Би ли ви станало кофти, ако детето ви поздрави свеки за 8ми март, но не и вас?

• 8 652
  • 77
  •   1
Отговори
Риторичен въпрос, струва ми се.

Детето ни е малко, за да помни кой празник на коя дата е.
Т.е. за Баба Марта го предупредих, че наближава и че трябва да купим мартенички.
Същото е за именни и рождени дни.

Когато скъпият има празник, аз напомням на малкия и той рисува или майстори нещо.
Но, днес не получих поздравление нито за деня на жената или поне за префасонирания ден на майката.
Т.е. таткото не си е направил труда да каже на детето.

Да речем, забравил е.
Но, вечерта разбирам, че още в ранни зори, скъпият е тикнал телефона в ръцете на малкия да се обади и да поздрави баба си (неговата майка, разбира се!).

Би ли ви станало криво?
На мен ми стана.
И понеже коментарът ми беше неглижиран -  оплаквам се тук с надежда за съпричастност.

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 22:34 от luchia

# 1
КОМЕНТАР? Направила си коментар?  ooooh!

Мило момиче, ти си в началото на житейския си и семеен път. Сега е момента да фучиш и да се сърдиш. Да попресолиш нещата, че да не забравят нивгаж повече в тоя ви живот празник. Такива неща се отстояват и казват ясно и се запечатват със скандал на време, за да няма драми на всеки празник.

И напомни, че тигани и домакинска техника НЕ Е подарък за твой празник.

Скандалите не са нещо ужасно ако се гледа на тях като ремонтиране на отношенията и не са често.

# 2
Не мога да си представя да направи така детето ми. Достатъчно време прекарва с мене.

# 3
Би ми станало кофти, ако детето ми не се досети да ме поздрави за мой празник, без значение дали е поздравило някой друг или не. В твоя случай детето няма вина, но  мъжът ти е за бой.

# 4
  • София
Риторичен въпрос, струва ми се.
......................
И понеже коментарът ми беше неглижиран -  оплаквам се тук с надежда за съпричастност.

Защо си правила коментар, вместо скандал, не мога да разбера? newsm78

Освен ако предишните години, не си заявила на мъжа си, че този празник не го признаваш, та затова да не ти е честитил, да не ти е купил цвете и да не е казал на детето, че МАМА има празник.............

# 5
Не съм отричала 8ми март и то точно заради детето - да се радва и почита още един празник.

А скандали не обичам и ме отблъскват, колкото и "резултатни" вероятно понякога да са.
Просто очаквах, че щом аз си правя труда и малкият повод да се превърне в приятно преживяване, да получа отсреща същото.
Да не говорим, че свеки никога не е гледала детето ни, че да има някакви по-специални предимства и заслуги.

# 6
заглавието на темата не е адекватно, защото не детето е виновно, а баща му
да сте се карали скоро с него, да е отмъстителен?
ситуацията изглежда като нарочно направена
бащата е трябвало просто да каже едно кратичко изречение от типа: "гушни мама за празника" и нищо повече

"предимства и заслуги" - и да го гледа тя, пак не означава, че ти трябва да си пропусната - майка му си ти, не тя

# 7
  • София
Е, щом седиш със затворена уста, очаквайки някой да се сети, защото ти си се сетила ,ще има да си пускаш теми по всякакви поводи.

Но, ти избягна отговор на въпроса за това, дали мъжът ти ти е честитил празника и дали ти е подрил цвете?

Щото, ако го е направил, няма логика да не е казал и на детето да го направи.

# 8
Не съм отричала 8ми март и то точно заради детето - да се радва и почита още един празник.

А скандали не обичам и ме отблъскват, колкото и "резултатни" вероятно понякога да са.
Просто очаквах, че щом аз си правя труда и малкият повод да се превърне в приятно преживяване, да получа отсреща същото.
Да не говорим, че свеки никога не е гледала детето ни, че да има някакви по-специални предимства и заслуги.

Ами то малко хора обичат скандалите, но само с коментар ще останеш разочарована неведнъж. Трябва да стане ясно, че си засегната! След като пускаш тема то си засегната даже малко повече отколкото си признаваш. От скандал, до скандал има разлика - едни викат, други се сърдят, а ти си намери твоя начин. Но да знаеш с казване, намекване и споменаване НЕ става.  Crazy

Младите жени имат един проблем - обичат мъжете си и не искат да ги видят с истински очи. Готови са да прехвърлят вината на съпрузите си върху друг - майка му не го научила, приятелите му го дърпат към чашката, сестра му му взема парите ....  В момента прехвърляш отрицателните си емоции към майка му, а тя няма никаква вина. В крайна сметка на която и да бяха честитили тази сутрин не тя е виновна да те пренебрегнат като майка, съпруга и жена.

# 9
Останала съм с впечатлението, че мъжът ти е гадняр по принцип, така че нищо странно няма, би трябвало да си свикнала Peace

# 10
Не би ми станало неприятно. Но имам по-важни проблеми в живота от 8 ми март. Аз като цяло съм дърво и нищо освен недай си боже болест на децата не би ме трогнало. Така живея по-леко.  За мен емоцията ти е излишна. Слушай Дорис и вдигни скандал. Аз не бих, но хората сме различни.

# 11
Ти си си добре, ами аз? Детето забрави да ми честити, а поиска 15 лв за цветя на гаджето! Що за наглост и пренебрежение, ще купува цветя за някаква малка пикла, а на родната си майка забравя да честити! Ама как не се сетих - баща му е виновен, защото не го е научил, че мама е най-важната жена в живота на мъжа и на нея трябва непременно да се честити, дори без повод, всеки път, когато се разминавате по коридора.
Спокойно сега, детето ти очевидно е твърде малко и още го ревнуваш от бабите, като тръгне на градина, никога няма да забравя празника ти, защото месец предварително учат стихчета за мама и изработват ръчно подаръчета-изненади. А и животът си минава, утре ти ще си свеки и ще ти е приятно внуците да се сещат за теб по празници.

# 12
Детето забрави да ми честити, а поиска 15 лв за цветя на гаджето!

Айййй - 15лв. и никакво "Честит празник!"???Flushed
Ще се скрия с моя пост някъде...
Пък и 15лв. не са малко пари.

# 13

Но, ти избягна отговор на въпроса за това, дали мъжът ти ти е честитил празника и дали ти е подрил цвете?

Не съм го избегнала, а по-скоро не съм го регистрирала Simple Smile

Да, подари ми цвете, макар и да не бях единствената жена, към която беше насочен този жест.
Беше в стил "служебно", така да се каже.

# 14
Не са малко 15 лв, а за малка пикла и 5 ми се свидят дори, но с възрастта безочието им нарства! Не си разваляй празника, най-вероятно мъжът ти дори не се е усетил, такива глупости не се правят нарочно. А скандалите ги остави, където им е мястото - в катуна, нормалните хора не общуват със скандали, особено пък по празници.

Общи условия

Активация на акаунт