Бизнес с Къща за гости

• 9 977
  • 16
  •   1
Отговори
  • Германия
Здравейте.
       От 5 години живеем в Германия и смятаме догодина да се върнем в България.Мечтаем  си да живеем в планинско или полупланинско място и да развием малък бизнес с къща за гости. Имаме много идеи и голям хъс.
     В момента продаваме имота си в България, който е на доста атрактивна цена / над 75000 Евро/ и смятаме да вложим сумата в отремонтирана къща за гости чрез покупка, в която да живеем. Време и нерви за строеж на нова такава нямаме. Насочили сме се към Габровския или Тревненския Балкан, или някъде в Родопите. Тази в момента се продава http://lada.istrum.eu/
    Моля за вашите съвети и идеи.
Смятате ли, че инвестицията си заслужава? Или да се захванем с нещо друго, но задължително да живеем сред природата.
Благодаря и приятен ден.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 08:09 от luckylucky

# 1
И за колко продават тази? Аз лично не съм посещавала комплекса и не мога да ти дам мнение. Но такава идея и на мен много ми харесва. Убедена съм, че когато нещо е направено с мисъл и както трябва , то върви - това е моят опит.

# 2
  • Германия
Цената на имота  е 91000 Евро.

# 3
Принципно е хубава идея. Трябва да прецените обаче дали точно в този район има посещаемост. И най-вече защо се продава въпросната къща. Инвестицията е голяма, не само първоначалната, разходите са си доста по поддържката на такъв имот. Peace Успех!

# 4
  • София
Моят съвет е да имате много земя към къщата. Много ни се иска и на нас след време да направим и такъв биснес  bouquet

# 5
  • София
На няколко пъти сме отсядали в нещо подобно в Габрово (по-малка е като че ли къщата и няма басейн, иначе е сходна). Последния път се заговорихме със собственика и той се оплака, че разботата е страшно много и ако е подозирал, че ще е така, нямало да се хване.
Тяхната ситуация е сходна - върнал се е от чужбина и го е купил, с жена си, детето им и едната баба живеят там и всички работят.
Сега, не знам дали наистина има чааак толкова непоносимо много работа, или човекът е мрънкало, но реших да го споделя все пак, защото може да е полезно.

Родителите ми имат къща за гости на Цигов чарк, но е по-различно, тъй като отдават цялата къща, те не живеят там и не обслуват почиващите, а и не им е основен доход. Работата им е малко, чистят къщата преди и след гости, сменят чаршафи, поддържат поляните и т.н., зимата има повече работа по дървата и камината, но като цяло по-скоро им е приятно да се занимават с това.

Аз лично бих се захванала  Peace

# 6
Според мен трябва да прецените много добре къде да купите къща за гости. Аз живея в Югозападния регион, всичко къщи и семейни хотели по Банско, Разлог, Добринище, Огняново, село Баня са доста посещавани през зимата и през лятото... дори аз лятото ги харесвам повече... Целия регион предлага много забавления за хората от спа центрове, басейни с минерална вода , конна езда, разходки и преходи в планината.. и т.н. Но имам и познати със семеен хотел поддръжката на такова нещо изисква цялото време на човек... т.е. всички когато се веселят ти работиш.. помислете добре !!! Изглежда забавно да си сред природата ама за забавление не и за работа  Sad

# 7
  • Германия
Благодаря ви много момичета. Въртят ни се много идеи в главата, дори и нещо свързано с Онлайн бизнес на български стоки успоредно с малка къща за гости, в която да не живеем. Пуснах темата и в един друг форум и от там получавам много идеи. Твърдо сме решили да се върнем, въпреки отличните доходи тук, за нас има по-важни неща, които не можем да си ги купим с пари.

# 8
  • В градината...
Отсядаме предимно в такива къщи за гости и често правим сметка, че собствениците не могат да си покрият разходите. Така се перат доста пари, тъй като трудно се връща инвестицията.

# 9
  • София
Отсядаме предимно в такива къщи за гости и често правим сметка, че собствениците не могат да си покрият разходите. Така се перат доста пари, тъй като трудно се връща инвестицията.
Аз съм се чудила откъде толкова туристи, та има такива къщи и хотели под път и над път. Или наистина се перат пари, или са спечелени по разни европрограми за развитие на селските райони.

# 10
Къщата е много хубава,а и в района има какво да се види.На мен ми се струва добра инвестиция.Погледни и този линк,ако искаш..просто като идея - http://nenkovi.bg/. Имат много животни до който туристите имат достъп-това за децата е много интересно и винаго е пълно с хора.

# 11
  • София
При Ненкови обслужването не е на ниво, май и кухнята не беше кой знае какво, а животните не са в добри условия.
Скрит текст:
Плюс това, собственикът е  Mr. Green С малко думи - накраднал е доста. Сега и политик иска да става, май че от БСП.

# 12
  • В градината...
Дам, бях много неприятно изненадана като ходихме последно в Арбанаси, че най-големият хотел /в който предлагат ваучери за смешни цени/, е собственост на ДПС /е, не пряко/. Та, с тези смешни цени едва ли биха си избили и 1/3 от разходите. Да не говорим, че една от църквите в Арбанаси от 13-ти век е била повредена от разбиването на скалата по време на строежа.

# 13
  • София
Скрит текст:
Единственият човек, който обърна внимание на нашите усилия и труд, беше Корнелия Нинова. Надяваме се, че това, което ние сме направили ще подпомогне БСП, ще подпомогне и българската държава след изборите да тръгнем по верния път- българите и България да оцелеем”. Това заяви пред медиите полк. о. р. Петър Ненков председател на Национален алианс „Род, единство, държава”.
Ненков обясни, че представлява група от експерти, бивши военнослужещи, офицери, които обичат България. По думите му именно поради тази причина преди те са съставили един документ, който отговаря на въпросите: „Кой е нашият национален идеал?”, „Коя е нашата национална идея?”,  „Кои са нашите национални интереси?”
„България е в тежка демографска криза и ние трябва с всички сили да я преодолеем. Този наш труд, освен че го направихме достъпен за хората, го изпратихме и на всички политически парламентарно представени партии в България. Само Корнелия Нинова му обърна внимание”, подчерта той.
ЖДНБ! Днес го пиша за трети път

# 14
Moя позната държеше къщи за гости, но не в планина, и се оплака веднъж (преди 2-3) години, че лятото е ОК, но през зимата стоят празни. Може би не са го обмислили тогава, но и на това трябва да се обърне внимание - да не е нещо силно сезонно.

Общи условия

Активация на акаунт