Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 622
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
неговите вкусове не са като твоите.
и аз не го харесвам сладкия картоф.

# 691
  • до едно тепе
Пънчее не му се коси. Ново му е. Трябва му време да свикне. Някои свикват за 2 седмици, други за година и кусур Laughing Не настоявай много. Ако категорично отказва остави 2-3 дена и пробвай пак. Все някога ще прояде.
Виж как ти го казва майка на 2 капризни деца.  hahaha Слав вече яде доста повече неща, обаче Бубето още ми къса нервата. Ей я днес отново изяде 4 лъжици и каза не искам повече. А готвих лапад-зимата го ядеше яко.

# 692
  • В къщурката на хълма на феите
И изобщо не хареса картофа Sad .. Да не би да бъркам нещо ? Опитах го - много е вкусно.
ти пък сега да не вземеш да се паникьосаш .. Здравко и той не хареса картофа от първия път .. сега още известно време ще предлагаш картофчето, за да можеш да го запишеш като захранен и след това ще преминеш на друга храна .. мале, броколите как вонят и какъв вкус имат, когато са просто сварени и неподправени .. жено, не искаш да знаеш!!!

# 693
  • NE
Моменце Честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива, спокойна и безумно обичана от твоите момчета.
Днес бихме първи Синфлурикс на бебето и морбилите на Вилито. Освен че реваха до откат и двамата (бебето бързо забрави, чак се хилотише в кабинета) докторката ме изпрати като се кръстеше. Предложи ни да заведем Вилито на детски психолог, но ние предварително разучихме въпроса. Сега обмислям къде ще е по-удобно, но почваме защото усещам че нещо го спира в емоционално отношение. Преди няколко месеца щях да ревна как едно момченце колкото нас чакаше с майка си за преглед и общуваше толкова пълноценно, а Вилито не ми е казал ни едно нещо. Надявам се да е само това, че имам едни филми в главата ...

# 694
  • Северозапада
Фея, има и такива деца. Дано няма нищо! Едно наше приятелче ще навърши 3 през май и почти не говори. Говори като някой японец, даже интонацията е подобна. От септември е на ясла и майката казва, че като походи малко и започва да прави опити да говори, но като се разболее и седи вкъщи се връща обратно на старото ниво. Скоро го водиха на невролог за друг проблем и са казали, че е ОК с развитието. И той е от тези много активните деца - винаги тича, никога не е уморен, спи по-малко. Имам чувството, че сякаш винаги е превъзбуден и "няма време" да каже целите думи.
Пънче, понеже аз бях голяма паника с кърменето и много ревах,че не ми се получава като хората, за захранването реших да го давам по-ларж. По това време захвърлих и помпата и реших "каквото сабя покаже". Та да ти кажа София в началото "хапваше" по няколко трохи, може би еквивалента на 1-2 лъжички. Ама нали целта е да го запознаеш с нови вкусове. Днес не му харесва, утре може да му е по-интересен.
Честит рожден ден на Момето! Да си здрава и щастлива и мъжете да те слушат!
Здрава и щастлива Ели и тук!

# 695
  • Бургас
Феичке, ВСИЧКИ/без едно/ момченца, който познавам на възрастта на Ивейн или говорят на бебешки или не говорят а само викат и сочат.....Имам само едно познато,както ти казах, по-мъничко от нея, което говори много, ама то е  изключение от другите десетина с които дружим и сме постоянно пред блока и мога да ги наблюдавам от близо. И не не е дискриминация, просто си е особеност и разлика в етапите в развитие на двата пола  Rolling Eyes Rolling Eyes Не си вкарвай филмите предварително, да ти припомня себе си, как след няколко посещение при психолог и невролог, се оказах причината Ивейн да "забавя" социално-емоционалното си развитие и най-вече говорното. Бях решила , че е аутист или нещо подобно и НИКОГА няма да проговори. И естествено се държах с нея като дете което почти нищо не може да изрази, да поиска или да направи. В момента в който се фикснах аз и отношението и държанието си с нея, детето се "отпуши". Имай едно на ум с моя опит  Peace Peace

Пънче, те так реагират всички, не съм видяла детето дето мега да е харесало веднага храна с която го захранват за пръв път.  Rolling Eyes Rolling Eyes Физиономията на Ивейнката при първите лъжички беше по скоро учудена от колкто възхитена. Това в последствие и стана любима каша- елда с ябълка, ама първият път беше далеч от очарована  hahaha hahaha

# 696
  • При моето слънце
Фея, дано филмите са само в твоята глава.
Не ме разбирай погрешно, не е с лоши чувства, но за развитието на децата във всичките му варианти най-важно е общуването с други деца. А ти това си му го отнела или ограничила до минимум.
За мен е голяма грешка. Както и зомбирането с таблети/телефони също ги превъзбужда и отключва агресия.
Моля, не ме нападайте, споделям моето мнение.
Миналия уикенд оставих децата у баба им, за да мога да си изчистя. Взех си Георги в отвратително състояние. Едва го качих по стълбите до вкъщи. Не беше спал следобяд от превъзбуда. Рева, тръшка се, цирика, отне ми един час да го успокоя и приспа. Възвърна си емоционалното състояние чак след следобедния сън на другия ден. Скъса ми нервите. И Мишо се превъзбуждаше след гостуване на баба на тази възраст, ноне и до такава степен. Чак съжалих, че съм ги оставила. Прекаленото внимание не им се отразява добре  Crazy

