не е препоръчително", не знам не дават ли все пак възможност да се избере.  Rolling Eyes

Вече не е толкова рядко явление в България да се роди нормално след като веднъж си бил със секцио.  Simple Smile

# 410
  • Русе
Предполагам не се прави, защото все пак има риск за майката, плода не е толкова голям и с медикаменти могат да предизвикат раждането. Не е приятна процедура, но е по-щадяща за тялото. Психиката е друго нещо...
Вече не е толкова рядко явление в България да се роди нормално след като веднъж си бил със секцио.  Simple Smile
У наше село лекарите не се навиват.

# 411
Колева не се оказала гръмнатата ли? Е,тук вече ме изненадаха.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 19:40 от Beautyholicа

# 412
Колева си беше в стаята.
за следващо раждане -  тук  нашите доктори ми обясняваха , че след като са минали 3г от секциото си  чакат да стане по нормален път. И си ме чакаха, и показваха на студентите, но така и не им се получи естественото  Mr. Green  Явно си зависи от докторите, но тук за филма ще са се консултирали с правилния лекар.
Интересно ми е Кръстева дали ще свидетелства на Генадиева.

# 413
. И аз съм се чудела и то предимно за факта как се живее с тази мисъл, че има мъртво дете в теб. Но, явно, има причина за тази практика.
Живее се много трудно! Аз родих моето деветмесечно мъртво бебе  на втория ден и наистина го предизвикаха с таблетки и се роди нормално.
Сцената беше много реалистична, добре го изиграха!

# 414
  • Разпиляна във въображението
За съжаление и моя позната трябваше да роди мъртвото си бебе. За нейна радост няколко месеца по-късно забременя и роди бебче Heart Eyes

Хареса ми сцената, когато мъжът нахлу горе и Колева се изпусна. Някак усетих страха й.

И друга сцена - Женя как обяснява няма нищо и защо се развежда.

А онзи новия доктор пак беше застанал като фитнес инструктор пред Романова.  Laughing

# 415
Този  епизод ни хвърли в размисъл. Явно темата беше улучена добре.
Оказа се , че героинята на Ернестина е имала кошмарен живот с образован съдист с власт и едва е оцеляла ,но понеже го изигра тя , някак го пропуснах  .
Наумчо дуе перки винаги , когато му падне , но доста мъжки животни в природата го прявят  по рефлекс. Жените пък мятат косите /ако ги имат/ и пъчат гърдите  Joy  . Това си е първосигнално , особено сред по младите ,живеех срещу училище и в междучасията си беше като филм от Анималпланет  hahaha Joy

# 416
Ето така и в живота, трябва да му случи нещо разтърсващо на даден човек за да разбереш, че не можеш без него. Визирам Мазов към Хинова и Калин - Наталка.

От специалист АГ знам, че за да запазят детеродните функции на жената и получаване на най - малки травми у тях при мъртъв плод се предизвиква нормално раждане. И най - гадното е, че наистина боли повече отколкото нормално износено бебе. Т. е. , когато и и по- рано.
Не напразно старите хора казват: "Крушката като узрее знае кога да падне".

Никой не е очаквал точно Хинова да улучи този нещастник.  Shocked

# 417
  • Пловдив
Ама той нали отиде жена си да убие Thinking Що стреля във фоайето?
Пецан дали ще сгащи Галка???И тя у тях го покани  Mr. Green каза ли му,че дете има?

# 418
Мисля, че се опитаха да го задържат и той "освирепя". Стреля на посоки, а нацели Хинова.

# 419
  • Пловдив
Мисля, че се опитаха да го задържат и той "освирепя". Стреля на посоки, а нацели Хинова.
М неее...като стреля никой не се опитваше да го задържи.След изстрела полицаят се обърна и го застреля,преди това си стоеше и четеше нещо на регистратурата.

Общи условия

Активация на акаунт