Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Стара Загора
ВИП на първата снимка ми изглежда точно кестеняв цвета, не знам реален ли е .Но е много хубав  Heart Eyes
Искам да попитам сами ли се боядисване или имате помощници или на фризьор  newsm78.Защото аз сама се боядисвам ,но ми е много трудно и-със сигурност пропускам някъде. Дължините повече ги плескам .Отпред корените правя с четка само и другото с ръце .
За шампоан ползвам бебешкия от ДМ и съм много доволна.Балсама в момента ми е на Балеа също съм доволна доста .

# 361
  • Бургас
VIP, благодаря за рецептата.Щом ми хрумне да си потъмняване косата определено ще я ползвам.

За боядисването-винаги сама съм се боядисвала.Още като ученичка се научих сама и се справям.Майка ми преди се боядисваше първо с боя,после с оцветена в черно къна и не се справяше сама,винаги аз и боядисвах косата.

# 362
  • Бургас
ani_d , вода с лимонена киселина.Така и да забравя, в банята имам пакетче.

Ако имаш все още боядисана коса, тя не може без допълнителна грижа.При мен се получи чак, когато израстна боядисаната коса.Освен това аз се къносвам минимум 2 пъти в месеца и всеки път слагам масла в къната, което подхранва косъма.
Сега се замислих,  че заради миризмата мога да пробвам с някое от тези масла, които са към професионалните серии.Те миришат на хубаво, или пък олио Нукс въпреки, че не са съвсем натурални Rolling EyesДа си сложа на все още влажна коса.Има ли такова, което мога така да го ползвам без да го мия и да не ми омазни косата?Или пък само да го изплакна без шампоан.

На мен най-любим шампоан ми е детския на Гарние праскова. Simple Smile

# 363
  • Стара Загора
Аз понякога си слагам от копринения серум на Chi -той не ми омазнява косата .Иначе с повечето финиши не се разбирам.
Другият път ще пробвам и аз да сложа масло като се боядисвам.

# 364
  • Бургас/Пз
ani_d , вода с лимонена киселина.Така и да забравя, в банята имам пакетче.

Ако имаш все още боядисана коса, тя не може без допълнителна грижа.При мен се получи чак, когато израстна боядисаната коса.Освен това аз се къносвам минимум 2 пъти в месеца и всеки път слагам масла в къната, което подхранва косъма.
Сега се замислих,  че заради миризмата мога да пробвам с някое от тези масла, които са към професионалните серии.Те миришат на хубаво, или пък олио Нукс въпреки, че не са съвсем натурални Rolling EyesДа си сложа на все още влажна коса.Има ли такова, което мога така да го ползвам без да го мия и да не ми омазни косата?Или пък само да го изплакна без шампоан.

На мен най-любим шампоан ми е детския на Гарние праскова. Simple Smile
Благодаря ти  Hug bouquet
Моята в момента е точно наполовина. До ушите е моята и надолу вече е боядисана и после къносвана. Обмислям скоро време да й ударя една по-сериозна ножица и тогава боядисана ще остане значително по-малко.
Пробвай олиото на Орофлуидо. Мирише хубаво и няма нужда от изплакване. Повече е като олио, не е силиконесто.

# 365
# 366
  • The point of no return
Lemybouquet А откъде я купуваш?

# 367
От Корея са ми носили, също и от Ибей съм взимала:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2322090.m … ment&_sacat=0

Това и е старата опаковка:
Скрит текст:

# 368
И аз ще споделя моят опит с къната и индигото на Хена. Алергична съм към всяка ви бои за коса. От години имах лека алергия, която се изразяваше в обрив по скалпа. При боядисване се възпаляваха ранички и много ме боляха, но изтърпявах някак до измиването.После дни наред бях зачервена и с леко пощипване.Косата ми е изцяло бяла и нямах какво друго да направя. Все пак беше поносимо. Докато един ден получих страшен оток и рани, от които изтичаше течност и буквално слепваха косата ми. Стигнах до лекар и ми изписаха противоалергични. Стана ми ясно, че повече няма да мога да се боядисвам.Все пак пробвах с тестове на ръката от бои- най- най- най уж добри, без амоняк, без ппд/ уж/, на еди каква си основа и на високи цени..., абе като четеш ще си кажеш, че това е нещо уникално, щадящо, подхранващо и нищо не може да стане.След пробата на една такава боя на ръката, тя цялата ми отече, не само мястото, болеше, сърбеше и беше страшна гледка. Отказах се да правя каквото и да е и реших да си ходя с бяла коса. Тогава открих сайта на Хена Фокс и си купих къна и индиго, защото само с къна не беше сигурно какво ще стане- корените рижави, косата - друг цвят. Правих си тестове и от двете дни наред преди употребата. Всичко беше добре и реших да пробвам. Направих двете стъпки. Бях много доволна от резултата. Бялата коса ми се покри идеално и стана черна.И така вече една година. Аз лично къната не я приготвям дълго, защото ми трябва за основа. Без нея индигото прави бялата коса синкава. Казаха ми рецепта за къната за 20 мин. и се нанася. Стоя около 3 часа.После индигото около час и половина, понякога 2 ч. и резултата винаги е много добър.Косата ми става лъскава и хубава.
Преди месец си купих билковата боя Радико, правих си тестове, но не знам защо едната ръка малко ми се зачерви , а на другата нищо и нямаше. Предполагам, че защото сложих лепенка да не се мокри, вероятно от нея или не знам и аз. После сложих зад ухото, на лактите, на колената, къде ли не- нямаше нищо.Тествам поне няколко дни, не бързам с нанасянето. Но не посмях да я ползвам, ще правя пак тестове и тогава. Иначе с нея е по-добър вариант, ще стане по-бързо.
Специално за момичетата с алергия или с бяла коса, които не искат да ползват бои, нека пробват.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 16:05 от amsimom

# 369
Днес след месец и нещо от последното къносване се боядисах с безамонячна боя на Лакме.. Косата ми си хвана боята както преди къносването... Стои мека, бляскава и незаплетена, което не ми се е случвало при къната и растителните бои... Много протеинови ми идваха и трудно се оправях със сухотата и заплетените краища... newsm78  Доволна съм и не мисля за сега да се връщам към къната...  Mr. Green

# 370
  • София
Аз се къносвах последно февруари-март, оттогава не съм. Но напоследък забелязах, че ми е трудно да намокря цялата си коса, долния пласт остава почти сух. Отдавам го на къната, защото други промени не съм правила. Явно действа и косата е станала по-плътна, с по-дебел косъм, просто й трябва повече време. Не я усещам суха и заплетена. Тъй като нямам бели коси (все още), къната миналият път освежи много цвета ми (кестеняв, с червеникави оттенъци). Ще гледам тези дни да се къносам и ще сложа снимки преди/след. Но определено за мен къната има ефект, просто е по-бавен и незабележим веднага. Забелязва се след определено време, един вид "с натрупване".

# 371
И най-вече, къната действа благоприятно само на новоизрастналата коса. На старата, третираната по дължините, изобщо не повлиява. Повечето хора, се обезсърчават именно от това, да се чака израстване на нова коса, за да се усети видим ефект.

# 372
И най-вече, къната действа благоприятно само на новоизрастналата коса. На старата, третираната по дължините, изобщо не повлиява. Повечето хора, се обезсърчават именно от това, да се чака израстване на нова коса, за да се усети видим ефект.
А, не съм съгласна. При мен имаше голям ефект още след второто боядисване.

# 373
  • гр.Видин
Точно така е. Изгорената и третирана коса не може да се възстанови. Затова боите и др продукти само маскират и тя изглежда по-добре, но това е само привидно.  Къната просто не я "маскира", но когато израсне новата се вижда голямата разлика. Ако косата не е много увредена веднага ще се види разликата, но ако е тя си е суха.

# 374
  • Пловдив
Момичета, сега видях в страницата им във Фейсбук, че вече са получили боята на Култиватор  Mr. Green. Обаче не бяха написали нищо друго

Общи условия

Активация на акаунт