# 697
  • Бургас
Също подкрепям и наблюдавам същото. Аз таблети и телефона не давам и не пипа все още ако ще и на глава да застане и да врещи не умряло/ама тя си знае и не се и пробва особено/, обаче ако прекали с телевизията и не спи......еми звяр бе....звяр с къдрици  #Cussing out #Cussing out

Днес е много щастлива защото и купих " телефон" пълен с вода и с въздуха трябва да нанижеш едни рингове /от едно време с които играехме. и само ми обяснява как си е неин и не се пипа. Между другото много се кефи на тази игра  с топчета също и подхвърлям идейка, хем евтино , хем се забавлява. Купих и  от тези, че нали е вкъщи и трябва да се занимава с нещо. За сега е очарована, да видим колко време....

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 14:32 от EXACTLYou

# 698
  • NE
Аз Вилизар го захранвах така - по 2-3 лъжички по няколко дни. Картоф до ден днешен яде само в супа.
Днес пак не яде на обяд. После ще краде филии хляб. ooooh!
Мраве Той английски почна разбираемо да говори с интунация, все едно там живял. Нещо бъркам. Баща му вика, че ще се отключи в градината, ама ако не. Дано е просто етап, фаза.
Аз самата съм проговорила на 4. Майка сега се радва, че не е имало толкова инфо тогава. Уморява се, спи доста, но пак е неспокоен.
Петьофка Не се сърдя, даже си права. Той играе с деца, но определени, а те не живеят близо. Всъщност около нас няма много деца, а той самия не обичаше много площадки до скоро. Вероятно някъде там е истината.

# 699
Аз не знам защо някой като сподели притеснението си и веднага се втурваме да го успокояваме ,как "няма нищо" . За мен е редно дете на 3 години да има речник от поне 20-тина 30 думи на български . И какво ще попречат няколко консултации с логопед или психолог? Колко да са страшни тия хора ? И дори всичко да е нормално с речевото развитие на детето , няма ли тая майка да е по-спокойна , че прави всичко по силите си за детето си? Поне аз бих била. Та Мецо, Цвете , щом нещо ви притеснява ,значи 1-2-5 консултации или колкото са нувни за да се успокоите , трябва да направите.
 Да не забравя , да е жива и здрава Ели !

# 700
  • При моето слънце
Стели, никой не го отрича, поне аз съм За. За Меци мисля, че някой я бе посъветвал дори за консултация с ортопед, но тя си мислеше, че проблемът е по-скоро неврологичен. Или се бъркам  newsm78
Не знам дали съм споменавала, но Мишо ходи на логопед и проблемът със „съскането” му почти изчезна, все по-рядко се налага да го поправям и казвам да повтаря.

# 701
  • В къщурката на хълма на феите
Цветенце дори и да има някаква спънка пред Вилизар, не мисля, че е от онея страааааашните неща, които си мислиш .. той дори не е близо до тях, вярвай ми .. щом детето има нужда от подбутване, ми подбутнете го .. те и птичетата се страхуват да летят и се налага майка им да ги избута от гнездото за стимул Hug

# 702
  • София
stelico на твоето мнение съм. Можем само да ги подкрепим, но не им правим добра услуга като ги "успокояваме" защото всяко дете е различно. Ние не сме при тях/около тях за да им кажем обективно мнение. А и лекар най добре ще прецени каква е ситуацията. Иначе и аз мисля, че колкото повече се ограничава контакта на детето с други деца, толкова по трудно може да проговори.
Имах няколко такива познати, които до последно си държаха децата вкъщи и определено се виждаше огромна разлика с деца, които ходят на детска и тези вкъщи. Но не искам никой да съдя или да соча, защото всеки родител преценя кое е най добро за детето му.

Аз съм си вкъщи и почивам и мисля към 17 ч. да ходя да я прибирам от детска. После ще помислим къде да отидем семейно и детето да си поиграе малко.

# 703
  • NE
Свързах се с психолога, който Арвенчето ми препоръча. Жената каза, че баш с такъв случай работи в момента. Ресурсната в училище ми предложи друг психолог, която също има подобна пралтика. С две думи всичко ме тласка към консултация. Вече оттам нататък ще се види.
Днес реших да пробвам Вилито без пампата. Човека се намърда върху кукуто и се изпишка, обаче без да сваля панталона. Joy

# 704
До 2 години колко трябва да говори едно дете, горе долу? Simple Smile

Моме да си жива и здрава и много да те слушат мъжете!

Да е жива и здрава и Ели и много безгрижни игри, честит рожден ден!

Общи условия

Активация на акаунт