Счетоводител в нужда се познава 11

• 41 032
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
По каква логика се ползва данъчен кредит за горивото на служебен лек автомобил, и след това се пишат командировъчни? Така е било правено предната година в една фирма, и не мога да разбера защо и на какво основание. Фирмата не се занимава с транспортни услуги, туристическа агенция е, има 20тина фактури за гориво за цялата година.
Ами сигурно е бил спиран или засичан от камери в друг град и за да се докаже че по работа е бил там. Или покрай командировките е отразен и друг разход, или като начин да платят повече на човека ...знам ли. Първото ми изглежда най -вероятно

# 136
Благодаря, Ая! Simple Smile

# 137
Здравейте.
Има ли срок , в който ,ако един щат е съкратен не може да се назначава нов човек на същта длъжност. Тоест да се разкрие пак щата.Има ли закон или наредба някъде която пояснява случая. Благодаря Simple Smile

# 138
  • Варна, България
Здравейте,
ще съм благодарна, ако можете да ме консултирате по следния въпрос.
Служителка на срочен трудов договор, който изтича в края на годината излиза в болничен поради проблемна бременност 3 месеца по-рано от 45 дневния период за раждане.
Как стои въпросът с назначаване на заместник?

# 139
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
ще съм благодарна, ако можете да ме консултирате по следния въпрос.
Служителка на срочен трудов договор, който изтича в края на годината излиза в болничен поради проблемна бременност 3 месеца по-рано от 45 дневния период за раждане.
Как стои въпросът с назначаване на заместник?

Не виждам проблем да се назначи човек по заместване.  Peace

Здравейте.
Има ли срок , в който ,ако един щат е съкратен не може да се назначава нов човек на същта длъжност. Тоест да се разкрие пак щата.Има ли закон или наредба някъде която пояснява случая. Благодаря Simple Smile

http://www.law-firm-bg.com/%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2% … 0%B1%D0%BE%D1%80/

По-скоро тук стои опцията работникът да оспори въпросното съкращение на щата.

http://milovanov.bg/trudovo-pravo/article-15

# 140
Здравейте. Човек, който от доста време не е работил счетоводство, но пък с намерение да се върне в професията, кои закони и правилници трябва да прочете?

# 141
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Човек, който от доста време не е работил счетоводство, но пък с намерение да се върне в професията, кои закони и правилници трябва да прочете?

В сайта на НАП има добри наръчници по основните данъчни закони  - написани са разбираемо, а в същото време има доста информация в тях.  Peace

Освен това ЗСч, който е нов от 01.01.2016, КТ, КСО, ЗЗО - като могат да се ползват разработки в сайта на НОИ по основни въпроси - болнични, обезщетения, осигурени лица.

# 142
Да допълня ЗКПО, ЗДДФЛ, ЗМДТ.

# 143
Виж главните промени през годините

# 144
  • София-Младост
Има ли някой опит с вадене на А1. Попълва се съответното искане и се чака...колко? Тромава процедура ли е?

# 145
Момичета по ваш съвет си попълних статистическия отчет онлайн, валидирах ги запомних ги, обаче сега стоят една имам проверена другите не, мога ли да ги подам , за да си взема номер за декларацията

# 146
Момичета по ваш съвет си попълних статистическия отчет онлайн, валидирах ги запомних ги, обаче сега стоят една имам проверена другите не, мога ли да ги подам , за да си взема номер за декларацията

Трябва да приключиш отчета, за да получиш входящ номер. Като зададеш "приключване" ще ти излезе съобщение, ако евентуално има някакви грешки или предупреждения. При наличие на грешка не можеш да го приключиш успешно.

# 147
Благодаря ви момичета bouquet Не сте споменали ЗДДС но, и него трябва да го отметна Wink Ще ги почвам скоро, надявам се, че не съм забравила всичко....

# 148
благодаря, продължавам Simple Smile

# 149
  • София
Има ли някой опит с вадене на А1. Попълва се съответното искане и се чака...колко? Тромава процедура ли е?

Тромава процедура с доста документи в добавка, които представих. Подадох искането края на Ноември 2016, стана готово началото на Януари 2017.

Общи условия

Активация на акаунт