Чудна пролет идва с птички, пляска ЮНЧЕТО с ръчички

• 51 381
  • 712
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Да, може би трябваше да уточня - предимство в сравнение с частните кухни.
Дали там (в частните) е занижен контролът? Не знам ...просто си разсъждавам...
Аз нямам удобна държавна кухня. Живеем в центъра и има цифром и словом 2 /две/ млечни кухни и то не са ми много близо.
Затова мисля да го запиша на частна. Поне ще ми я носят вкъщи.

П.П. Айсче, видях и аз кюфтакЪт  Joy Joy Joy
Мерси, че анонсира, та да видя  Joy

# 361
  • България
Момичета, чудя се освен ниската си цена държавните кухни имат ли някакво друго предимство?

по-добрия контрол

В ФБ групата ли си? Защото точно в момента има една снимка с храна от кухня...  Whistling  Laughing
Какво има вътре,че вече нямам ФБ ?

# 362
  • Русе
Днес на едно бебе в държавната кухня са дали за обяд цяло пържено кюфтета и варени картофи Joy Да свиква да дъвче явно. Аз писах, че при нас ако дават кюфтета е на втора група, т.е. над годината и са варени на пара с пюре от цвекло или картофи. На бебетата са парченца като в пюре 8 +...

# 363
Момичета, чудя се освен ниската си цена държавните кухни имат ли някакво друго предимство?

по-добрия контрол

В ФБ групата ли си? Защото точно в момента има една снимка с храна от кухня...  Whistling  Laughing

не съм, от държавна кухня ли?

# 364
  • София
Ето постът, след малко ще го изтрия  Peace

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 18:49 от Happy Mijjj ツ

# 365
Ето постът, след малко ще го изтрия  Peace

Здравейте мами,искам да споделя нещо с вас което искрено ме развесели.След като 2 месеца бяхме на частна детска кухня,реших да запиша Ива на държавна такава.И вече 3-ти ден недоумявам как може да предлагат такива храни за бебета!?Вчера беше зеле със свинско,днес е пържено кюфте с картофи,добре осолено Simple Smile на въпроса как да го ядем това, ми отговориха-ами тук няма кой да им го пасира,да свикват...и така от утре пак сме на частна

П.С. чудя се ,как ли ще ни гледат децата там!?

И това ли е проблемът ? Че няма кой да й пасира храната ?  Crazy Да, готвят със сол. И ние вчера имахме постно зеле. Днес имаме агнешко със спанак. Слагат се и зелени подправки, няма черен пипер и подобни.  Пържени кюфтета не сме имали. Всеки си преценява. Смятам, че е време да въведа човешка храна на децата, защото с тези буламачи от различни пасирани пюрета скоро ще им разваля вкусовете. Достатъчно им щадих коремчетата с кокосово масло, безглутенови био продукти, гхи, без подправки и т.н.

ПП. Всички продукти са ситно смлени, няма големи парчета, но чак пасирани не са. Където имам нужда, пасирам на блендера.

# 366
  • София
Не че нещо, но и аз не съм ОК на 9-10 месеца бебе да яде пържено кюфте  Crazy
Абсолютно "за" съм "човешка" храна, но пържено кюфте  (и то не-добре изпържено, да не кажа полу-сурово , съдейки по снимката!!) ми идва прекалено за момента ...

# 367
И аз не бих дала пържено кюфте. Дали пък не е на фурна ? Много странно... Утре ще питам в нашата кухня дали пържат ? Днес питах за подправките и ми казаха, че те имат много стриктни инструкции какво могат и какво не могат да дават/готвят и т.н.
Между другото, кухнята е за бебета над 10 месеца.

# 368
  • София
Eто го кюфтето, и на 10-месечно бебче не бих предложила този обяд.
Според мен си е точно пържено. Как се пасира това чудо?  Laughing

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 18:49 от Happy Mijjj ツ

# 369
Моите кюфтета изглеждат даже още по-зачервени, като ги правя на фурна. Даже в момента имам кюфтета на фурна готвени у дома. Това няма как да се пасира. Аз бих го направила на трохи и щях да го омеша с картофите, за да стане като каша. (ако е пържено, не бих го дала)

# 370
  • Русе
Абе точно пържено си изглежда...Аз си мислех, че готвят по еднакъв, одобрен от МЗ рецептурник, но явно не е така. В нашата кухня за две години вече, такова чудо не съм виждала.  Иначе дребната вероятно ще го яде...налита на нашата храна определено.

# 371
Ами ако е пържено, значи трябва да се сигнализира в съответната институция. Ето какво пише тук: http://www.moetobebe.net/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8-%D0%B7%D … 1%8F#.WOUHg_mGO70

А така изглеждат моите кюфтета на фурна:

http://prikachi.com/images.php?images/954/9087954c.jpg

# 372
  • България
Ехо,къде сте?
Нас ни заваля навън, двете спят в количката и съм ги вкарала в гаража,а аз дремя Simple Smile

# 373
  • София
Ехо,къде сте?
Нас ни заваля навън, двете спят в количката и съм ги вкарала в гаража,а аз дремя Simple Smile

Хаха...  Laughing И нас ни заваля  Laughing
Отскочихме до Лидъл за бебешко и на връщане ни заваля.
Половин час след като прибрах количката - грейна слънце  Crossing Arms

# 374
  • Русе
Нас не ни е валяло.  Laughing Засега ни пропуска.  Ама захладня, пък входът спира парното от първи април, да се спести някой лев. Тъкмо извадих летните дрехи. И прибрах още омалели. Юни чакаме още едно бебе (на племеничката), та си припомням миналогодишните вълнения. И ще давам дрешките на нея де. Кога мина това време....

Общи условия

Активация на акаунт