Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 78 111
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • SF
Да! Той си е намерил. Ходя с токчета до 2-3 през нощта и от 6 часа пак тръгвам. Чистя къщата с някакви машинки, които много гадно бръмчат. Рано сутрин го правя или през нощта. Местя мебели. Понеже много вода лея и преполивам цветята, изглежда, че от това му капе на балкона. И в крайна сметка, аз къде живея. Не ме е виждал от седмици. Как съм, добре ли съм. При сестра ми ли съм се преместила? И нея не я е виждал отдавна. Да не сме се скарали?

Добре, че не е видял тигъра, който гледам на балкона. Иначе и той щеше да му пречи.

# 31
Питайте адвокат какво може да се направи. Може да пуснете жалба или каквото трябва с подписите на всички собственици или поне с повечето. Пишете до господари, тв-зии, вижте в общината какво ще кажат. Организирайте законен протест пред общината, ако нищо не се случи скоро и извикайте медии. Само шум му е майка....тази скапана държава. Аз чаках 4 месеца почти за възстановяване на счупен знак Влизането забранено. Споменах за адвокат, защото институциите си измиват ръцете с някой друг - все не било точно това по тяхната част. Трябва да се подходи масирано според мен.
А вече дали на вас ви се чака като наематели....

# 32
 Esmee Подай писмено оплакване за тормоза от този "човек" в полицията - в районното управление и при кварталния полицай. Длъжни са да направят проверка при писмено оплакване. Ако не подейства първия път напиши още едно оплакване и събери подписи от съседи. Няма смисъл от жалби до телевизиите. Те реагират само ако някой им плати и имат някакъв интерес, обикновено икономически или политически.
И задължително си узаконете водомерите със Софийска вода - имат "срок на годност" доколкото си спомням 5г. за топлата вода и 10 за студената, но не съм сигурна. От това което пишеш си мисля, че може би този не плаща вода и затова е толкова амбициран.
Колко прост народ има не е истина.... как им липсва комунизма... за едни смешни 20лв сметки за вода правят сцени и тормозят хората. Що не направят и парното общо за кооперацията и да дойдат да ми правят сметка  ooooh!

# 33
  • София
poli1974, до частта с котките си мислех, че си в моя блок  Laughing Аз все по-сериозно обмислям преместване, нищо че не съм под наем и не мирише (поне на котки). Предполагам наемът ти е повече от приличен заради особеностите на комшията, ако се справите с него, собственикът вднага щом разбере ще го вдигне.

Цитат
Как може да успеем да организираме избор на домоуправител в малка ЕС, в която съседите не се разбират, никой не желае да се занимава, и повечето не биха плащали за професионален?
Да си допълня въпроса - единствен вариант ли е аз да чета правилник, свиквам събрание с дневен ред и да доброволствам за домоуправител? Изобщо не съм подходяща  Sad
ще се справиш .. но ще трябва свободно време за тази дейност Wink ... пиши ми на лични да те светна какво да правиш, ако смяташ да се жертваш Wink.

# 34
  • София
Защо не светнеш публично?
 ММ върви към домоуправител със всички сили, а входът ни е малко село - 55 апартамента  Sick Трагедията е тотална. От 1 година нямаме домоуправител, нямаме чистачка, външната врата не се заключва, абе....

# 35
  • Бургас
И аз се надявам да получа отговор на моя пост:
 "Ползвате ли служебен /професионален/ домоуправител? С търсачката излизат много фирми рекламиращи се, а отзиви-почти никакви.  Имате ли преки впечатления, защото в нашия  вход  все повече  не можем да се разберем, и сметки и ремонти все -повече се затлачват. "
 . Има ли случаи, когато тези професионални домоуправители да са успели да съберат дължимите такси от некоректните съседи ? "
 Обмислям такъв вариан, защото никой не иска да се занимава с домоуправителската работа /поне да има 3 навити/, а тази, която събира таксите дели хората на богати-бедни и събира такси само от първите.

# 36
  • SF
Esmee Подай писмено оплакване за тормоза от този "човек" в полицията - в районното управление и при кварталния полицай. Длъжни са да направят проверка при писмено оплакване. ....
...

Предложението с телевизията според мен беше направено на друг (човекът с котките, който мирише на хората под наем).
Аз няма как да докажа, че този под нас ме тормози. Няма как да извикат проверки, няма и свидетели. Даже напротив. Аз не познавам никого от входа, не общувам с никого, не разменям повече от "Добър ден" с никого, но за сметка на това той добре ме е описал като шумна и пречеща.
Днес сутринта ме спря на входа и не ме пускаше да мина, за да му обясня какво съм правила в 4 през нощта. Да престана да тропам... Нямам свидетели, а и да ни е чул някой как се разправяме, какво би помислил, освен, че тропам и затова се караме...

# 37
следващият път като  те спре или те тормози с проверки и напъни да влиза у вас, или се кара с теб,му кажи, че   смяташ душенето му в банята ти, в пералнята при гащите ти, да те спира и загражда тук и там и да ти навлиза в личното пространство с гадни намеци и погледи за сексуален тормоз и ще подадеш жалба в полицията за това.Какви са тия проверки на банята и разпити какво правиш нощем?

# 38
А мъж нямаш ли...или приятел едър Mr. Green?

# 39
Аз имам мъж,2м и 150кг. И тоя с котките прав ягоди бере и си мисля,да го бия ли кво вече да го правя #Cussing out

# 40
Що не го извадите за 6 месеца? Thinking Струва си да опитате. Виж в закона каква точно е процедурата. Може да му дойде акъла. Решенията на ОС имат изпълнителна сила мисля.

# 41
Етажна гроздова при нас няма. Само пари се искат. Сега ще се сменят пак някакви тръби, а че тече от чешмите ни кална вода никой не обръща внимание. Един да каже НЕ, всички увисват на клона.

# 42
  • Бургас
Имаме апартаменти във входа, които са на Жилфонд. Плащат си текущите сметки за асансьор,чистачка..., но отказват да дават за всичко, което е свързано с подръжка на сградата. Не намерих правилник или каквото и да е, уреждащо отношенията с такива съседи. Попадали ли сте на такава информация?

# 43
Ти са или собственици или наематели. И двата сл.са уредени в ЗУЕС.

# 44
Аз няма как да докажа, че този под нас ме тормози. Няма как да извикат проверки, няма и свидетели. Даже напротив. Аз не познавам никого от входа, не общувам с никого, не разменям повече от "Добър ден" с никого, но за сметка на това той добре ме е описал като шумна и пречеща.
Днес сутринта ме спря на входа и не ме пускаше да мина, за да му обясня какво съм правила в 4 през нощта. Да престана да тропам... Нямам свидетели, а и да ни е чул някой как се разправяме, какво би помислил, освен, че тропам и затова се караме...

Esmee, отиди в районното при кварталния и пусни жалба за тормоз, описваш всичко, включително че агресивно ти препречва достъп, страхуваш се за здравето си и т.н. Не ти трябват свидетели, ще говорят с него и при някои много бързо действа.

Общи условия

Активация на акаунт