Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
lollytta,отказах боята.Ходих снощи в Кауфланд и там я имаше.За мое огромно съжаление съдържа салицилова киселина,а аз съм силно алергична към нея.
Колора Зеро отпада като вариант за мен.

Ходих днес в Лили и гледах Хербал Тайм.Имаше само нюанс вишна от червените и е само за светла коса.
Сега подсмърчам и се чудя да се намажа ли зад ухото с химична боя за проба.Обаче си ме е страх,голямо парене беше след Палетето.Никак не ми се ще да ми пари зад ухото.

Може утре да отида до Елитис и да видя онези балсами на Леганца.И ако и тях не харесам,ще отида и ще купя къна и хибискус.На Хена фокс има и хибискус на прах.И ако и от тях получа реакция не знам вече.

# 166
Момичета, след много ровене и четене в темите, реших да поръчам билки за постигане на бляскава шоколадова коса /без червени отенъци, ако е възможно/. Косата ми е естествено кестенява, с дължина малко под раменете, не третирана, но тънка и се омазнява бързо. Комбинацията, която съм замислила е следната:
30 гр. светло кестенява боя на хена; /не знам новата партида, колко тъмна ще е и не ми се рискува/
30 гр. касия;
2 с.л. амла;
2 с.л. зизифус;
1-2 с.л. алое на прах.
Тези неща разтворени в хладко кафе /чудя се нес кафе или мляно?/.
Вие как мислите дали ще стане работата? Приемам съвети за подобряване на рецептата. Водих се от състава на светло кестенявата боя на Култиватор, въпреки че там не са упоменати пропорциите.

# 167
Фризьорката ми препоръча боята  CHRO MATIQL NATUR  като изцяло на растителна основа, била подходяща точно за хора с алергия към бои. Дали наистина е 100% натурална? Мога ли да и се доверя?

# 168
Момичета, след много ровене и четене в темите, реших да поръчам билки за постигане на бляскава шоколадова коса /без червени отенъци, ако е възможно/. Косата ми е естествено кестенява, с дължина малко под раменете, не третирана, но тънка и се омазнява бързо. Комбинацията, която съм замислила е следната:
30 гр. светло кестенява боя на хена; /не знам новата партида, колко тъмна ще е и не ми се рискува/
30 гр. касия;
2 с.л. амла;
2 с.л. зизифус;
1-2 с.л. алое на прах.
Тези неща разтворени в хладко кафе /чудя се нес кафе или мляно?/.
Вие как мислите дали ще стане работата? Приемам съвети за подобряване на рецептата. Водих се от състава на светло кестенявата боя на Култиватор, въпреки че там не са упоменати пропорциите.

Забравих и да ви питам, да слагам ли някакво масло? И ако да какво и дали ще попречи на боядисването? Благодаря на отзовалите се. bouquet

# 169
  • Бургас
Сложи масло, но не много.Кафето според мен по-добре да е мляно.Резултата зависи от пигмента.Аз не съм се правила с кестенявите, но доколкото съм гледала снимки стават добре.Листа от орехи май също дават кестеняв цвят, а гледам в нета пише, че и черен чай, какао може:

http://ladyzone.bg/article/krasota/8-nachina-da-boiadisame-kosat … dni-sredstva.html

# 170
  • Бургас
И аз искам консултация.Бях днес в Елитис и купих Хербал Тайм,Леганца балсам и къна на Арома.Знам,че имат и химии вътре,но ми се иска да пробвам нещо,с което да имам поне някакъв избор на нюанси.Като не може червена,то поне лилава мога да се направя с къна и отгоре с оцветител.
И сега да попитам-на къната на Арома пише да се смеси с вряла вода.Дотук разбрах.Но веднага ли да се намажа,или да изчакам да пусне цвят?Нищо не пише и се чудя какво да правя.Ще съм много благодарна,ако ми обясните.
За мое съжаление пише,че трябва да се стои два часа.Мразя да стоя с нещо намазано на главата.Че и шапка са дали,явно и кърпа върху шапката ще трябва да сложа за затопляне.Ще го преживея някак,но искам да извлека максимума цвят,защото имам доста бели коси.

# 171
  • В полите на Пирин планина
Веднага се маже. Тази "къна" обаче има оцветител. Направи си тест за алергия.  Peace

# 172
  • Бургас
О,аз два теста ще си направя.Първо на ръката,после зад ухото.Дано нищо не се зачерви.Гледах съдържанието,няма PPD,резорцинол ,амоняк и т.н.
Стискайте ми палци да не стане реакция.

# 173
  • София
О,аз два теста ще си направя.Първо на ръката,после зад ухото.Дано нищо не се зачерви.Гледах съдържанието,няма PPD,резорцинол ,амоняк и т.н.
Стискайте ми палци да не стане реакция.
Стискаме Simple Smile А също и да има желания от теб ефект, че като се сещам моят нещастен опит с хербал тайм...

# 174
  • Бургас
Може ли малко инфо за този опит с Хербал Тайм?Аз и от него купих.

# 175
  • София
Ами нищо, просто  покритието беше... някакъв там нюанс лек в цвета, който още след първото къпане почти се изми, а след още 2-3 изобщо го нямаше. В смисъл, такова нещо бих очаквала от  оцветяващ шампоан например, не от нещо с претенции да боядисва.

Някой да е пробвал Natur Vital оцветяващ шампоан с къна?

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 12:02 от Angel_Dust

# 176
  • Бургас
Ясно,благодаря.Аз реших първо къната на Арома да ползвам и ако всичко е безпроблемно ще сложа Хербал Тайм след известно време за освежаване на цвета.Четох доста и мненията са,че е нещо като шампоан оцветител.
Аз мислех да пробвам с Олиа на Гарние,защото личната лекарка ми каза да пробвам друга боя.Но само при мисълта за боя пак усещам парене.Ще психясам тотално,имам много заболявания.Скоро няма да ползвам истински бои,но косата ми расте сравнително бързо и белите корени са лъснали чудесно.

Още нещо да попитам-на измита коса се слага къната или?Много се извинявам,но освен в десети клас никога не съм се къносвала.Тогава нямам идея какво направих,но изобщо не ме хвана къната.Дано сега да хване.

# 177
  • София
Да, най-добре на измита. Аз се къносвам на суха коса, но мисля, че и на влажна не е проблем.
А за хербал - няма лошо да е като шампоан оцветител, но със шампоан оцветител не киснеш толкова време на главата....

# 178
  • Бургас
Уф,да,наистина мразя да стоя с дори само мокра коса.А да се стои два часа с някаква цапаница е ужасно.
Между другото ако на някой ще е полезно,ето какво пише на къната на Арома:
В цветове 21 и 22(черно и кафяво) се съдържа Фенилен диамин.За червените не пише такова нещо,аз специално преди да купя четох всички съставки.Избрах си цвят Огнено червен.Колебаех се между Махагон и Огнено червен.

# 179
Здравейте отново. Писала съм няколко пъти тук. Къносвам се с къната на хенафокс. Отначало си беше доста оранжавеещо, сега е почти това червено, което искам. Въпроса ми е мога ли да го изсветля малко с билкови смеси или билкова боя. Знам, че трудно хваща върху къна, но нали пак са билки? Харесва ми да се къносвам, естествената ми коса е тъмноруса, но не ми е достатъчно свежа като цвят. Искам след червеното да опитам и просто малко освежаване? ДАли ще хване или ще трябва да изчакам да израства и да се измие и колко време се чака?

Общи условия

Активация на акаунт