Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 746
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
По принцип се слага само жълтъка.
Сега, който иска, да си сложи и цяло яйце.
Аз не бих.
 Peace

# 661
И аз мисля, че се слага само жълтък. Така ще стане плодово- яйчена витаминна маска плюс индиго.

# 662
  • Бургас
Само жълтък се слага.Пощих се и аз веднъж от белтък, цялата ми коса беше в пресечен такъв и повече не бих сложила белтък.
Да, наистина се къпя с гореща вода,но той още като поизсъхне става на люспи.
Знам,че на лицето се слага,но и аз малко не обичам сурови яйца и не съм пробвала.Жълтък на косата търпя,ама белтък по лицето...

# 663
  • Sofia, Bulgaria
Малко извън темата, но за какво се слага белтък на лицето?

# 664
За мазна кожа - белтъкът има обезмасляващ и стягащ ефект, така че маските с него са идеални за мазна кожа
От тук:
Още за Изберете маска от жълтък или белтък според това дали кожата ви е суха или мазна
https://saveti.framar.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … D0%B7%D0%BD%D0%B0

# 665
  • Бургас
Да,стяга порите,освен това и изглажда кожата.Знам,че е много полезен.

# 666
Днес от био магазин, в който има и продукти на хенафокс, аюми и др. къни, взех за проба и 50гр. натурална къна, на която пише Lawson alba, пък латинското име на растението нали е друго. А и пише, че Не оцветява, хм съвсем пък да не оцветява. Евтина сравнително 2,50 за 50 гр., фирмата е Билки Кармен София, сайта им не работи, никакво инфо не намирам. Та някой ползвал ли е това чудо.

# 667
  • В полите на Пирин планина
Според мен това е касия. Тя оцветява много светла или бяла коса в златисто. Затова и името е такова - "бяла" къна. Alba=бяла.

# 668
  • В къЩи.
Здравейте. Hug
Има ли разлика между тези две бои http://www.ekomama.net/producti-za-mama/kyna-i-bilki-glini/culti … oia-burgundi.html   и   http://www.hennafox.com/product/518/bilkova-boya-za-kosa-burgund … cultivator-s.html  ?
Или разликата е само в опаковката?
Другия ми въпрос е: тези билкови бои отразяват ли се така добре на косата както къната?

След последното боядисване цялата ми глава е в огромни червени  пъпки,който сърбят и болят...мисля да мина на къна.

# 669
  • София
Ми не, това трябва да си е къна
В днешно време погрешно се назовават „къна“ не само прахът от растението Lawsonia inermis, но и прахът от indigofera, тоест индиго ( черна къна) и касията (безцветна къна). Би било по-правилно да отнесем термина „къна“ само към праха, добит от листата на Lawsonia. Тя расте в топлите субтропични области, Северна Африка, Ориента, Азия, Иран и Индия. Наречена е на името на John Lawson, който през 1709г. я описва подробно. Наречена е още  Inermis, тъй като растението няма бодли. Синоним е името “Alba”, което дължи на своите цветове в бял цвят и с приятен аромат.
http://blog.ekomama.net/2012/10/30/vsichko-za-kynata/

Касията е Cassia Obovata или Cassia Angustifolia

*Л-и-я* - една и съща е. Билковите бои са къна + разни добавки растителни пак. Проблема е, че не оксидират дълго като къната и за мен цвета пада после по-бързо. Аз два пъти вече се мазах с това боргунди... мисля да си се върна на  нормалната къна.

# 670
  • В къЩи.
Да,видях снимките ти и точно заради тях се спрях на този цвят. Peace
Само защото не е трайна ли ще се върнеш на обикновенната къна?

п.п. Не харесвам червени оттенъци иначе и аз бих ползвала само къна.

# 671
  • София
Ами... да, пада по-бързо от къната и е двойно по-скъпа, отива ми по-голямо количество, за по-малко коса Simple Smile Не виждам огромни плюсове в нейна полза, че да ми оправдаят цената й. И със сигурност не виждам абсолютно никакви плюсове за нея сравнено с билковите бои на хенафокс, т.е. ако исках по-кафяво с по-малко червеникави тях щеях да избера, не култиватор. Сега на второто бургунди всъщност косата ми стана почти кестенява... мерси им на култиваторите Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 16:09 от Angel_Dust

# 672
  • В къЩи.
Пфуу,и сега каква къна да си взема? ooooh!
Искам да е с готов цвят,защото нямам никакъв опит и няма да се справя със смесването... Thinking
По-назад четох,че някой къни предизвикват сърбеж,трябва да ги избягвам тях...искам тъмен цвят,но не черен,без червени корени и оттенъци,нещо в студената гама...бургундито беше пекфетно на снимката ти. Crazy

# 673
  • София
Те снимките... дам...малко или повече е относително на снимки, все пак е много и до светлина, апарат и т.н. Реално при мен къносването си личи на слънце или на по-ярка изкуствена насочена светлина. На белите ми кичури и  корени бургундито си е оранжео-червено, никакво бургунди не е. А на другата коса... ами там толкова натрупване има, а и моята коса е тъмна все пак, няма как да стана ярко оранжево-червена - жалко за мен. Иначе бургундито  дава по-скопоен и студен цвят, първата седмица... после... ами така ли иначе след няколко къпания с къна нещата се успокояват много, а култиватора се поизмива и реално почти разлика не виждам.
На скалпа наистина с култиватора ми е по-добре.
Ако искаш тъмен цвят си вземи някакви кестеняви, не някакво червено - все пак бургундито е червено (аз  се стремя към всякакви червенини, които за мен са много трудно постижими с тази ми коса).

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 16:11 от Angel_Dust

# 674
  • В къЩи.
Много ти благодаря. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт