Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • В къщурката на хълма на феите
Днес реших да пробвам Вилито без пампата. Човека се намърда върху кукуто и се изпишка, обаче без да сваля панталона. Joy
хайде сега, това са дреболии hahaha hahaha hahaha

# 706
  • Северозапада
Аз съм за консултация със специалист, макар че отдавна отлагам да заведа София на логопед. Всъщност нъкмо се наканя и тя ме изненадва с развитие на речта. Преди няколко седмици намерих телефони на местните логопеди, а тя започна да казва много думи правилно. За момченцето, за което писах, съм на мнение, че е добре да поработи с логопед и съм го казала, но решението е на майката. С този пример исках да кажа, че на някои деца им помага яслата/ градината да проговорят.
Това, което искам да кажа, е че нещата понякога не са толкова зле, колкото ни изглеждат. Фея да си заведе детето на лекар, но да не е с нагласата, че му има нещо, защото не говори или се държи по определен начин.

# 707
  • NE
Момиченцето на приятелка от пълно мълчене се отключи в детската градина с говора. Не знам, искам да проверя. Към края на месеца ще реша при кой.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 17:55 от Flower Fairy

# 708
  • Варна
Едно наше приятелче ще навърши 3 през май и почти не говори. Говори като някой японец, даже интонацията е подобна. От септември е на ясла и майката казва, че като походи малко и започва да прави опити да говори, но като се разболее и седи вкъщи се връща обратно на старото ниво. Скоро го водиха на невролог за друг проблем и са казали, че е ОК с развитието. И той е от тези много активните деца - винаги тича, никога не е уморен, спи по-малко. Имам чувството, че сякаш винаги е превъзбуден и "няма време" да каже целите думи.
И аз познавам такова дете. Все пак мисля, че Феята добре се е ориентирала, по-добре една консултация в повече, отколкото да лежиш на кълката, че някои деца са проговорили на 4. Нищо му няма на детето, просто трябва да му се помогне да се "пречупи" и да проговори. Иначе с времето изоставането в говоренето започва да се усеща.

# 709
  • В къщурката на хълма на феите
да ви кажа, според професорката, която ми специална педагогика, най-добрия начин да накараш едно дете да проговори е да си го гледаш вкъщи и да му говориш .. тя не отрича детските градини като полезни, но смята, че там учителките и другия персонал просто не е достатъчен, за да обръща необходимото внимание на децата, когато става дума за групи от по 20-25 деца, какво остава да им говорят .. та децата комуникират помежду си, но не изговарят думичките правилно или заместват тези предмети, обекти и т.н., чиито наименования не знаят с някакви звуци или измислени думички, което в последствие се явява проблем .. май като всяко нещо на света и отговор на един такъв въпрос, кое е по-добре пак се оказва, че не е толкова просто и опираме до субективното при всеки случай ..

# 710
  • В сърцето на любимия човек
Покрай тъпия картоф забравих да ви почерпя за половин годинката на Йоан  Blush
Скрит текст:
Да ми е много здрав и щастлив  Heart Eyes

# 711
  • NE
Пънче Да то е жив и здрав Йоан!

# 712
  • Северозапада
Честита половин годинка на Йоан!

# 713
  • Sydney
Честита половин торта на Йоан Simple Smile)))...
Знаете, че Ема на ясла/градина не е ходила, но от всички деца, с които играеше в Бг говореше най-много... тези от градините говореха с дефект, къде на р-то, къде на ц-то и др букви... всеки си знае детето и усеща кое е нормално и кое не е... понякога консултация със специалист може да те успокои, но може и да те натовари, ако се обърка... вярвам в усета на родителите  Peace
Днес е последен ден преди ваканцията до 26.04. Ще имат барбекю, госпожата им е направила торта, любимото приятелче обаче й е последен ден в това училище, защото се местят извън Сидни и е лека драма, а и тя ще ги черпи с бисквити... хранителен пир днес ще е!

# 714
Да са живи и здрави всички рожденици!Много късмет и успех във всичко да имат!
Честити месечинки на Алекс и Йоан! Да растат здрави и щастливи!
Пънче,успех със захранването! При нас сладкият картоф и до днес не се харесва,давай обикновен.Тиквата също е добро начало.Аз в началото така пробутвах доста храни.А за броколи да не говорим-колкото на мен ми беше гадно,толкова Дари го омиташе за нула време.
Цветенце,направете консултация с психолог и логопед,за да сте по-спокойни.Според мен значение има и появата на Алекс.И Дари в началото казваше повече неща на английски:)
Прахче,бързо оправяне на Ивейн и да нямате екстремни ситуации.
Меци,браво за хубавите новини.Все с такива да се появяваш вече.Тъжно ми стана за крачето на Ема.
Аз пак съм кукувица тази нощ.Почвам да стискам очи,че утре ще ми се стъжни

# 715
  • NE
Логопед засега няма да търся защото едната госпожа на Вилито е логопед и работи с децата в градината. Логопед е и една колежка от училище. Психолог също имахме, но тя се отказа и е само детска учителка.

# 716
  • Сливен
ЧРД на патерици на Момето, да е жива и здрава.
На Алекс рожденичката и честититих вчера във ФБ.
Относно говора - вчера беше прословутото тържество на Ивайла, ако щете ми вярвайте на 80% от децата нищо не им разбирах, а някои вече са 5-годишни, Ивайла говори много добре от малка, на възрастта на Тео връзваше прости изречения. Предния ден пък в парка тя се заигра с едно момиче, също наборче, но февруарче, т.е. вече 5-годишно и Иви постоянно и казваше "Не те разбирам", наистина не и се разбираше нищо. Алекс до 3 г. говореше по бебешки, но като тръгна на ДГ за няколко месеца си говореше добре.
Сега за тържеството - много ме е яд честно, всички родители бяха по двойки, присъстваха и баби и дядовци, обаче ако аз не се бях обадила никой нямаше и дума да каже за молбата на учителките. За пореден път се убеждавам колко послушни са хората, сакън да не ги намразят, ако си изразят мнението /след мен във ФБ се обадиха още майки, че не са съгласни/. Тъй като ММ се прибра по-късно от работа ние отидохме последни и почти нищо не видях , защото повечето родители, въпреки наличието на пейки стояха прави. Поредното непрофесионално нещо, свършено от младите ни учителки. Може би ако нямах база за сравнение от Алекс щеше да ми хареса, обаче имам и то каква.
Пънче, честита половин годинка на Йоан  Hug
Хубав петък  Hug

# 717
  • NE
Рокси Това с тържествата до 9 коляно и мен ме дразни. Редно е двамата родители ако имат възможност да отидат и дотам.
На 1 учебен ден няма място в стаята на класа от роднини. ooooh! Ми тези деца не са експонати. Въпрос на организация е. Ама логиката на детските и началните учителки не искам да коментирам.

# 718
  • Сливен
Цветенце, при нас учителките държаха да присъства само по един родител, единствено аз реагирах, че това не е редно и директорката разреши тържеството да е в по-голяма зала, съответно другите наготово си доведоха и баби и дядовци, всички стояха прави и нищо не се виждаше.

# 719
  • Северозапада
Мен ме дразни и снимането. Някой като застане прав най-отпред да снима и пречи, а като се изправят половината родители вече нищо не се вижда. Някои само снимат и изобщо не гледат какво са подготвили децата.

Общи условия

Активация на акаунт