Счетоводител в нужда се познава 11

• 40 880
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Моля, Дари. В редки случаи съм чувала, че медицинско може и 15лв. да стигне, но най-често е 10.

# 676
Да, аз затова питам информативно,да си направя сметката. Тук е 15 лв.,и затова попитах, но явно навсякъде е различно.

# 677
Медицинското е различно, от 5 до 15 лв. Зависи каква такса е определил личния лекар.  Свидетелството за съдимост е 5 лв. Ако в банка го платите - ще има и такса за банков превод, затова във Варна например само 5лв. се плаща направо на ПОС-терминала, при самото подаване на заявлението в Бюрото по съдимост.

# 678
  • Сф
15 лв. от Л.л.в Сф , преди два месеца вадих, съвсем обикновено медицинско за работа.

# 679
момичета , имам 10 служители командировани за един и същи период на едно и също място, всички заедно, написах заповед за командироване - обща ,четох закона никъде не е посочено,че може или не може, всеки се е подписал по списък преди заминаване, че е получил дневните си пари, мислите ли , че става така , за пред ИТ

# 680
Да,какво те притеснява?

# 681
ами инспектора, чуди се за какво да ме сдъвче, направо ме разболява

# 682
Здравейте!
Ще се радвам да получа мнение по въпрос, свързан с изчисляването на работна заплата.
Заплатата, която получих за месец май е по-ниска от договорената нетна и разликата не е някакви стотинки. През месец май съм ползвала един ден платен отпуск. В понеделник ще поискам обяснение от ТРЗ-то на фирмата, но ми се иска да съм подготвена за разговора.  Confused Има ли нещо, което пропускам в случая?

Благодаря ви!

# 683
Момичета, къде мога да прочета колко % е забранения Годишен Процент на Разходите?

# 684
Аз не намирам в нета колко е мин.праг за осигуряване на салонен управител... Благодаря предварително

# 685
# 686
  • Варна
   Здравейте! Ще Ви помоля за мнение, тъй като съм объркана с информацията, която намирам.

На 01.04.2015г подписвам трудов договор с нов работодател. След 3 работни дни излизам в болничен и съответно майчинство. След изтичане на втората година пускам директно всички натрупани дни платен отпуск. НО, започнаха да ми изчисляват възнаграждение мин. работна заплата, тъй като съм нямала 10 отработени дни. Звънях в инспекцията по труда, където ми обясниха, че това тълкувание в случая е грешно и би трябвало полученото за 3-те отработени от мен дни да разделя на 3, да получа средно дневно брутно възнаграждение и това да ми се изплаща за всеки ден от отпуската. Обясних това в счетоводството, но ме бавят доста дни, и аз нито се връщам на работа (евентуално за 10 дни, та да получа все пак нещо повече), нито ми потвърждават, че ще вземат под внимание моята информация.

Според вас права ли съм?  Confused

# 687
  • тук-там
Платеният отпуск се изчислява на база предходен месец с най-малко 10 отработени дни.
Ако няма такъв се изчисляват на база договорено възнаграждение по ТД. Виж си каква ти е заплатата по договор.
Няма да навлизам в темата - за три работни дни колко струваш на наелия те работодател.  ooooh!

# 688
  • Варна
Платеният отпуск се изчислява на база предходен месец с най-малко 10 отработени дни.
Ако няма такъв се изчисляват на база договорено възнаграждение по ТД. Виж си каква ти е заплатата по договор.
Няма да навлизам в темата - за три работни дни колко струваш на наелия те работодател.  ooooh!
 Едва ли е необходимо да обяснявам колко струвам на работодателя ми! Работила съм 3 дни при него, тъй като предната фирма обяви ликвидация и тази фирма пое ангажимент и назначи всички служители при същите условия (само дето нямаше прехвърляние и т.н.), кофти че съвпадна с раждането и кофти, че излиза сякаш съм назначена, ЗА ДА взимам майчинство. Съжалявам, ама имам 10 години стаж там с огромни осигуровки и са ми неприятни такива намеци  Confused
Все пак благодаря за реакцията.

# 689
Според мен програмата им е направила грешка някаква, или има нещо по договора ти, за да изчислят така. След като си говорила с тях, вероятно ще коригират, но вероятно ще е следващият месец, не на секундата.

Общи условия

Активация на акаунт