Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 78 119
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
"Ползвате ли служебен /професионален/ домоуправител? С търсачката излизат много фирми рекламиращи се, а отзиви-почти никакви.  Имате ли преки впечатления, защото в нашия  вход  все повече  не можем да се разберем, и сметки и ремонти все -повече се затлачват. "
Имаме приятели с професионални домоуправители, исках и при нас да вземем. Читава фирма в София не намерих, знам за такава в Благоевград Simple Smile При нас беше същото положение. Аз се боря в името на общото благо последните 9 години, вече се вижда напредък bowuu От две години още една съседка проявява инициативи. Сърдят ми се чат-пат, аз съм крива за всичко - случващо се или неслучващо се във входа. Мълча си повече, не се карам. Другата жена, която се занимава е по-темпераментна и се е изпокарала с всички. Два пъти правихме събрания друг да поеме ангажимент, като имат претенции - никой не пожела. Вече мрънкат, но си плащат. Виждат, че лека полека нещата се случват.

Извод: трябва много търпение, много лично време, неблагодарност и малко резултат. Но е по-добре от преди Mr. Green

# 46
  • София
Защо не светнеш публично?
 ММ върви към домоуправител със всички сили, а входът ни е малко село - 55 апартамента  Sick Трагедията е тотална. От 1 година нямаме домоуправител, нямаме чистачка, външната врата не се заключва, абе....
всеки вход си върви с индивидуалност някаква .... трябват подробности ... и определено трябва поне един да реши да се жертва за каузата...

# 47
  • София
"Ползвате ли служебен /професионален/ домоуправител? С търсачката излизат много фирми рекламиращи се, а отзиви-почти никакви.  Имате ли преки впечатления, защото в нашия  вход  все повече  не можем да се разберем, и сметки и ремонти все -повече се затлачват. "
Имаме приятели с професионални домоуправители, исках и при нас да вземем. Читава фирма в София не намерих, знам за такава в Благоевград Simple Smile При нас беше същото положение. Аз се боря в името на общото благо последните 9 години, вече се вижда напредък bowuu От две години още една съседка проявява инициативи. Сърдят ми се чат-пат, аз съм крива за всичко - случващо се или неслучващо се във входа. Мълча си повече, не се карам. Другата жена, която се занимава е по-темпераментна и се е изпокарала с всички. Два пъти правихме събрания друг да поеме ангажимент, като имат претенции - никой не пожела. Вече мрънкат, но си плащат. Виждат, че лека полека нещата се случват.

Извод: трябва много търпение, много лично време, неблагодарност и малко резултат. Но е по-добре от преди Mr. Green
Само не прави грешката да угаждаш на всички!
Няма ли някой от самия вход да се жертва за домоуправител,
нито фирма, нито професионален домоуправител ще ви спаси!

# 48
  • София
Да ме ориентирате каква е цената, която мобилните оператори плащат на ЕС за правото да поставят антена на покрива?

# 49
  • SF
Мечо-Пух, каква роля играе домоуправителят и защо е толкова задължително да го има? При нас това е най-неприятният човек. Той винаги се е изживявал като шериф. Аз спрях да разговарям с него. Ако е някаква жизнено важна фигура, да му проговарям отново? Simple Smile

# 50
Изпаднах  в много  неприятна ситуация и ми се иска да чуя и странични мнения.
Един съсед се е настанил погрешка в моята маза, не е нарочно, просто е решил, че номерът на апартамента му съвпада с номера на мазата, не си е прочел нот. акт  по-внимателно. Влизайки в мазата, е  направил подобрения по нея. Преди два дни  му се обадих и го информирах, че маза номер Х е моя, той обеща да си погледне НА и да се обади, но не го направи.
Наглед елементарна ситуация с ясен изход, но ми е тревожно. По принцип съм склонна да заплатя за извършените дейности, хубаво я е направил човека, но зависи как ще подходи, ако тръгне с рогата напред, ще си търся правата с помощта на адвокат,  ако седнем  и се разберем като хора, както се надявам да стане, ще предложа да поема част от разходите.
Писах писмо до професионалния ни домоуправител и чакам отговор и от там.

# 51
А неговото мазе празно ли е в такъв случай, ако са еднакви като квадратура, защо не си ги размените.

# 52
Трябва да изповядват замяна пред нотариус, свързано е с разходи и бумащина. В момента и за двамата е по-добре всеки да си се нанесе в своята.

# 53
Да, аз също си мислих за замяна, обаче  погледнах НА и там всичко е описано детайлно, проучих въпроса и се оказа, че трябва пред нотариус да се случат нещата. Ще видим какво ще ме посъветва адвоката, но аз нямам вина, ако той поеме нотариалните разходи, ще се съглася, ако не ще настоявам да си получа собствеността. В крайна сметка той е допуснал грешка и ще трябва да си понесе отговорността и пак казвам, ако дойде да поговорим като хора, ще поема поне част от разходите по нежелания от мен ремонт.

# 54
  "Ползвате ли служебен /професионален/ домоуправител? С търсачката излизат много фирми рекламиращи се, а отзиви-почти никакви.  Имате ли преки впечатления, защото в нашия  вход  все повече  не можем да се разберем, и сметки и ремонти все -повече се затлачват. Благодаря. "
 Бях пуснала този въпрос в друга тема-не на място. Сега видях правилната. Не искам реклама. Има ли случаи, когато тези професионални домоуправители да са успели да съберат дължимите такси от некоректните съседи ?

Нашият вход, както и съседните два на блока са с професионален домоуправител - един и същ е, някак се намърда. Ужас! Никога повече не бих се съгласила фирма да получава пари, а насреща да предлага влошаване на условията за живеене. Поднових си търсенето на друг апартамент (още съм под наем). Отвратително отношение, не знам дали е конкретно към мен или се държи така към всички, прави някакви си негови сметки, отчита се с разпечатани измислени числа, не с банкови извлечения, купува ненужни и скъпи неща, заради приумицата му за врата към гаражите у дома вече не може да се спи спокойно, това му пречи, онова му пречи, минава в точно определен час в месеца да събира парите за входа, ако ме няма, трябва да ходя да ги внасям по банкова сметка. Отказва да му ги дам, когато го срещна във входа, обеща да направи възможнот за плащане в изи пей - нищо вече половин година.

На фона на скъпите му приумици, които плащат всички собственици, съседката вече месеци наред му се обажда да направи нещо, защото мазетата се наводняват отнякъде - никаква реакция.

Не знам как е с други фирми, но това е отвратително, безсмислено и на всичко отгоре - скъпо. Плащам по 10 лв. за един човек, 5 лв. за фирмата. Толкова плаща всеки живеещ плюс всяко куче във входа.

# 55
Аз се чудя защо хората сш го причиняват. Наистина. Едни пари,които могат да се спестят...

# 56
Аз се чудя защо хората сш го причиняват. Наистина. Едни пари,които могат да се спестят...

Защото никой от входа не поиска. В този момент на събранието някой "случайно" подхвърли да извикаме фирмата от съседния вход, чиито шеф случайно в този момент беше там и готов веднага да се отзове. Тъй като блока е нов и много хора са с големи претенции как трябва да се поддържа и парите явно не са им проблем, собствениците си го избраха. Мисля, че фирмите за професионални домоуправители на това разчитат и на нежеланието да се занимават хората от входа. 100% съм сигурна, че са в комбина с разни търговци и майстори, които им дават %, за да ги викат при нужда. При нас без да събираме допълнително пари при стария домоуправител оправихме всички последици от спукани тръби в мазето, а откакто е дошъл новия изведнъж се оказа, че трябва да се събират още пари.

# 57
Пак не разбирам ....едни съседи, които не искат да дават пари. Пък после ще извадят същите тези пари, да ги дадат на домоуправител newsm78 И къде им е киро на кирия?

Един касиер е нужно да се намери желаещ, при нас е на ротационен принцип всяка година, тъй като за постоянно също никой не се нави.

# 58
Пак не разбирам ....едни съседи, които не искат да дават пари. Пък после ще извадят същите тези пари, да ги дадат на домоуправител newsm78 И къде им е киро на кирия?

Един касиер е нужно да се намери желаещ, при нас е на ротационен принцип всяка година, тъй като за постоянно също никой не се нави.

Не беше въпросът в парите, а че е задължително всеки вход да има домоуправител. Той има грижа при общи ремонти, за чистачката на входа и някакви дреболии. Не е нищо особено, но някакви луди съседи подлудиха предишната домоуправителка - скандал защо за спешен ремонт на спуканите тръби не обявила три оферти, от които общото събрание да избере (дотогава щяхме да се издавим сигурно), скандал защо препарата за чистене в коридора мирише така, скандал за това, скандал за онова... Иначе със събирането на пари не сме имали проблем. Като цяло задължението всеки вход да има домоуправител е напълно излишно според мен. Който вход е с немарливи собственици, никой не може да ги оправи. В който има съзнание, и без специален домоуправител се справят.

# 59
Не съм чула да има глобена ЕС за това,че е без управител. Rolling Eyes
А за офертите...домоуправителят що да е той задължен да намери фирмите. Нали ОС решава коя фирма да извърши ремонта?

Общи условия

Активация на акаунт