Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 35 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Честит рожден ден на Сандрето! Да е много ,много здрава и щастлива!
Мец, щях да пиша за това детенце и забравих. Истината е , че на тази възраст не се съобразяват и детето едва ли е искало да нарани Ема . При нас Ради постоянно преследва две батита на по 13-14 год и те при първа възмовност щипват на някъде ,аз пък лъжа Ради , че са отишли на някаква много важна мисия с роботи , динозаври и т.н и си съчинявам нещо . Той пък ме слуша с интерес и забравя да плаче.

# 646
  • Бургас
Ивейн кашля много сериозно от снощи, дълбоко. Пратих ги на лекар днес бащата, да видим  #Cussing out #Cussing out ест. точно преди моята отпуска и празници, то винаги е така  doh

Батати обожаваме ние, режа ги с обикновени картофи на пръчици, овалвам ги богато в зехтин и розмарин и ги пека на фурна на хартия за печене. С чесново млечно сосче или синьо сирене, много бира пият....или сок за Ивейнката. Пека по същият начин и цвекло  Peace  Пънче и цвекло можеш да даваш, обикновено го харесват децата , защото е сладичко, Ивейн умираше за телешко варено с ориз и цвекло, това и беше любимото бебешко ястие, все още го яде , но има и други любими.....като сладолед  hahaha hahaha Снощи не стига, че кашляше като магарица, ами като се затъркаля за един сладолед. Ама аз съм си виновна, че направих и най-нагло реших да ям пред нея, като реших, че няма да се заинтересува  ooooh!

Меци, не и помагате много, когато я овърпротекваш. В социално отношение, тя е като всички други деца и ще си намери начин да се социализира и адаптира. В описаната ситуация, не виждам нищо ненормално. Редовен номер е на децата, да сменят другарчета, като се появят по-интересни, особено пък когато са и на различна възраст, да се отблъскват едно друго, после да се привикват...динамични са им отношенията. Общуването идва с опитът. Мнението ми е, че трябва да се месиш, когато наистина има нужда, защото така усложняваш още повече нещата.  

# 647
  • В къщурката на хълма на феите
Пънче нашата доки при ваксина използва фенистил и парацетамол - при синфлорикс деня на ваксината и следващия по два приема парацетамол, а фенистила плюс още един ден .. да чукна на дърво, досега е проработвала тая система Peace

# 648
Благодаря за пожеланията момичета Simple Smile

Стели как ме разсмя Simple Smile
Добре, че много хора около мен ( на площадката)не знаят все още, че съм бременна, че и при мен ще е чудо от коментари!
Сега на всички им е още по важно какво ще е бебето и ако пак беше момче, сигурно щяха да ме оплакват....

# 649
  • Варна
Сандре, бъди жива и здрава!
Пънче, нашата схема е като на Меца, само дето при нас е Зиртек и е 3 дни преди и 10 дни след ваксина, но при нас винаги има реакции по няколко дни.
Като бях при баба ми и дядо ми, винаги бях най-малката от децата, с които играех. Често ме зарязваха, защото не можех да карам колело, защото не ме пускаха да ходя по други далечни махали и т.н. Тъжно ми беше, плакала съм много, даже баба ми е плакала с мен. Като пораснах малко повече и вече им бях на нивото, прекарах най-хубавите си ваканции и създадох най-вълнуващите си приятелства, и спомени точно с тези деца Simple Smile

# 650
Добро утро  Hug
Сандре, жива и здрава да си! Бъди щастлива безкрайно!  bouquet Hug
Стели, добре си ги затъпила  Twisted Evil
Сладък картоф, хихи, никога не съм давала, а аз веднъж съм яла  Grinning Пънчита, добра ти е схемата, само не се ядосвай, каквото и да става, все прояждат накрая  Hug
Мецанке, и моята така са я изоставяли деца, ама тя натрупа опит и не им се връзва вече  Mr. Green  Hug
Хубав ден на всички  Hug

# 651
  • Северозапада
Сандра, честита да си! Жива, здрава и щастлива!
София миналото лято едно момиченце направо я гонеше да не играе с тях (групичка от 3-4 деца). Но тя сякаш не му придаваше голямо значение или не показваше да страда. На мен ми беше по-гадно така да я отбягват и да я пращат при "бебетата", защото е по-дребна и не говори добре и така изглежда по-малка от тях.

# 652
  • Сливен
Привет  Hug
Доста сте изписали от вчера насам  Grinning
Сандре, ЧРД да си жива и здрава и много, много щастлива и обичана  bouquet Hug
Повечето малки деца обичат да играят с по-големи такива, но големите пък си търсят своите наборчета. Съгласна съм с мнението на Прахи, но и Меци я разбирам, децата тежко изживяват моментите, в които са пренебрегнати.
Днес идвам и с проучвателна цел по два въпроса:
1. Когато ви канят на празници в ДГ молят ли ви да идва само единия родител? Току що прочетох такава молба във ФБ-групата на групичката на Иви и такъв коментар тръгнах да пиша, ама се спрях, без друго не съм от харесваните майки, но много ме е яд, ние как да решим кой да отиде - монета ли да хвърлим, клечка ли да теглим.
2. В Сливен от тази година въведоха електронна система за кандидатстване в ДГ, ясли и 1-ви клас в у-щата, но децата родени през 2014г. ще бъдат приемани в ДГ единствено и само през септември, а не и през юни както беше досега, което автоматично означава, че само през септември ще се освободят места в яслите /на 01.04. когато стартира електронната система за целия град имаше само 4 свободни места в яслите и то в ромски квартал/, което пък от своя страна води до факта, че в яслите ще постъпят наведнъж по поне 20 деца, гледани досега само от майките си и много се чудя персонала как ще се справи с 20 ревящи деца. В нашата ДГ, /бивше ОДЗ, сега ДГ с ясленски групи/, винаги е имало прием и преместване на деца от яслите в ДГ през юни и септември, а новите деца в ясленските групи постъпваха по график от юни до октомври за да не се струпват наведнъж много нови деца. Майките, които трябва да се върнат на работа какво ще правят до септември не знам, на мен също може да ми се наложи и ще трябва да мислим пак сложни схеми. Та въпросът ми е - при вас как е в яслите, само през септември ли се освобождават места, или и по-рано?

# 653
Рокси, по втория въпос незнам какво да кажа , но по първия WTF??? Това е дискриминация,как така няма да си гледам отрочето , което се е старало да си научи думичките,песничките,хореографията... Въпреки,че в нашата група прекаляват ,освен майката и таткото , идват и бабата и лелята и накрая стана такава гъчканица ,че нямах търпение да излезна на въздух.

# 654
  • Бургас
При нас е така от години, всичко е с електронна система. Да не говорим , че по тази причина Ивейн е все още в ясла и вече почна да го изживява. Всяка вечер ми повтаря, че била голяма.....еми хубаво, да иде на кмета да го каже  Joy hahaha  

Записват ги септември и ги пускат поетапно. Поне при нас е така. Ивейн я пуснах Януари, като направи 2 в ясла. Иначе кандидатствахме Април/била е на годинка и малко/, а я записах за випуска септември.....та така. Сега кандидатствахме за септември за ДГ.....ама тоя път ще я пусна веднага, щото вече и е скучно в яслата.

Та записваш го по-рано и после се уговаряш с яслата кога да го пуснеш, това е начина. Докато не го пуснеш на ясла му се пази мястото /поне при нас/ и си получаваш и майчинството. Бях пуснала Ивейн и на частна ясла, за да посвикне, добре и се отрази, а аз работех през това време, около половин година.

