БХС- трябва ли да се прави?

• 5 990
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Разбира се, че трябва да се прави. Там се гледат много важни показатели за хромозомни и неврологични болести и изменения. Показанията на кръвта може да ги подминете, но феталния преглед е задължителен. Изберете правилния доктор и му се доверете. Късмет!

# 16
Здравейте. Предстои ми ранен бхс и не разбирам, как в толкова много коментари (и в стари теми) при ранен бхс, майките разбират пола на бебето, при условие, че това не е фетална морфология. Какво точно представляват тези замервания? Толкова много изчетох, че вече се обърках.  newsm78

# 17
  • София
Оглежда се цялото бебе и доста често се вижда и пола. Измерват течността за вратлето на бебето, нухална транслуценция, гледа се за наличие на носна кост, оглежда се сърцето и кръвотока, съдовете в пъпната връв и още няколко белега, които са показателни за наличието на някои хромозомни болести.

# 18
Това е изчерпателен отговор. Благодаря много.

# 19
  • София
Здравейте. Предстои ми ранен бхс и не разбирам, как в толкова много коментари (и в стари теми) при ранен бхс, майките разбират пола на бебето, при условие, че това не е фетална морфология. Какво точно представляват тези замервания? Толкова много изчетох, че вече се обърках.  newsm78

Защото много жени наричат БХС и двете изследвания-кръвното и ехографското изследване.
БХС е кръвното изследване, при което като резултат излизат различни данни с вероятности.
Ехографското е Фетална морфология и е изключително важно  Peace 
Кръвното много го отричат, защото дава вероятности, но все пак си е нужно, особено ако жената не е на 20-25години. Гинеколозите си правят изводи по него, например каква е вероятността майката да роди преждевременно.
Аз лично в 12 седмица бих направила и двете-кръвно и фетална морфология. Между 18-20 седмица, пак бих направила ФМ, за БХС ще си помисля. 
Напълно нормално е да се раждат здрави деца, въпреки, че рискът от Синдром на даун(примерно) е 1:200 или дори 1:9 . 8 от 9 деца ще са здрави, но 1 ще е болно. 

Но все пак феталната морфология("ехографът") е много по-важен. Бих направила и 3-те.

# 20
И аз мисля така. Точно заради това и писах тук, за да ми  се изясни. Благодаря пак за отговорите. Вече имам час, след като днес с изненада разбрах,  че докторът ми е отпуска до края на месеца и ако го чакам, ще изпусна този важен преглед.

# 21
  • София
БХС е съвкупност от кръвното изследване и ехографските замервания. Simple Smile

# 22
  • София
Когато някой пота за това е добре да се уточнява за кое пита-за кръвния скрининг, за феталната морфология или за двете. Някои имат предвид едното, други двете, трети не знаят какво е.
Та ако просто се каже"Няма нужда, показва някаква статистика", жената може да разбере, че не трябва да прави и фетална морфология.
Това имах предвид  Laughing

# 23
  • София
Когато някой пота за това е добре да се уточнява за кое пита-за кръвния скрининг, за феталната морфология или за двете. Някои имат предвид едното, други двете, трети не знаят какво е.
Та ако просто се каже"Няма нужда, показва някаква статистика", жената може да разбере, че не трябва да прави и фетална морфология.
Това имах предвид  Laughing
Ехографското е по-важно от статистическото. Simple Smile

# 24
ФЕтална морфология няма нищо общо с БХС ..

# 25
Аз не съм правила нито първа, нито втора по стечение на обстоятелствата - при първата гинеколожката ми беше в болница, а при втората имаше грипна епидемия. За мен е излишно притеснение и начин за рекетиране. Свидетел съм как на бременна жена в 16 седмица й поискаха 950 лв за изследване, защото резултатите й от бхс не били добри.

# 26

Какво мислите мами за тези резултати притесних се🤷♀Първо бях на фетална морфология лекаря ми каза 90% гаранция че бебчо няма аномалии

# 27
  • Варна
Не виждам нищо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт