Би ли ви станало кофти, ако детето ви поздрави свеки за 8ми март, но не и вас?

• 8 644
  • 77
  •   1
Отговори
# 30

Детето ми е момче, а те не си пишат лексикони (или друго), отбелязващи със сърчица празника на Мама.
На момчетата трябва да им се напомня непрестанно за далеч по-важни неща. И колкото и да работим в посока личната му организация, това си е процес.

А, не. Имам син и това, което пишеш за момчета не е вярно. А не мисля, че синът ми е изключение неземно. Нормално момче си е.

# 31
Говорим за конкретна възраст, Wish.
Нали не твърдиш, че на 10г. синът ти е спазвал гафика си без ваша помощ, изпълнявал си е всички домашни без напомняне, подреждал си е сака за спорт без да забрави нищо и е помнел кога е рождения ден на баба си, че и сам се е сещал да й се обади?
Ако го е правел - евала - имаш син гений! (не се присмивам)

# 32
Чакай сега, не говорим за график и подреждане на чанти, а за досещане да поздравиш близките си по случай празниците им. Първото е въпрос на дисциплина и организация, а второто- на възпитание и емоционална интелигентност. За първото Муньо Мой е имал не един и два пропуска, та ми е идвало не да му напомням, а направо да го хлопна по главата. Но не се е случвало да пропусне празник без да поздрави и да направи разните там детски трогателни рисунки, писъмца и други подобни подаръци.

# 33
luchia,
Ако ми позволиш , ще ти дам един личен съвет - покажи на детето си колко е важен този празник за теб. И колко се радваш от това , че той те зачита. Не зная как са протичали поздравите до миналата година , но очевидно и детето не е било впечатлено от насрещната реакция , за да не се развълнува поне малко от факта , че точно този ден е ВАЖЕН за мама. Да , момчетата са по -различни , но пък от малки трябва да ги възпитаваме да уважават жената-майка , дъщеря , любима. Толкова малко трябва.
Съпругът ти не го е подсетил . Но ако ти, в предните дни, по някакъв начин си му намекнала , че ще бъдеш щастлива той да те поздрави , сигурно не би пропуснал.

# 34
За мен лично осми март не е някакъв особен празник, няма да уточнявам защо. Ако обаче 10-годишният ми син има нужда баща му да му натиква телефон за поздрави, многоооооо сериозно ще се замисля къде е проблемът със сина ми.

# 35
Благодаря, че си направихте труда да разследвате Simple Smile

Ще вметна само за архива, че предишни години това не се е случвало.

Детето ми е момче, а те не си пишат лексикони (или друго), отбелязващи със сърчица празника на Мама.
На момчетата трябва да им се напомня непрестанно за далеч по-важни неща. И колкото и да работим в посока личната му организация, това си е процес.

И според мен в случая таткото е трябало да напомни. Това и написах в първия си пост, ама явно темата не обещаваше достатъчна интрига и трябавше допълнително да се "подправи" Wink
Flowers Rose

Тебе сега те е яд не, че детето не те е поздравило - напълно съм съгласна, впрочем, че момчетата не отдават значение и не е голяма работа, а че е поздравена бабата.
На мен това терзание ми звучи тъпо, прощавай. По добре не си създавай  конфликти и душевни страдания от глупости.
По моему, трябваше и вие с бабиерата също да си честитите взаимно, по твоя инициатива, все пак по-възрастните са свикнали да го тачат този празник повече. Вместо да те е яд, че е един вид предпочетена в честитенето.

И въобще, как се вдига скандал на някой, че не ти е честитил? Особено пък ако е дете... Шантава работа.

# 36
И въобще, как се вдига скандал на някой, че не ти е честитил? Особено пък ако е дете... Шантава работа.

E що? Ако искаш да се чуем по телефона и нагледно ще ти покажа  Mr. Green
Все пак и ТИ не си ми честитила вчера, че и предните 40 години ... ехее .... newsm66

Добре е да обмислите думата "скандал". Значения много - вие избирате.

# 37
Ааааа, не съм казвала, че не съм честитила на баба му.

А скандал на дете как се вдига и аз не знам?!?
Но, 10 пъти му казах, че ме е натъжил, че не ме е поздравил...

