Вече 10 дни с температура..?

• 3 425
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
От известно време имам някакъв проблем, но нещо ми убягва.. Пиша тук с надежда за някакъв съвет или ако някой се е сблъскал с такова нещо.
Миналата седмица, но 25.02 вдигнах лека температура, но не й отдадох голямо значение тъй като децата бяха с кашлица и температура, и реших че и аз съм се лепнала от тях. Така ама не. Във вторник на 28.02 отивам при ЛЛ тъй като сутринта станах с доста висока Т (38.7), което е нетипично за мен. Тя след прегледа ми изписва за 3 дни по един път инджекции Дексаметазон, за 5 дни по два пъти на ден инджекции Гентамицин и успоредно с тях през устата и Аугментин...+ Проспанче. И така инджекциите си вървяха, а моята Т не се влияе... В събота ден за последна инджекция отивам до спешното да ми я бият и попадам на един доктор, който предполагам от чисто любопитство ме попита за какво са ми изписани тия инджекции и така му разказах как съм цяло седмица на антибиотици, а температура продължавам да имам. След известно време недоумение и преглед от негова страна, каза че ако съм съгласна иска да сменим Аугментина с Оспексин, защото явно не ми действал... и Проспана с ГелоМитрол.Аз естествено ОК само и само да се оправя.
Добре ама днес продължавам вече 4ти ден на Оспексин и на 10-12 часа пак вдигам до 37.5-38°С. Единствената разлика е, че започнах да кашлям повече и  да вадя секрети.Правех снимка на дробовете - чисти са, ПКК - всичко е в норма, само един хемоглобин има малко по-нисък, но той почти винаги ми е така.
Утре мисля да пусна тест за грипен вирус тип А и Б... друго незнам...
Приемам съвети всякакви..

# 1
Освен високата Т какви други симптоми имаше? Защото само заради една висока температура да се вади тежката артилерия ми е много странно. На мен такова лечение ми приложиха преди два месеца, но бях с много тежка гнойна ангина, страшно уголемени сливици, чак не можех да си затворя устата, много висока Т, налепи по сливиците и т.н.

В момента върлува малко гаден вирус, но за него не трябва да се пие АБ.

# 2
Така, хайде да почнем от единия край.

Това пиене на антибиотици, които не дават резултат е неефективно трябва да се спре.
Като начало колко е температурата ти? Еднаква ли е под двете мишници. Измери я в сгънката на краката и корема и ми напиши каква е. Мери Т по 3 пъти на ден.

Измери Т под мишницата и ректално. Напиши цифрите.

Необходима е пълна кръвна картина + Ц-реактивен протеин и имунологични базови изследвния.

Да си хапана от кърлеж? Нявгаш?

Предстоят ти:
Пулмолог - снимка на дроб
Стоматолог - панорамна снимка
Гинеколог
Мамолог
Ендокринолог
Хирург и преглед с видеозон
Ревматолог
Хематолог
И ако няма подобрение и диагноза
ПЕТ скенер и туморни маркери

Моята майка бе така и след месец ходене по лекари и постъпване във ВМИ май не и поставиха конкретна диагноза. Тя обаче имаше боли в мускулите след 15-20 ден. температура 37,5 - 38.
ПЕТ скенера показа възпаление на мускулите. Лечението с кортикостероиди е добре за сега.

# 3
Така, хайде да почнем от единия край.

Да си хапана от кърлеж? Нявгаш?

the Дорис , аз извън темата, но все пак в контекста на цитираното да попитам- никаква давност ли няма ухапване от кърлеж( който е бил изваден от лекар)? Например година?

# 4
Оказа се, че няма давност ухапването.
Възможно било да си заразен с лаймска болест, която да не е дала характерните симптоми при ухапването, вкл. да даде отрицателен тест при ранното тестуване и след година - две - три да ти помлее организма отвътре отключвайки редица сериозни заболявания  Rolling Eyes Първоначалната диагноза на мама бе такава тъй като бе ухапана преди година и половина и бе приета в инфекциозно. Там професора ни обясни, че е възможно да сме наглед и на изследване здрави, а да се окаже че не е било вярно. Направиха и около 10 теста и се оказа, че не е лаймска болест. Така и не поставиха диагноза, на която всички преглеждащ я да са съгласни.

Година след ухапването било добре отново да се направи изследване на антителата.

# 5
Направо недоумявам как без изследвания и, доколкото разбрах, само за една кашлица се изписват два антибиотика и кортикостероид! Как може да се съгласявате на такова тровене?!

Дорис, жената е правила снимка на бял дроб и е чиста.

Не е ясно дали е е пуснала ЦРП, но щом има ПКК и левкоцитите са в норма, явно не е бактериална инфекция. Все пак е добре и ЦРП да се пусне.

А тестовете за грип са най-показателни в началото. Вече дори и грип да е, може да не се хване, а и е твърде късно за противовирусни препарати.

# 6
 the Дорис , благодаря за подробната информация, това определено е ново за мен( не знам защо лекарите не го казват, а че трябва само да мине карантинният период и после няма страшно....)

Bee05 , пожелавам ти в най- скоро време да открият причината за Т, за да се започне адекватно лечение  Peace !

# 7
Меко казано,втрещена съм ,че за температура на един ден,без ясна диагноза се предписват два АБ ,единият на инжекции и кортикостероиди.
Но след като от това стреляне на посоки не минава,трябва да се търси вече систематично.Лошото е ,че на такъв лекар не знам дали може да се разчита.

# 8
Дорис, жената е правила снимка на бял дроб и е чиста.

Гледана е от личния лекар, а не от Пулмолог.

На мама и направиха 3 снимки на гърдите за около 20 дни. Тя започна с кашлица /сякаш нещо и дразни гърлото/ и Т. Пулмолога бе убеден, че първата снимка е била в много ранен етап на заболяването и вече ще се види, каквото има да се види.  Rolling Eyes Нищо не се видя /слава на Бога/ и следва тест за Туберкулоза.

Общи условия

Активация на акаунт