Би ли ви станало кофти, ако детето ви поздрави свеки за 8ми март, но не и вас?

• 8 642
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
А скандалите ги остави, където им е мястото - в катуна, нормалните хора не общуват със скандали, особено пък по празници.

100% съм съгласна с теб. От скандали сме цъфнали и вързали, накъдето и да се обърнеш!

# 16
А скандалите ги остави, където им е мястото - в катуна, нормалните хора не общуват със скандали, особено пък по празници.

100% съм съгласна с теб. От скандали сме цъфнали и вързали, накъдето и да се обърнеш!

Да, те си лягат угнетени и разочаровани на празника. Чакай да видиш след 20 години какво "уважение" и съзадаване на празник те чака. Но помни да поставиш своите искания за отношение, да ги отстояваш бурно, дори и с караница, да изразиш емоция е само циганска черта, която се случва в катуна. Така, че трай и намеквай, има няма след 100-120 години ще схванат и тогава ще започне веселбата.  Crazy

# 17
Останала съм с впечатлението, че мъжът ти е гадняр по принцип, така че нищо странно няма, би трябвало да си свикнала Peace
Подобни са и моите впечатления. Авторката съм я запомнила с една тема, пусната от нея преди време,  в която тя питаше дали готвим на мъжете си всеки ден и обясняваше, че нейният мъж очаква от нея обслужване като от персонал в добър ресторант.

# 18
Авторката пише, че детето й е малко, а то май ученик ще се окаже.

Не ми се вярва дете в училищна възраст да не е разбрало какъв празник е Осми март, или пък да не съобрази, че като поздравява баба си е редно да поздрави и майка си.

# 19
Моят закъсня за обяда за рождения ми ден с час и половина, заради пикла, която го заряза два дни по-късно (харесвах пиклата) Simple Smile.

# 20
Не се бил усетил, но за майка си и да раздава на други цветя се усетил.

luchia, съвсем директно обясни, че първо се поздравява собствената жена, и дебят започнва като заедно с детето й правят кафе, закуска. Както него са го научили да поздравява майка си, така и неговото дете трябва да бъде научено на подобни неща, ако иска напред в живота да е посрещано нормално.

# 21
  • Бургас
А мъжа ти как те "почете" за празника, детето би следвало него да копира в отношението и честитенето.

# 22
  • където ми харесва
Не се бил усетил, но за майка си и да раздава на други цветя се усетил.

luchia, съвсем директно обясни, че първо се поздравява собствената жена, и дебят започнва като заедно с детето й правят кафе, закуска. Както него са го научили да поздравява майка си, така и неговото дете трябва да бъде научено на подобни неща, ако иска напред в живота да е посрещано нормално.
Защо? Ако няма кафе и закуска, значи някой се е провалил ли?
Само питам. Аз не закусвам, не очаквам и на който и да е празник, някой да става и да ми прави закуски и кафета.
Мъжа ми ми подари цветя, поръча храна-улесни ме, да не готвя, за което съм му благодарна.
Децата ми подариха по едно цвете, честитиха-също съм им благодарна.

Ма не знам какво се очаква от едно дете-то ли ще излезне виновно в ситуацията, че не е честитило на майка си празника, или баща му, който му е набутал телефона да се обади на баба си, но е пропуснал да го побутне, да честити и на майка си този празник?

# 23
  • BG
КОМЕНТАР? Направила си коментар?  ooooh!

Мило момиче, ти си в началото на житейския си и семеен път. Сега е момента да фучиш и да се сърдиш. Да попресолиш нещата, че да не забравят нивгаж повече в тоя ви живот празник. Такива неща се отстояват и казват ясно и се запечатват със скандал на време, за да няма драми на всеки празник.

202uu

# 24
Adellle, ами каквото правиш, дали ще е кафе, чай, вода, няма значение. Въпросът е бащата да насочи детето как се прави жест. Не само на празник, но на празник - задължително.
Някои деца се сещат сами, но за тези, които не се, има родители и те трябва да ги научат.

Всъщност колко е голямо детето? Ако не бъркам, по спомен от другите теми, не е толкова малко.

# 25
Аз, повлияна от коментарите в темата, полюбопитствах...та "малкото" дете на авторката е кажи-речи около 10 годишно.Четейки първия й пост, останах с впечатлението, че е на 3-4 годинки....
И други неща попрочетох из старите й постове...та, това, че синът й не е схванал досега, че трябва да поздрави най-вече майка си за празника, е най-малкият й проблем.

Конкретно:Да, би ми станало неприятно, ако синът ми не се сети да ми каже поне едно:"Честит празник!".

# 26
  • София
Аз, повлияна от коментарите в темата, полюбопитствах...та "малкото" дете на авторката е кажи-речи около 10 годишно.Четейки първия й пост, останах с впечатлението, че е на 3-4 годинки....
И други неща попрочетох из старите й постове...та, това, че синът й не е схванал досега, че трябва да поздрави най-вече майка си за празника, е най-малкият й проблем.

Конкретно:Да, би ми станало неприятно, ако синът ми не се сети да ми каже поне едно:"Честит празник!".

10-годишно?!? И аз си представих около 3 годинки. Авторката има проблем според мен с мъжа си. И явно малкия ще копира поведението на неуважение от баща си. Сега ще ида да погледна другите ѝ постове.
По темата - не би ми пречело, че е поздравило свекито, съседката, непозната жена дори. Ако проявява уважение към мен. Но както казах тук случаят е различен май

# 27
  • София
Дете на 10 години да не знае какъв празник е 8 март. newsm78 Дъщеря ми е на същата възраст, от няколко дни ме подготвяше, че по време на снимките за картичката била болна и нямало да има за мен. А когато се прибрах, не само имаше картичка, но беше и купила роза със собствени пари. Даже баща й не беше разбрал. Май проблемът е между теб, мъжа ти и възпитаването на детето.

# 28
  • София
ДА, би ми станало кофти.
И ще се постарая и детето да разбере. По начин, по който ще запомни за цял живот. Просто като поиска да го обгрижа, ще го изпратя с чиста съвест при баба му. Това е начинът да разбере, че този, който се грижи за теб трябва да бъде поздравен пръв.
Дете на 10 трябва да знае какъв празник е 8 март. И честно казано, ще търся вина и в себе си, защо не съм обяснила на детето какво трябва да направи на 8 март.
За протокола - в чудесни отношения съм със свекърва си. Няма да ме подразни, че детето е поздравило нея, а че не е поздравило мен. На тази възраст е длъжно да ме поздравява. Виж, като излезе от дома ми - ако ще да ме поздравява, негова воля.... ама някак си докато му пера гащите и му готвя, мисля, едно Честит празник, мамо! заслужавам.

# 29
Благодаря, че си направихте труда да разследвате Simple Smile

Ще вметна само за архива, че предишни години това не се е случвало.

Детето ми е момче, а те не си пишат лексикони (или друго), отбелязващи със сърчица празника на Мама.
На момчетата трябва да им се напомня непрестанно за далеч по-важни неща. И колкото и да работим в посока личната му организация, това си е процес.

И според мен в случая таткото е трябало да напомни. Това и написах в първия си пост, ама явно темата не обещаваше достатъчна интрига и трябавше допълнително да се "подправи" Wink
Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт