Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 332
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • В полите на Пирин планина
С билкови бои няма как да постигнеш изсветляване. Можеш да пробваш с маска с масла, която ще свали наслоената къна или маска с вит. С.  Peace

# 181
  • Бургас
Да,маска с витамин Ц ми свали наслагвана с години черна боя,само за два пъти.Пише в темата,че и къна сваля.Но я прави по веднъж на седмица.На мен ми раздразни кожата на главата.Може и да не съм направила алергия към боята,а да не ми е минало раздразнението.Изчаках десет дни,но не е било достатъчно явно.
По принцип я водят безвредна,но снощи четох,че може да изгори дори скалпа.

# 182
Мария, как направи маската, какво точно сложи и от кои вит. Ц?
Аз пробвах веднъж и нямаше никакъв ефект, слагах Цитровит от 0,500 мг.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 13:32 от Lemy

# 183
  • Бургас
Сложих от най-обикновен витамин Ц от 100 мг,2 и нещо е опаковка с два блистера.Но и три ампули от по 200 мг.Аз сложих втория път 40 таблетки,ампулите и шампоан Орзен.Изчаках да се смеси напълно витамина с шампоана и намазах.Сложих шапка за баня,отгоре кърпа.По едно време се разтече и взех хавлия да избъша-направо беше черно това,което избърсах.И изпада всичкото черно от косата ми.
Първия път сложих по-малко Вит Ц,май 25 или 30 Табл.,също 2 ампули и сокът от половин лимон.
Четох,че авокадо също сваля боя,а също и само хлябна сода,добавена към шампоана.

# 184
Мерси, ще го имам предвид.

# 185
  • Бургас/Пз
Срам не срам, изневерих на билковата смес на Хена фокс /досега ползвах светло кестеняво/
Направих се с уж билковата боя на Soin Color 6b
Скрит текст:
Цветът стана много приятен, но пак има червеникаво-ръждиви оттенъци. Откъм покривност е добре, белите коси са покрити, обачеееее така мирише това нещо, че със сигурност няма да повторя, а и цената от 20лв и нагоре ми се струва прекалена за нещо, което със сигурност има много повече химия, отколкото обявеното на опаковката.

Със сигурност следващото боядисване пак ще е с билкова смес.

Има ли вече някой , който да е ползвал новите бои на Радико, които пуснаха в Хена Фокс http://www.hennafox.com/category/17/boi-za-kosa.html

# 186
  • Бургас
ani_d,тази боя,с която си се боядисвала има точно PPD,който дават като най-големия алерген в боите.Може би затова хубаво и се получават цветовете.
Благодаря за линка към боите на Радико,много се радвам,че имат червено.По-нататък може да пробвам.

# 187
  • Бургас/Пз
ani_d,тази боя,с която си се боядисвала има точно PPD,който дават като най-големия алерген в боите.Може би затова хубаво и се получават цветовете.
Благодаря за линка към боите на Радико,много се радвам,че имат червено.По-нататък може да пробвам.
Слава богу, не ми направи никаква алергична реакция, обачееее тази миризма няма да я преживея отново.

# 188
  • Бургас
Може би към друго от боите си алергична. Майка ми направи алергия към боя и взе да се боядисва с къна.Обаче сега разбрах,че тази къна,която ползваше също има PPD.Но от нея майка ми не получаваше алергия.Доста пъти съм я мазала,тя отзад не успяваше сама да си намаже добре косата.И за щастие никаква реакция.Много се учуди,като и казах за състава на къната.
Добре,че е майка ми.Когато едната от нас се боядисва,другата стои до нея с ампула Метилпреднизолон и спринцовка в ръка.Ако нещо стане,се спасяваме взаимно.И нови лекарства като ми изписват,тя стои до мен,за да реагира,ако направя реакция.Също и аз я пазя ако пие ново лекарство,но по-болната съм аз.

# 189
  • Бургас/Пз
Може би към друго от боите си алергична.
Само не можах да разбера, защо смяташ, че съм алергична към друго от боите.  newsm78 newsm78 Споделих, че миризмата на боята е гадна, но не че ми е предизвикала някаква реакция. Тя и на къната е гадна миризмата, ама някак си по я изтърпявам. Като цяло дори и когато се боядисвах с обикновени бои, не съм правила никаква алергична реакция.

# 190
  • Бургас
Извинявай,не съм разбрала.

# 191
  • София
Да споделя, за първи път опитах да си направя къната с чай каркаде+карамфил вътре (10-12 бр), уж да стане нещо по-червеникава - нъцки Simple Smile поне за сега (прясно изплакната и изсушена) никаква разлика в отенъка не виждам. Mr. Green

# 192
  • Стара Загора
Здравейте , нямам никакъв опит с къните ,но имам няколко бели косъма, които ме дразнят.А боя въобще не искам да ползвам на този етап.
Не искам да променям цвета на косата си.Според вас има ли подходящ избор за къна -това ми е косата
Скрит текст:
Приемам всякакви препоръки  bouquet Hug

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 11:06 от niditop3

# 193
  • Пловдив
Аз лично не виждам снимката

# 194
  • София
Аз я видях като дадох цитат, от там копирах адреса и го отворих самостоятелно, иначе  не се вижда в поста... но честно казано този цвят с билкови бои.... не знам може ли да остане напълно непроменен, по-скоро според мен не....

Общи условия

Активация на акаунт