# 655
  • В къщурката на хълма на феите
Кокоси твоята мадама постоянно е с деца и си е изработила метод за справяне - Ема не е, както казах много или малко се налага да ограничавам контактите й и тя няма тази възможност да си игради защита, още повече, че от по-големите деца /те всъщност вече не са деца, ами направо тийнейджъри/ и възрастните, Ема получава изключително положително отношение - няма човек в квартала, който да не я обича и да не му е любимка, защото Ема е много енергична, шумна, директна - от две седмици сме яко във фаза "защо?" и тя не се ограничава само дотам да пита мен или татко си, а и всички останали хора .. онзи ден спираше хората по улицата само за да им каже здравей или да им посочи покрай себе си и да каже: заповядааайте, минетеее /няма значение, че сме на тротоара, който е за всички/ .. а и физически тя не успява да догони другите деца .. те тичат бързо, скачат, катерят се, а тя не може така .. от няколко дни, крачето й е по-зле - както върви, то просто изключва и Ема пада на земята .. не знам дали успявам да ви обясня правилно, за да ме разберете .. аз се старая да не съм вечно покрай нея и да я спасявам, опитвам се да я оставя да е самостоятелна, но не е възможно, тя да е наранена и тъжна и аз да си чукам гъза, все едно нищо не се е случило ..

# 656
  • Сливен
Прахче, лошото е, че при нас сега въведоха системата, до миналата година кандидатствахме с писмени молби и въобще не казаха по-рано, че ще въвеждат ел.система. Никой не знаеше та да си запише детето миналата година. Тъпото е , че наистина деца като твоето до 3г. и 7-8 месеца трябва да стоят в яслата, как няма да им е скучно, и то при наличие на свободни места в ДГ, защото последната група я изписват от ДГ  още накрая на май месец. Така едновременно има свободни места в ДГ - юни, юли, август и до 15-ти септември, други почти 4-годишни заемат местата в яслите и други почти 3-годишни си стоят вкъщи, майките   им също  ooooh!
Стели, дискриминация не, ами не знам - и никой не смее да каже нищо, аз по принцип не си мълча, но понеже винаги аз се противопоставям, излизам като някое мрънкало.

# 657
  • NE
Днес Алекс става на 3 месеца.

# 658
  • Sydney
S@ndr@ Честит Празник Simple Smile))
Тук пък ако може ще се довлекат всички до девето коляно... ние имаме обратния проблем, явно от тва че сме от другата страна на света, баща й не му се занимава изобщо... празници, водене, вземане, нищо... карах го да пише поне един имейл на учителката, нямало нужда, аз нали съм я виждала всеки ден  ooooh!

# 659
  • до едно тепе
Сандре жива и здрава и много щастлива bouquet
Фейче на вас честита месечинка bouquet
ДГ тук са така още откак въведоха електронната система. Слав отиде на градина на 3г 8м. В яслата втората година му беше адски скучно. Ноо системата е такава какво да се прави. Иначе в яслите има класиране всеки месец, но често няма места. Пускат от време на време по 4-5 места, но масовите са август и септември. Тук трябва до 2 седмици от класирането да се запише детето и до 2 седмици след това да тръгне на ясла иначе освобождават мястото. Гледах обаче за набор 2014 са приели някакво ново решение и можеха да кандидатстват за градина, ако са навършили 2 до август. Обаче предупреждаваха родителите,че не могат да осигурят ясленските условия за по-малки деца. Все пак в нашата ясла са си 2-3 жени постоянно в групата и ги хранят и обличат, а в градината ги карат сами да го правят и понякога са само с госпожата, а леличката е една за 2 групи.
За празниците не са ни слагали ограничения. Бих се съобразила само, ако госпожите помолят лично. Иначе на 8-ми март беше уууужас просто-майки, татковци, баби, по-големи/ по-малки деца и имаше родители, които едва ли виждаха нещо. Аз си отидох сама. Мъжо гледаше Бубето, а бабата така и не я поканихме Whistling

Общи условия

Активация на акаунт