Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 322
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Има ли някой опит с вадене на А1. Попълва се съответното искане и се чака...колко? Тромава процедура ли е?

Тромава процедура с доста документи в добавка, които представих. Подадох искането края на Ноември 2016, стана готово началото на Януари 2017.

Въвежда се за всички шофьори от 01.04. при пътуване в ЕС да имат формуляр А1 в кабината и фиш от последната заплата:( 

# 151
  • Варна
Дами, имам въпрос относно обезщетение за безработица. В момента ми върви едномесечно предизвестие за напускане. Ще бъде по взаимно съгласие. Мога ли да се запиша в Бюрото по труда? Полага ли ми се обезщетение от НОИ? Имам общ трудов стаж над 20г, с прекъсване за майчинство и една година бях на борсата след съкращаване на щата. От тогава на тази работа съм вече 4 години.
Много ви благодаря!   bouquet

# 152
  • София
Дами, имам въпрос относно обезщетение за безработица. В момента ми върви едномесечно предизвестие за напускане. Ще бъде по взаимно съгласие. Мога ли да се запиша в Бюрото по труда? Полага ли ми се обезщетение от НОИ? Имам общ трудов стаж над 20г, с прекъсване за майчинство и една година бях на борсата след съкращаване на щата. От тогава на тази работа съм вече 4 години.
Много ви благодаря!   bouquet
Имате право на минималното обезщетение за срок от четири месеца.

# 153
  • Варна
А минималното обезщетение колко е?. А мога ли да бъда назначена в друга фирма и след месец или два да ме съкратят? И ако да, това променя ли размера и продължителността на обезщетението?

# 154
  • Варна
А минималното обезщетение колко е?. А мога ли да бъда назначена в друга фирма и след месец или два да ме съкратят? И ако да, това променя ли размера и продължителността на обезщетението?
По 7.20 за всеки работен ден в месеца.
Да, можете да бъдете назначена, важното е да Ви прекратят договора например в срока на изпитване /чл.71 ал.1 от Кодекса на труда/. Тогава продължителността ще бъде на база стажа Ви, а размера - на база дохода от последните 2 години.

# 155
  • Варна
Хиляди благодарности! bouquet bouquet

# 156
Има ли някой опит с вадене на А1. Попълва се съответното искане и се чака...колко? Тромава процедура ли е?

Тромава процедура с доста документи в добавка, които представих. Подадох искането края на Ноември 2016, стана готово началото на Януари 2017.

Въвежда се за всички шофьори от 01.04. при пътуване в ЕС да имат формуляр А1 в кабината и фиш от последната заплата:( 
Ужас как ще успея да го извадя, като преди няколко дни разбрах, че ще трябва да вадя такова, да попитам за това как става с европейската заплата, как да пусна дооълнително дпоразумение за това

# 157
  • Пловдив
Момичета,ако физиическо лице е наемодател,какъв документ може да издаде за мес. наем newsm78 Никакъв или...?

# 158
  • В полите на Пирин планина
Момичета,ако физиическо лице е наемодател,какъв документ може да издаде за мес. наем newsm78 Никакъв или...?

Разписка.  Peace

# 159
  • Пловдив

Разписка.  Peace
а ще може ли да минава като разход???Или накрая на годината ще може да се включи някъде?

# 160
  • София-Младост

Разписка.  Peace
а ще може ли да минава като разход???Или накрая на годината ще може да се включи някъде?
Щом е наемодател, би следвало да получава пари, т.е. приход...подава си ГДД, доход от наем.
Ако питането е за фирмата, да на база договор и тези разписки отчита разход.

# 161
Момичета, ММ подаде ГДД с ПИК код, но е забравил да декларира един доход, за който днес е взел служебна бележка. Сега може ли да се подаде коригираща декларация и ще има ли някакви санкции?

# 162
Може да подаде колкото пъти иска коригираща декларация до края на срока, и няма глоба.

# 163
Благодаря, Ая!

# 164
Момичета, ММ подаде ГДД с ПИК код, но е забравил да декларира един доход, за който днес е взел служебна бележка. Сега може ли да се подаде коригираща декларация и ще има ли някакви санкции?

няма санкция до края на април, подайте си нова декларация
но дори и да е след крайния срок пак имате еднократно право на корекция  Wink

Общи условия

Активация на акаунт