Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 367
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Hi Babies,
искам да споделя моят три годишен опит с къната за коса и билките за измиване на косата.
Мисля, че много голям процент от жените биха се радвали да чуят това.
Аз имах проблемна коса - косопад, накъсани краища, не растеше.
Реших, че няма какво да загубя ако започна да я оцветявам с къна и да я измивам с билки.
Сега, след 3 години  , косата ми е жизнена, расте много бързо, никога не цъфти.
Има много сайтове, от които могат да се купят тези продукти,
това не е проблем. Важното в случая е , че с натуралните продукти давате
голям шанс на косата си.

# 301
valentina.ravi, би ли споделила по-конкретно какви грижи полагаш за косата си и какви точно продукти използваш?

# 302
  • София
Момичета,искам да използвам хим.боя, та имам следния въпрос-къносвам се от 2 год. и половина, преди месец и половина за последно сложих къна,дали ще хване боята? За съжаление нямам време да се занимавам с къна, а вече ми се виждат корените, но пък фризьорката ме убеждава,че косата ще стане на петна с боята?

# 303
  • Стара Загора
Поръчах си тъмно пепелно русото на Radico .Може би в понеделник ще се правя и ще покажа .Стана точно месец от първото ми къносване и мисля,че косата ми си е естествения цвят вече .

# 304
Днес ходих на фризьор и останах потресена. Жената ми каза, че косата ми е в окаяно състояние. Като чу, че я къносвам ми препоръча веднага да спра. Казах, че ползвам индийска, но тя обясни, че не трябвало да им се има вяра newsm78. Добави, че къната запечатвала косъма, а моя бил силно увреден и според нея трябва да спра къната. Направо не знам какво да правя.Много къна имам купена и да минавам на боя...
От две години правя интензивно маски и косата ми е като слама.

# 305
Не мога да си представя, че от къната косата чак толкова може да пострада. Когато нямам възможност се къносвам и със смеските на Арома, и пак косата ми е по-добре в пъти от боядисваната с боя.
Аз в къната слагам масла, ако нямам - зехтин, а след измиване някаква маска задължително.

# 306
  • Стара Загора
Аз не виждам логика в това ,че къносването уврежда косата.За изсушаване -да може да изсуши.Хидратирай повече- масла, маски .Не може никой фризьор да ме убеди, че боята вреди по-малко от къната  Peace

# 307
Не може никой фризьор да ме убеди, че боята вреди по-малко от къната  Peace
И мен. Нали си виждам косата, разликата е очеизбождаща, никога не е била по-жива, плътна и с блясък, може би само в далечните години преди да започна да се боядисвам с химическа боя.
Но при всеки е различно.
То аз ползвам билковите бои де, не чиста къна, но все пак.....

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 09:40 от Lemy

# 308
  • Бургас/Пз
Поръчах си тъмно пепелно русото на Radico .Може би в понеделник ще се правя и ще покажа .Стана точно месец от първото ми къносване и мисля,че косата ми си е естествения цвят вече .
Чакам с голямо нетърпение да споделиш дали си доволна. На една крачка съм да зарежа билковите бои и да си взема нормална боя. Писна ми с тези рижи бели коси.

# 309
На моята коса също не я понася много добре къносването.  Sad
и аз съм забелязала, че няколко седмици след къносването ми е необичайно суха и се налага да ползвам тонове балсами и маски докато я реанимирам.

Да, цвета е наред. Обаче и другото не е за пренебрегване. Затова и напоследък избягвам да я къносвам.

Някой да има идея как може да се избегне това изсушаване???

Очевидно си зависи и от типа коса.
Моята е средно дълга, чуплива и за моя тип коса ми е нужно повече овлажняване и омазняване, за да са оформени къдриците.  Изсушаването не ми се отразява добре - не се офорямт къдрици.

# 310
Чакам с голямо нетърпение да споделиш дали си доволна. На една крачка съм да зарежа билковите бои и да си взема нормална боя. Писна ми с тези рижи бели коси.
Aни,аз преди по-малко от месец се боядисах със светло-кестенявата на Radiko. Не бих казала,че покрива белите коси.  До второто измиване е. Иначе косата е с блясък,не ми е пресушена.  Peace

# 311
  • Бургас/Пз
Aни,аз преди по-малко от месец се боядисах със светло-кестенявата на Radiko. Не бих казала,че покрива белите коси.  До второто измиване е. Иначе косата е с блясък,не ми е пресушена.  Peace
Уффф, така се надявах да е по-добра, явно няма пълно щастие. Sad
Можеш ли да пуснеш снимчица какъв точно цвят се получи? Аз точно към светлокестенявото съм се насочила.

# 312
  • В полите на Пирин планина
И моите къдрици се отпускат от къносването. А също косата ми се омазнява в корена по-бързо.

# 313
  • София
Момичета,искам да използвам хим.боя, та имам следния въпр
ос-къносвам се от 2 год. и половина, преди месец и половина за последно сложих къна,дали ще хване боята? За съжаление нямам време да се занимавам с къна, а вече ми се виждат корените, но пък фризьорката ме убеждава,че косата ще стане на петна с боята?
Никой ли не е използвал боя след къна? Според вас има ли проблем да се редуват боя и къна /напр. 2-3 месеца къна,1 месец боя/.

# 314
Аз съм се боядисвала след къна, защото къната не ми покрива, но аз съм тъмна и на места става много неравномерен от тъмно кафяв до черен цвета (с черна боя). И друго, трайността на боята е минимална след къносването, така че съм минала само на балсами оцветители за лятото.
П.п. използвала съм масови бои, може би с профи ще е по- добър резултата

Общи условия

Активация на акаунт