Счетоводител в нужда се познава 11

• 40 903
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • Балчик
Здравейте мили дами  bouquet

Самоосигуряващо лице съм, до сега съм плащала осигуровки само по електронен път от банковата сметка на фирмата. Ако закрия банковата сметка как да платя осигуровките  Embarassed В Инвестбанк ли направо да отида? Предполагам трябва да попълня платежно нареждане? Благодаря  bouquet
Да , можеш на място в местната банка , която обслужва местната НАП , а може и по други начини , даже таксите са  по - малки , например еpay  Peace

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:04 от спондж боб

# 61
  • Варна
Здравейте мили дами  bouquet

Самоосигуряващо лице съм, до сега съм плащала осигуровки само по електронен път от банковата сметка на фирмата. Ако закрия банковата сметка как да платя осигуровките  Embarassed В Инвестбанк ли направо да отида? Предполагам трябва да попълня платежно нареждане? Благодаря  bouquet
Да , можеш на място в местната банка , която обслужва местната НАП , а може и по други начини , даже таксите са  по - малки , например еpay  Peace

Много, много, много благодаря  bouquet

# 62
  • Пловдив
Къде мога да видя сметката за превод на осигуровки на СОЛ Thinking В сайта на НАП?

# 63
Къде мога да видя сметката за превод на осигуровки на СОЛ Thinking В сайта на НАП?
Да там според НАП по лична карта.„

Да попитам и аз ,че нещо се изнервих Rolling Eyes
Отчек от ЕКАФП -за него иде реч-в дневника за продажбите ,спорез ППЗДДС "Доставчикът отразява отчета за продажбите по ал. 3 в дневника за продажбите, като попълва колони 1 - 5 и 9 - 25 на приложение № 10."Което като погледнах колоните значи ,че не се попълва данъчен номер ,име и вид на стоката .Къде отиват тогава 9999999999 на контрагента -т.е на самия продавач в самия дневник.

# 64

Отчек от ЕКАФП -за него иде реч-в дневника за продажбите ,спорез ППЗДДС "Доставчикът отразява отчета за продажбите по ал. 3 в дневника за продажбите, като попълва колони 1 - 5 и 9 - 25 на приложение № 10."Което като погледнах колоните значи ,че не се попълва данъчен номер ,име и вид на стоката .Къде отиват тогава 9999999999 на контрагента -т.е на самия продавач в самия дневник.

Не попълваш девятки, а оставяш празно полето за дан.номер на контрагента.

# 65

Аз имам въпрос за едно ЮЛНЦ - може да е малко глупав, но ми е за първи път - хората късно се сетили, че нямат достатъчно разходи с документ да им покрият получените дарения в 2016-та. Даренията са влезли по банков път. С печалба ли го оставям? Може и на лични, благодаря  Simple Smile

ЮЛНЦ не подлежат на облагане с корп.данък за нестопанската дейност и не подават декл. в НАП, ако нямат пр-ди от стоп.дейност и някакъв данък в/у разходите. Т.е. в твоя случай, ако приходите на лицето са само от дарения, а р-дите са по повод нестопанската д-ст, не следва да подаваш и декл.1010а. В статистиката обаче се подава ГОД.

# 66

Не попълваш девятки, а оставяш празно полето за дан.номер на контрагента.

Много благодаря! И аз така го правих ,но нещо спецнах и се замотах!

# 67
  • Варна

ЮЛНЦ не подлежат на облагане с корп.данък за нестопанската дейност и не подават декл. в НАП, ако нямат пр-ди от стоп.дейност и някакъв данък в/у разходите. Т.е. в твоя случай, ако приходите на лицето са само от дарения, а р-дите са по повод нестопанската д-ст, не следва да подаваш и декл.1010а. В статистиката обаче се подава ГОД.

Да, нямат приходи от стопанска дейност, но са плащали разни неща с карта, ще им начислявам данък за разходи без документ. Тогава подавам ГДД, но вътре попълвам частта само за разходите ли?

# 68
  • В полите на Пирин планина

Сметките за всички са едни и същи:

http://www.nap.bg/page?id=423

Да, нямат приходи от стопанска дейност, но са плащали разни неща с карта, ще им начислявам данък за разходи без документ. Тогава подавам ГДД, но вътре попълвам частта само за разходите ли?

Да и увеличения / намаления на ФР, щом има такива.

# 69
Здравейте, имам питане, имам служител в болничен до 10,03,, и сега иска от 13,03, да го освободя, не съм ли в нарушение така, не се е върнал на работа още и .., къде мога да видя в закона, благодаря

# 70
Здравейте, имам питане, имам служител в болничен до 10,03,, и сега иска от 13,03, да го освободя, не съм ли в нарушение така, не се е върнал на работа още и .., къде мога да видя в закона, благодаря

Отпускът по болест няма връзка с прекратяването на договора. На какво основание ще прекратявате договора?

# 71
по негово желание, притесняваме това , как ме е уведомил , като не съм го видяла Simple Smile

# 72
по негово желание, притесняваме това , как ме е уведомил , като не съм го видяла Simple Smile

Явно е, че няма да се спазва предизвестие, т.е. ще прекратите по взаимно съгласие- така няма значение уведомлението. Иначе може и по пощата, с куриер, по мейл... Зависи от практиката на работодателя.  Peace

# 73

Да и увеличения / намаления на ФР, щом има такива.

Имам предвид данък върху разходите по чл.204 ЗКПО.

В указанията за попълване на декларацията пише следното:

"Декларацията се подава от:
2.местните юридически лица, които не са търговци - само в случаите, когато осъществяват сделки по чл. 1 от Търговския закон и/или отдаване под наем на движимо и недвижимо имущество и/или са данъчно задължени за данък върху разходите по чл. 204, т. 2 от ЗКПО."

Прецени дали това е твоят случай.

# 74
Здравейте, поисках фактура са платена от мен услуга, но ми се струва, че е фалшива, нещо май не е наред. Ако някой разбира, може ли да я пратя на лични, за я погледне.

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт