Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 35 024
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Северозапада
В групата на София има деца набор 2014 родени в началото на годината, т.е. приели са ги в 1ва група на 2 години по някаква програма (мисля) за ранно детско развитие. Това е нещо ново май от тази учебна година - децата трябва да могат що годе сами да се обгрижват и да има свободни места. Обаче, каква беше изненадата, когато казаха на родителите, че догодина трябвало пак да повтарят, за да си вървят с набора  #Crazy В първа група можело да вървят с един набор напред, но по-нагоре не може. Пълна простотия. Родителите сега търсят вратички децата да продължат с нашата група. Действително, тези деца са си достатъчно развити и самостоятелни, за групата са си. Имаме 2 нови деца скоро ги преместиха от яслата, които са на тяхната възраст, но се вижда разлика с тези, които вървят с групата от септември.
За празниците не сме имали ограничения. Според мен и да има, трябва да има възможност поне родителите и братята/сестрите да могат да отидат. По човек на дете е тъпо, но и стринки до 9то коляно е в повече.
Честита месечинка на Алекс!

# 661
  • NE
Мраве Вилито е в такава група. Сега ако го пусна ще е с набор 2013, а догодина пак 1 група.
В малкия град няма деца, не места.

# 662
  • София
В София кандидатстването е през февруари, май класирането. Тръгването от 15.09. до тогава, който както може да се оправя. Иначе класирания има почти през цялата година, но места няма.
За набор 2014 г. от миналата година има такава наредба за това, че деца навършили 2 г. могат да тръгнат директно на градина. Но за мен това е тъпо особено за София където има адски много ясли, а разликата с някои деца им е повече от 1 г., но сега не знам дали ще ги местят или ще останат при нас.

За тържествата - не са казвали кой да идва, но на Коледното беше същата тъпотия - баба, дядо, брат,сестра и т.н. хубаво да дойдат майка, баща и ако няма кой да гледа брат/сестра ама и баби и дядовци ми дойде в повече.
Днес очаквам същата работа да стане....

# 663
  • Сливен
Не се стърпях и коментирах, резултатът - тържеството ще е във физкултурния салон и могат да дойдат и двамата родители. Имат поне 3-4 помещения за допълнителните занимания, достатъчно големи да поберат всички родители и не само, а ще ми правят тържествата в занималнята на групата. Гадното е, че отново влязох с отрицателен знак в полезрението на учителките.
Цвете, честита месечинка на Алекс, да е жив и здрав.

# 664
  • В къщурката на хълма на феите
Гадното е, че отново влязох с отрицателен знак в полезрението на учителките.
може да им предадеш, че са като вятъра - той духа и те го духат .. ебаси коВрите, ебаси чудото Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 665
  • Бургас
В София кандидатстването е през февруари, май класирането. Тръгването от 15.09. до тогава, който както може да се оправя. Иначе класирания има почти през цялата година, но места няма.
За набор 2014 г. от миналата година има такава наредба за това, че деца навършили 2 г. могат да тръгнат директно на градина. Но за мен това е тъпо особено за София където има адски много ясли, а разликата с някои деца им е повече от 1 г., но сега не знам дали ще ги местят или ще останат при нас.

За тържествата - не са казвали кой да идва, но на Коледното беше същата тъпотия - баба, дядо, брат,сестра и т.н. хубаво да дойдат майка, баща и ако няма кой да гледа брат/сестра ама и баби и дядовци ми дойде в повече.
Днес очаквам същата работа да стане....

Алекс, може ли линк към наредбата, защото при нас не искаха да я приемат аз ходих да питам в градината до нас...... newsm78 Електронната система миналата година не и приемаше набора за градина, въпреки че беше на 2 и половина почти

# 666
  • София
Прахче, наредба 4 от миналата година. От тела съм и не мога да го намеря. Ако не успееш по късно ще потърся.

Цитат
Глава втора
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Раздел I
Продължителност на предучилищното образование. Групи
Чл. 4. (1) Децата може да постъпят за предучилищно образование не по-
рано от учебната година, която започва в годината на навършване на
тригодишна възраст.
(2) За предучилищно образование по преценка на родителя и/или при
липса на яслена група в съответното населено място, както и при наличие на
свободни места в детската градини може да постъпят и деца, навършили две
години към началото на учебната година на постъпването. Предучилищното
образование в тези случаи се осъществява при условията и по реда на тази
наредба, като се вземат предвид възрастовите характеристики на детето.

Скрит текст:

Цвете, честита месечинка.

Сандре, честит рожден ден. Да си жива и здрава.

Стели, супер много се смях. Как може такава простотия не знам.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 21:38 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 667
тази вечер заведохме Ема при свеки .. игра много с други деца, в един момент те решиха да карат колелета и тротинетки и тя пак изостана, но този път я подбутнахме да се престраши и да ги помоли да поиграят с нея на топка или друго каквото тя може да играе .. много се забавлява, детето .. толкова беше щастлива .. ако крака й не беше отказал 2-3 пъти, в резултат на което коляното и устата й са разбити, щеше да е перфектно ..

сега да си призная другия грях

Скрит текст:
през цялото време докато Ема игра с децата, изобщо не можах да се отпусна .. в главата ми беше само да се надявам, че някоя от другите майки не си е пуснала детето полуболно да играе. въпреки че видимо другите деца бяха здрави .. някой трябва да ме научи как да преодолявам тия мисли, защото е ужасно Tired Tired Tired

# 668
  • shumen
Цвете,честита месечинка на Алекс.
Сандре,честит рожден ден.Да си жива и здрава.
Рокси,за яслата и аз знам,че е така за яслата.С Дени имаше деца,който ходиха на ясла до 3,8 месеца и чак септември ги взеха на градина.На такива деца наистина там не им беше интересно.
За тържествата за сега сме нямали ограничения,но това да идват всички до 9 коляно все ме е дразнело.
Скрит текст:
Аз утре ще моля да ме пуснат по обяд от работа,че бащата на най-добрата ми приятелка е починал тази вечер.Към 8 ми се обади тя,но да си пускам ден няма как,но поне утре да ме пуснат ще помоля по обяд.Надявам се да успея.

# 669
Мецанке, радвам се като пишеш за щастлива Ема....съжалявам за коляното и устата, да минават бързо!   Hug Значи ако намериш начин за отпускане и преодоляване на страха от евентуално "заразяване" с нещо, сподели....че аз съм на същия хал. Ясно ми е че не мога да го държа все в къщи, ама полудявам като видя някое дете да му кашля в лицето и да си облизва или маже сополите, а после му пипа играчките, колите и прочие. Набира ме яд, щото  майките си спрели децата от градина че са болни и на АБ, а не ги държат в къщи, а долу на площадката да играят с всички. Еми чиста безотговорност е. Сега някой може да каже: ми като не ти отърва, не слизаш. ОК....ама същия принцип е и в яслите и градините: малко болни - може.....после що сме на въртележката.

Честит празник, Сандре!!!  bouquet Жива и здрава да си!  Hug

# 670
Принцесо все едно си в главата ми Mr. Green Mr. Green

# 671
Феичка честита месечинка на на Алекс!
Благодаря момичета Simple Smile
Принцеса  това все едно аз съм го писала, аз ако чуя така някой да кашля и се махаме от площадката, много ме яд и мен . Особено миналия ден след ваксината, бях много на тръни и не седяхме много ...

Ходихме уж да сложим шарковата, но се оказа , че сме доста назад и сложихме последна хепатитна, сега остана синфлорикс и пентаксим и тогава шарковата.

Влади още е в яслена група, защото няма местя в градинска, подали сме молбата и ако се освободи ще го преместят, ако не ще е с набора си от Септември. И малкия исках по рано да пусна, но пак нямало места, а и се отказах.

# 672
Честит рожден ден на Момето, по-често да аргасва мъжете и да ги пои с ракийца, за да са по-здрави , а те от своя страна цял живот да я носят на ръце!  Heart Eyes

# 673
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ЕЛИАНКА.
Да расте здрава и палава.

Моме, да си жива и здрава  Hug

# 674
  • Sydney
Честит Рожден Ден на Ели на Алекс Simple Smile Да в много здрава и хубаво детство Simple Smile
Честит Рожден Ден на Момето* Simple Smile много здраве и щастие в семейството Simple Smile
Хубав празник Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт