неочаквана бременност : опасно ли е

• 4 408
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Не си прекалила с нищо, така че спокойно Simple Smile Отсега нататък никакви цигари, алкохол и спа процедури и всичко ще е наред. За теглото не се притеснявай, но ако качваш бързо е много важно да внимаваш какво ядеш. Наблягай на здравословни храни, и без това бебето има нужда от това, а не от сладкиши. Пожелавам ти лека бременност и не пропускай редовните прегледи, както са те посъветвали.

# 16
  • Телиш/Плевен
момичета, сега се премерих и съм качила от 62 до 65: 3 килограма  Shocked Shocked Shocked Shocked Rolling Eyes в книгата, която си взех, до втори триместър не трябва нищо да се качва изобщо, а после до 12 килограма.  имам склонност към напълняване, трудно свалям, а и диети не мога да пазя, та свалям много бавно по принцип. в комбинация с голяма суета. не мога да си позволя да качвам нищо повече нормата. буквално преди две седмици бях 62 кг. наистина ми е жизненоважно да не се освинвам, защото имам и проблеми с ъбреци, които могат да се отключат.

не знам какво да правя.  Cry Sad
Ето затова съм против да се четат разни такива книги или поне да се следва стриктно всичко, което пише в тях. Няма как написаното да важи за всеки, обикновено визират общия случай, а всеки човек е различен. После ще си купиш книги за бебета, там пак ще пише какво се случва с бебето в определен период и когато при твоето не се случва нещо, ще си мислиш, че изостава. За протокола - аз три килограма качих още преди да разбера, че съм бременна. Laughing По време на бременността качвах с различни темпове, но всъщност докъм седмия месец качвах, а след това - почти нищо (на последните прегледи в деветия месец бях качила 200-300 грама). А в книгите пише, че последните месеци се качва най-много. Ами ето, не при всеки е така. За цялата бременност качих 10 килограма (а нормата, която знаех от лекаря си, беше 15 кг), като не съм се ограничавала с нищо, но не съм и преяждала. Проблемите с теглото и бъбреците и въобще всичко, което те тревожи, е добре да обсъдиш с гинеколога, който ще те следи. Той ще ти даде напътствия и за храната, и за движението и въобще за всичко, което касае теб, а не общия случай. Но след като ти си наясно, че имаш склонност към напълняване и след като не си яла безразборно, също съм на мнение, че просто си задържала повечко течности.

# 17
благодаря ви  Hug Hug
наистина човек не е формула и явно при всеки е индивидуално. друсат ме хормоните авно, защото снощи почти не спах, а днес имах сутрешно гадене, което си преминава в обедно гадене.  Laughing

имам термин за лекар, но чак след две седмици. направо ще поискам направление и за ендокринолог или диетолог. колкото и да е предразположение, ето че една и съща жена веднъж напълняла 20 а другият път 8. Аз кача ли 20-30 килограма, това значи никога да не ги сваля.

по принцип се храня много здравословно именно заради склонността си към напълняване, естествено без фанатизъм или броене на калории, но явно хормоните си казват думата.

# 18
Това, че се храниш здравословно е чудесно и много ще ти помогне да качваш контролирано. Колкото по-малко кг са, толкова по-бързо ще свалиш след раждането. Наистина по книгите пишат до 12кг да се качват през бременността, но българските доктори отпускат бонус още 3 кг  Joy

# 19
  • София
През първите 3 м даже отслабнах, нямах грам апетит, а принципно добре си хапвам, едвам едвам хапвах нещо, всичко ми изглеждаше гадно.  Mr. Green После ми се върна апетита и накрая качих 16 кг, като след като родих бях с 7 кг надолу почти веднага.

# 20
Това, че се храниш здравословно е чудесно и много ще ти помогне да качваш контролирано. Колкото по-малко кг са, толкова по-бързо ще свалиш след раждането. Наистина по книгите пишат до 12кг да се качват през бременността, но българските доктори отпускат бонус още 3 кг  Joy
Mr. Green Grinning може би защото много момичета забременяват с много ниско тегло, но при мен такива проблеми няма  Twisted Evil
През първите 3 м даже отслабнах, нямах грам апетит, а принципно добре си хапвам, едвам едвам хапвах нещо, всичко ми изглеждаше гадно.  Mr. Green После ми се върна апетита и накрая качих 16 кг, като след като родих бях с 7 кг надолу почти веднага.

bouquet  звучи кофти първите месеци, но май не е рядкост.

# 21
Повдигам темата с въпросче дали е имало забременяли без да знаят и да са приемали антибиотици? Аз пих 2 различни АБ + други лекарства, защото бях много болна и различни билкови чайове също. Притеснявам се да не съм му навредила с тези противопоказни неща. На преглед съм чак другата седмица и само мисля дали няма да открият, че е засегнато.

# 22
Зависи какво си пила.Кажи на лекаря какви лекарства си приемала.

Общи условия

Активация на акаунт