Но не смятам, че трябва повече драма да се прави, та и чак да се намеква, че детето ми е някакво малоумно и зле възпитано, щото само не се сетило.... Божееее, в какъв филм ме вкарахте заради един невинен пост?!?!?!?
(не визирам всички писали по темата и благодаря за адекватните отговори)

# 38
Не, никой не твърди, че детето ти е малоумно. Но, че трябва да се научи да досеща да зарадва близките и обичани хора, трябва. На него ще му бъде ли приятно, ако ти забравиш рождения му ден?

# 39
Ама Wish, на мен именно защото малкия по принцип е страшно любвеобилен и внимателен и винаги почита и обожава да отбелязва празниците на близките си, да ги изненадва и пр, та точно затова ми стана криво, че си останах непочетена.

Ако по принцип е развей-прах и забравя и неуважава околните и пр., щеше ли да ми направи впечатление вобще?!
Може би щях да съм свикнала и дори да не го забележа.

# 40

E що? Ако искаш да се чуем по телефона и нагледно ще ти покажа  Mr. Green
Все пак и ТИ не си ми честитила вчера, че и предните 40 години ... ехее .... newsm66

Скандал, цупня, разправия, набиване на канчето, все тая. Че е направил нещо кофти добре, ама че не е честитил?

Ми ако иска ще честити, егаси. Голям праз.

Имам един роднина, дебне кой не му се е обадил за именния ден и дор до десет години вие в стил ти мен не ме уважаваш, ако си пропуснал.

А пък дете да се отчита честитило-не честитило е направо престъпно.
Ако му напомнят в даскалото ще честити, иначе много знае то какъв ден е.
Авторката, погрешно е, че си натяквала на детето ти дето не е честитило. Само си скапала детето.

Който толкова държи да му честитят, вади една кутия бонбони и черпи - тогава вече няма как за пропуснат.

# 41
Значи, ако правилно съм разбрала, той те е поздравявал всяка година, а само сега е забравил? Ако е така, можеш да го приемеш за инцидент, от който да ти е криво, но щем не е тенденция, не е проблем. А той как реагира като разбра, че ти си огорчена?

# 42

E що? Ако искаш да се чуем по телефона и нагледно ще ти покажа  Mr. Green

Скандал, цупня, разправия, набиване на канчето, все тая. Че е направил нещо кофти добре, ама че не е честитил?

Ми ако иска ще честити, егаси. Голям праз.

Имам един роднина, дебне кой не му се е обадил за именния ден и дор до десет години вие в стил ти мен не ме уважаваш, ако си пропуснал.

А пък дете да се отчита честитило-не честитило е направо престъпно.
Ако му напомнят в даскалото ще честити, иначе много знае то какъв ден е.

Не съм съгласна.

Смятам, че подобен подход на възпитание е изключително грешен и вероятно ще рефлектира в живота му като голям човек.

# 43
Няма, освен ако не попадне на някоя дребнава мацка,  дето да го дебне и изисква постоянно.

Пропуснало детето, голяма работа. Напомняш му самолично, цунки и айде.

Авторката, дотук научи, че детето ти е зле възпитано, а мъжът ти не те уважава. Аз викам, да спреш дотук  Grinning

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 22:41 от Iris04

# 44
Значи, ако правилно съм разбрала, той те е поздравявал всяка година, а само сега е забравил? Ако е така, можеш да го приемеш за инцидент, от който да ти е криво, но щем не е тенденция, не е проблем. А той как реагира като разбра, че ти си огорчена?

Аз съвсем ненатрапчиво го попитах знае ли какъв ден е и че всички майки имат празник.
И той дойде и ме гушна и ми честити. Стана му тъжно, че не го е направил по-рано.

Пак потретвам - всичко това нямаше да се случи, ако имаше малко побутване от таткото още сутринта.
Примерно, казваме на децата си - дядо има рожден ден, хайде да му се обадим и да му честитим. И после децата започват да участват в празника и сами да предлагат какво да му изберем за подарък и пр.
От големите - родителите идва примерът. После малките копират и прилагат в живота.

Общи условия

Активация на акаунт