Счетоводител в нужда се познава 11

• 40 919
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
по негово желание, притесняваме това , как ме е уведомил , като не съм го видяла Simple Smile

Явно е, че няма да се спазва предизвестие, т.е. ще прекратите по взаимно съгласие- така няма значение уведомлението. Иначе може и по пощата, с куриер, по мейл... Зависи от практиката на работодателя.  Peace
Благодаря

# 76
Здравейте, поисках фактура са платена от мен услуга, но ми се струва, че е фалшива, нещо май не е наред. Ако някой разбира, може ли да я пратя на лични, за я погледне.

Благодаря предварително
Не може ли да провериш фирмата издател дали е редовна, иначе за самата фактура newsm78

# 77
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, поисках фактура са платена от мен услуга, но ми се струва, че е фалшива, нещо май не е наред. Ако някой разбира, може ли да я пратя на лични, за я погледне.

Благодаря предварително

Няма как да познаеш дали е истинска. Какво ти изглежда съмнително?

# 78

Благодаря предварително

Няма как да познаеш дали е истинска. Какво ти изглежда съмнително?

Има графа за ДДС, а там пише 0. Значи фирмата не е регистрирана по ДДС ли? И са ми объркали името, това проблем ли е ?

# 79
Здравейте,тй като при поплването на декларация по чл.50 на физическо лице, ми се получи надвнесен данк, бих искала да попитам ,ако е удобно,дали са ми верни сметките?! Примерт е следния: доход от наем 2400лева, авансово удржан данк през годината 135лева и задлжителни здравни осигуровки 134,40 лева. Предварително благодаря.

# 80
Alra, при сумите по ф- та ли има ддс=0, има различни причини да не се начислява ддс, едното е да не е рег. фирмата

# 81
  • София
Здравейте,тй като при поплването на декларация по чл.50 на физическо лице, ми се получи надвнесен данк, бих искала да попитам ,ако е удобно,дали са ми верни сметките?! Примерт е следния: доход от наем 2400лева, авансово удржан данк през годината 135лева и задлжителни здравни осигуровки 134,40 лева. Предварително благодаря.

При така дадените цифри се получава, че имате данък за довнасяне.

# 82
Здравейте пак имам въпрос при сумираното рв, какви са последствията от това да не достигам нормата за месеца, имам 88 часа работени за месеца

# 83

При така дадените цифри се получава, че имате данък за довнасяне.
[/quote]
 Да права сте. Открих си греката. *€лагодаря!  Hug

# 84
  • Балчик
Здравейте пак имам въпрос при сумираното рв, какви са последствията от това да не достигам нормата за месеца, имам 88 часа работени за месеца
Последствия , като например санкции от държавни институции няма , но в този случай работодателя е длъжен да плати пълното уговорено възнаграждение

# 85
да за заплащане ще се плати, но ме притеснява инспекцията, все питат какво прави през това време, а то реално е така, отиване и връщане два пъти на ден, няма как да направя 8 часа Sad

# 86
  • Балчик
да за заплащане ще се плати, но ме притеснява инспекцията, все питат какво прави през това време, а то реално е така, отиване и връщане два пъти на ден, няма как да направя 8 часа Sad
Нека си питат , уплътняване на работното време си е грижа и ангажимент на работодателя , ако той прецени мога и у дома да си стоя , а той да ми плаща  Laughing

# 87
Имам нужда от помощ.
 Назначена съм по заместване на колежка, със срок на изпитване 6 месеца. Не е минал срока, подадох си заявлението за напускане, на което директорката ми каза да напиша само Желая да напусна, поради...какви причини. И туй то. Бях написала чл.325 по взаимно съгласие, после ми каза да го махна?! Махнах го.
Заявлението е до Изпълнителен директор, не до нея, не ме назначавала тя, затова било така. Входираха ми го с дата 9ти този месец.
Въпросите са ми:
1. След като не съм написала напускане по взаимно съгласие, Изпълнителния директор може ли да го направи? Тоест да не ме държат месец (предизвестието е 30 дни и за двете страни). Или след като не съм го написала, се предполага, че нямам против да стоя още месец? Grinning А не искам!
2. След като съм в изпитателен срок все още и по заместване, ако си взема болничен за времето на предизвестието, ще си тече ли предизвестието или болничния ще се брои като дни в плюс към него?
Май това са ми въпросите..

# 88
  • Балчик
Имам нужда от помощ.
 Назначена съм по заместване на колежка, със срок на изпитване 6 месеца. Не е минал срока, подадох си заявлението за напускане, на което директорката ми каза да напиша само Желая да напусна, поради...какви причини. И туй то. Бях написала чл.325 по взаимно съгласие, после ми каза да го махна?! Махнах го.
Заявлението е до Изпълнителен директор, не до нея, не ме назначавала тя, затова било така. Входираха ми го с дата 9ти този месец.
Въпросите са ми:
1. След като не съм написала напускане по взаимно съгласие, Изпълнителния директор може ли да го направи? Тоест да не ме държат месец (предизвестието е 30 дни и за двете страни). Или след като не съм го написала, се предполага, че нямам против да стоя още месец? Grinning А не искам!
2. След като съм в изпитателен срок все още и по заместване, ако си взема болничен за времето на предизвестието, ще си тече ли предизвестието или болничния ще се брои като дни в плюс към него?
Май това са ми въпросите..
В чия полза е срока на изпитване , ако в полза на работодателя даже и молба  не му трябва от твоя страна ако пожелае да те освободи.  В твоят случай болничният ще спре предизвестието , защото си назначена на основание чл. 70 от К Т с изпитателен срок.

# 89
Здравейте, ще регистрирам ООД, което ще развива дейност в сферата на услугите.
На първо време няма да има наети лица.
Ще имам един съдружник. И двамата се осигуряваме при други работодатели, но осигурителния доход е под максималния за страната.
Въпросите ми са:

1. Трябва ли и двамата да внасяме осигуровки като самоосигуряващи се лица, ако само единия е вписан като управител на фирмата?
2. Може ли да упълномощим трето лице, което да контактува с доставчици и изпълнители от наше име без да е наето лицето на ТД? Общо взето да изпълнява функцията на управителя, но без да е изрично нает и вписан като такъв.

И малко в страни от темата за счетоводството, но някой ползвал ли е услугите на advokatami.bg за регистрация на ООД и регистрация по ДДС?

Общи условия

Активация на акаунт