Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 619
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • В къщурката на хълма на феите
На 1 учебен ден няма място в стаята на класа от роднини. ooooh! Ми тези деца не са експонати.
това реторичен въпрос ли е?? ако ти кажа аз на кви неща съм попадала .. родителската общност на децата в дадения първи клас решили, че искат червен килим ИИИИИИИ класния ръководител на децата да ги захрани с питка и мед .. директора разбира се не е като да е отказал .. познай дали не беше панаир .. то не беше смъркане, бърсане на сълзи и сополи три реда и снимане .. все едно детето отива в космоса, не в първи клас ..

# 721
Много благодаря, мили момичета, за поздравленията и хубавите пожелания, да ви се връщат стократно  Hug Изкарахме си много хубаво в домашна обстановка, ще пусна една снимка в групата.
ЧРД със закъснение и на хубавицата на Алекс  bouquet
Пънче, честита половин годинка и Йоан, как се търкаля времето!  bouquet
Как ми се ходи и на мен на ясленско тържество, но като е все отсъстващ - не можем засега. Баткото се отпуши да говори на 2 г. 3 м., доста след връстниците си, и него го бяха пратили на психолог.

# 722
  • до едно тепе
Моменце в нашата ясла няма практика да се допускат родители на тържествата. Те са по-скоро за да види директорката, че се работи с децата. На тази възраст публиката много ги притеснява. Дори в първа група на ДГ много от тях реват на тържествата. Поне при нашите беше така. Чак сега успяха да превъзмогнат това,че има публика и ги гледат родителите и си изиграха добре тържеството.
Слав казваше по някоя думичка след 1г. 8м., но изречения започна да прави след 2 и нещо. Сега говори много правилно и изговаря всички звуци добре. От връстниците му има и много добре говорещи, и такива, на които аз нищо не им разбирам. Това донякъде го смятам родителска грешка. Ако не го поправяш няма и да почне да говори добре. А доста от родителите не обръщат внимание,че децата не образуват правилно изреченията и пропускат думи и т.н. За изговарянето на думите да не говорим.
Бубето, ееех Бубето. Ако реши от сега може да ме продаде на някой.  Laughing Сгъва едни изречения като не искам дъвка например, или не искам поФече, казва моняяя(мооля), ако иска нещо, вика батко си по име. Е още е Фаф, ама предполагам скоро ще налучка правилното. А и татко и Теско/Веско/, бабите Дуба и Нини(Люба и Лили). Опасна е. Отдавам го на това,че е второ дете и всички много и говорим. Whistling
Аз лично бих потърсила помощ, ако нещо ме притеснява в развитието на децата Peace

# 723
  • Sydney
Да питам тези, които децата не са с нощен памперс - стават ли през ноща и по колко пъти? Мен това ме влудява, защото става минимум два пъти, някой път и по пет пъти на нощ. Съответно се разбужда, после по-трудно заспива, отделно като заспи в 21.30-22 и стане в 7.30 да се пишка 3 пъти много ми се вижда... той баща й е такъв, но поне не ме занимава да ставам с него... Та се чудя  newsm78

# 724
  • Северозапада
София става мах. по веднъж. По-често не става. Напоследък обаче ми се напикава през деня  Confused Вече втора година е без памперс и това не се е случвало дори в първите месеци. Не мога да я разбера дали просто закъснява с казването или се получава неволно изпускане още преди да разбере, че и се пишка, защото изглежда изненадана.

# 725
  • Бургас
Ивейн лятото ми ставаше, Бени предполагам от топлото при вас пие повече вода, а и по бързо се отделя урина.....Тя тогава беше и по-малка и не можеше да се стиска толкова де  newsm78 newsm78

На мен ми се е напишквала през деня, стиска нарочно докато играе на нещо интересно или гледа тв.  ooooh! ooooh! Понякога я хващам как претипва от крак на крак.....направоо ме подлудява и като я питам имаш ли пишо ми вика- Не! Спирам и детското или и взимам играчката и казвам,че докато не се изпишка няма да ги дам и като седне на гърнето и го пълни  #Cussing out #Cussing out Една сутрин се изпусна леко, но не е пълно напикаване, подмокри гащичките, докато стигне до банята.
 Сега ни предстои да я приуча на седалка на тоалетната.....да видим  Thinking Иначе овладяхме кашлицата  Whistling Снощи не ми е кашляла и вече рядко и вади храчки.....значи работата отече. Обаче нямам намерение да я пускам......празненство не празненство......ще и измисля аз разни неща, ако я пусна такава разбутана най-много да ми я върнат още по-болна  Tired

# 726
Бени Мецан така прави - става по 200 пъти, ама той нощем изпива поне по 2 литра вода .. не, че мога да го сравня с децата, но казва, че и като дете е бил така с тази разлика, че той още преди да е легнал и е заспал ..

# 727
  • Sydney
Пие вода, но тя и в бг го правеше това с пишкането... при нея също го има това със стискането до последно, вече като не е поносимо тогава на пожар квичи да ходи до тоалетната...
Тя обаче явно е мнооого изморена от училището, защото сама пожела и заспа на обед, което не се е случвало от как сме тук тя да спи на обед... нов режим, дисциплина, много игри, друг език и милото днес захърка... да е здрава пък...

# 728
  • При моето слънце
Добро утро!
Мишо не става през нощта, може би когато беше на 3, се е случвало, но много рядко. Никога не съм ставала специално да го вдигам да се изпика.
Ще видя сега дребния какви ще ми ги сервира. Чакам да се позатопли и махам памперса. Иначе си казва човека, но не иска да сяда на кукуто.

# 729
  • NE
И аз с един "напишкан" въпрос.
От няколко дни Вилизар се съблича и маха памперса. Обувам гащички и оставям кукуто до него. Правим упражнението и успешно се изпишква и става. Дотук супер, но почва фиаското ... събува се почти гол и напикава по капка две всичко - гащи, под, куку. Това за 10 мин. да пикае по капка около 5 пъти е кошмар. Помощ!?!

# 730
  • Бургас
нормално, не я чувам тази история за пръв път. Повтаряш до откат, че се пишка само в гърнето и никъде другаде, че мама и тати пишкат само в гърнето и не на пода, без да се караш, за да не се откаже. Няма да стане да се научи от раз, но ще се научи. Обезопаси и си приготви парцали и здрави нерви  Wink

Пишка по малко, защото сега привиква да се стиска до гърнето,а и защото му е интересно да се наблюдава с една дума си играе също. Rolling Eyes

# 731
  • NE
Той обръща всичко на игра особено белите, най-вече от нужда да привлече вниманието и ръцете ми от бебето. С един замах си дърпа кукуто и се изпишква.
Изчаквам малко да стане много топло и го мятам по голо дупе щом и той иска така.

# 732
  • shumen
Алекс,честит рожден ден на Ели на патерици.Да е жива и здрава.
Моме,честито и на теб на патеричка.
Пънче,честита половин годинка на Йоан.
Цвете,и аз съм за консултация с логопед.
Аз от два дни съм толкова уморена,че вечер заспивам преди детето.

# 733
  • Sydney
Ема е с Т, явно за това й е се е спяло... зачудих се аз, но обнадеждена че иска да си почине...
и за два часа спане два пъти пишка...

# 734
Ох, да се оправяте бързо! Hug

Общи условия

Активация на акаунт