Счетоводител в нужда се познава 11

• 40 853
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
И аз въпрос свързан с темата майчинство - ако съм в майчинствo, но изтекат двете години и трябва да се връщам на работа колко отпуск платен имам? Може ли в деня, който ми приключи майчинството от следващия да пусна отпуск или трябва да се върна на работа, да работя няколко дни и тогава да имам право на платен отпуск?

# 691
  • Пловдив
за двете години се полагат по 20 дни,т.е. 40 и можеш да си ги вземеш,мисля без да се връщаш...или ако трябва ще те водят 1 ден на работа и после отпуск.

# 692
Момичета, как стои въпросът с българин със зелена карта, живеещ в САЩ, който иска да сключи трудов договор с българска фирма /ще върши разни услуги онлайн/. С две думи - иска да се осигурява и в България Rolling Eyes

# 693
за двете години се полагат по 20 дни,т.е. 40 и можеш да си ги вземеш,мисля без да се връщаш...или ако трябва ще те водят 1 ден на работа и после отпуск.
А могат ли да ми откажат да ползвам толкова дни накуп?

# 694
А могат ли да ми откажат да ползвам толкова дни накуп?

Не.

# 695
  • Варна
Момичета, как стои въпросът с българин със зелена карта, живеещ в САЩ, който иска да сключи трудов договор с българска фирма /ще върши разни услуги онлайн/. С две думи - иска да се осигурява и в България Rolling Eyes

Ами той си е длъжен да се осигурява и в България защото не е от страна членка на ЕС Simple Smile

# 696
здравейте, да питам , каква е тази служебна бележка искат от счетоводството, за  да започне детето първи клас,има ли някакъв образец

# 697
  • Пловдив
здравейте, да питам , каква е тази служебна бележка искат от счетоводството, за  да започне детето първи клас,има ли някакъв образец
Не,обикновена издавам аз...с реквизитите на фирмата,егн на лицето и на каква длъжност работи във фирмата,на постоянен трудов договор.
Пишеш "да послужи където е необходимо" и готово.Изх. №,дата,подпис...

# 698
благодаря, и аз четох това в списъка с док. за кандидатстване, но видях ,че има и друга за дохода, за еднократна помощ на първокласник, тя кога се иска, извинявайте ,че така хаотично питам, но колегите идват и казват- искам служебна бележка и аз трябва да я отгатна Simple Smile

# 699
  • Пловдив
Тази е след 15-ти септември  Grinning

# 700
отново огромно благодаря  bouquet, сега ще съм подготвена за 15-ти Simple Smile

# 701
  • Пловдив
За нищо Peace Де да бяха толкова лесни всички счетов. казуси Wink Grinning

На мен ми предстои за сефте да се мъча над декл.6 и 1 за друг служител.Досега подавах само декл.1 за СОЛ.Ама първо ДДС-то,де.

# 702
  • София-Младост
отново огромно благодаря  bouquet, сега ще съм подготвена за 15-ти Simple Smile
Не съм съгласна, че е след 15-ти 09 обаче. Обикновено от юли започва началото и свършва края на септември..за крайната дата не съм сигурна, в закона/правилника я пише.

# 703
Как се справяте с тази ситуация - влизайки в сайта на НАП ми изписва Грешка: Неуспешна оторизация с електронен подпис? И това е от полунощ и продължава и досега. При мен явно е проблема, но какъв е?

# 704
  • В полите на Пирин планина
Пробвай да извадиш картата на ел.подпис, ако си с такава от четеца. Или изключи самия подпис от компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт