Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 381
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Каква е тази боя Radico? Амонячна ли или безамонячна? Аз този месец също ще спирам къната и минавам отново на боя... Просто тия растителни бои и къната не са за моята коса и това е... Не стига, че не видях някакво подобрение на косата ми, а даже напротив - суха, вяла и фризи коса... Късането е факт, заплитане и трудно сресване... Освен това цвета не е равномерен и изглеждам като след омбре (корените винаги остават по-тъмни). Иначе цвета от къната си го харесвам, но не мога да ходя с метла на главата си.. Joy Сега дилемата ми е в салон ли да се боядисам или да пробвам сама...И избора на боя ме затруднява... newsm78 Момичета, за да туширам меден нюанс, каква боя да взема? Нещо пепелно или напротив нещо златисто, да не се откроява толкова цвета? То е ясно, че от веднъж няма да хване, но поне да мога да се покажа пред хората... Mr. Green

# 331
Лунна пътека, опитай с Диаришес на Лореал. Тя е безамонячна. За дължините вземи light.Според мен, ще ти трябва нещо по-тъмно, за да покриеш медената. Със златисто, само ще подсилиш цвета.
Ще се отказвам и аз от къната. Тази сутрин, за последно забърках къна, два часа ще оксидира. Ако сега нищо не стане, тотално спирам къната и се връщам на боя. Поне ще губя по 30-40 Мин и няма да мирише къщата на гадно.
Моята коса също е вяла, заплетена, проскубана. Просто не знам на какво се дължи-подхранвам от почти две години, не ползвам топлинни уреди и нищо.

# 332
  • Бургас/Пз
Радико е пак билкова боя. Подобна като Хуна фокс - на прах и се разтваря с вода. Доста по-скъпа е обаче окоро 21-22лв. Аз съм решила, че последно на нея ще й дам шанс и ако и с нея белея ще минавам на боя.

# 333
Тъкмо приключих с намазването: сложих 20 гр Хербул, 3-4 лъжици къна, оксидирана около два часа и толкова индиго. Чаена лъжичка микс от масла и алое вера гел.Стискайте ми палци LaughingНяма такава гадна миризма, оприличиха я на фашкии Laughing Laughing  LaughingИ сега, ако не хване цвят и леко подобрение, ако не видя-спирам.

# 334
  • Стара Загора
Момичетата днес се измих ,огледах хубаво и си белеят косъмчетата ,не е точно бяло, леко жълтеещи са.Но явно Радикото няма да помогне при бели косми  Sad.Може би ако е много тъмен цвета на растителната  или чиста къна  да се справят по-добре, но като не ми отиват  Crossing Arms.Моята коса има малко бели косми обаче погледа ми е все в тях имам три точно на пътя  #2gunfire
Ще чакам няколко месеца да падне и ще мисля.Аз реших да пробвам с растителни бои точно заради белите косъмчета ,но не се справят

# 335
Наде, ако решиш, изчакай буквално месец и половина-два, и ако слагаш масла, всичко ще е паднало.
Още не съм измила косата си, но като си погледнах слепоочието, където имаше къна, за точно три часа, кожата не се е оцветила, а какво остана за косата. След два часа, ще редактирам и ще пиша, но сякаш нямам надежда.

# 336
  • Стара Загора
Да, точно така мисля да направя  Peace.
Аз си мислех, че поне в боите с повече къна хваща добре на бялата коса.Дано се получи при теб

# 337
Благодаря момичета, последното ми къносване беше преди месец, от тогава правя маслени маски, ползвам ексволиант за скалп (на Редкен) и ДПш... Мисля, че къната падна...  Сега края на месеца ще се боядисам с безамонячна боя и ще споделя как се е получило... Преди това ще се подстрижа и то доста, искам максимално да отрежа изтощените краища... И да видим... Peace

# 338
Успех и от мен! Ще стане с боя, ползвай безамонячна.
При мен, не се получи добре: цвета вместо тъмно кафяв стана патладжан. Тоест тъмно червено с черно. Нещо, което не ми хареса. Белите коси са идеално покрити, но станаха тъмно червени.Бях длъжна да опитам. Надявам се, че след месец и терапия с масла ще падне. В долния пласт на косата, не сложих от къната с точката, а чиста Хенафокс с индиго. Там не хвана нищичко.

# 339
  • гр.Видин
Не разбирам, Темата е за къна. Като се отказвате спрете да пишете. Какви са тези постове... Аз като човек ползвал дълго време уж все хубави бои, мога да кажа, по-щадящо за косъма от къна няма. Ама всеки си има глава на раменете...

# 340
  • Бургас/Пз
Няма нищо лошо да се споделят и негативни постове за къната. Всеки си мисли, че може и някъде да греши и ако някой може да даде съмет как да се оправят нещата , със сигурност ще е от полза.
Аз например продължавам да упорствам с къната, въпреки че вече една годиня и  все още търся моят вариант за кйносване. Не искам да се връщам към боята, но не съм и доволна от къната. Затова споделям тук опасенията си, ако някой има предложение да помогне.

# 341
+1 Ani_d! Аз също, не виждам защо трябва да се пишат само положителни отзиви. Темата е за къна, и всеки има право да излага доводи "за" и "против". Аз също не оспорвам доброто влияние, просто явно не съм случила на комбинация или косата ми в момента няма нужда от това. В крайна сметка, добре е да знам, че има и други жени, с реакция спрямо къната, като мен.
И за напиша нещо по темата: днес си направих маска за лице с амла. Кожата ми направо "светна". Все се каня, по веднъж седмично да прилагам маска с амла. Наистина много освежава.

# 342
  • Стара Загора
Да, темата е за билките за красота  и споделяне на опит.Няма нищо лошо всеки да си каже как се отразяват.Нали така може да си помагаме.Аз лично нямам никакъв опит с тях - тези две къносвания са ми единствените в живота и ми е много интересно да чета мнения и да преценям какво да си взема.Аз от състоянието на косата съм доволна след къносването, но не и от покривноста .След като измия косата и уж е покрита ,но на следващото измиване веднага се показва бялото.И понеже вече съм писала след къносването ,че съм доволна няма как да не споделя резултатите след второто измиване.За да не заблудя никой  Peace

# 343
  • Бургас
Ani888, интересно ми е защо само 2 часа оксидираш къната? Тя иска доста повече време Rolling EyesКолкото повече, толкова по-добре.Аз си замразявам разбъркана с чай и когато ми трябва размразявам от предната вечер и така има доста часове, в които оксидира.

На мен ми хваща много добре върху белите, с изкл.но един упорит на слепоочието, но и бързо ми израстват белите корени.Така беше обаче и с боята, с разликата , че косата ми беше перушинеста, капеща, късаща се и не растеше.

Моето мнение е, че къносаната коса не се разбира добре със специализирани шампоани и маски, така както боядисаната не се разбира с натурални, бебешки и щадящи.

# 344
  • Бургас/Пз
Моето мнение е, че къносаната коса не се разбира добре със специализирани шампоани и маски, така както боядисаната не се разбира с натурални, бебешки и щадящи.
В такъв случай според теб по-натурални шампоани ли би трябвало да се ползват?

Общи условия

Активация на акаунт