Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 77 415
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съм гледала внимателно списъка, но колко фирми за асансьори има във и около вашия район?
не можете ли да поискате оферти за ремонт и последваща поддръжка от всяка.
след това да свикате събрание за избор на нова фирма.
договорът със старата прекратявате заради липсана та лицензия от ДАМТН Peace

# 91
Благодаря, това е добра идея
За съжаление ще трябва аз или мъжът ми да направим това, евентуално платим ако не дойдат безплатно. Но така и така съм се захванала, ще доведа нещата до край. Лошото е, че домоуправителя се е запънал че няма никакъв проблем и не съдейства и се налага да се действа въпреки него. Но ще свикам някак събрание и ще се подготвя с офертите. Дори да оставим настрана лиценза, не виждам как ако оставим същата фирма ще сме сигурни че всичко е изрядно, след като в момента нарушаваме почти всички точки на наредбата....вече съм научила почти наизуст наредбата и косата ми се изправи...

# 92
Писах Ви на лични за фирма. Съберете няколко оферти, някои искат по около 25лв за оглед. Свикайте си събрание по реда и домоуправителят няма какво да се сърди.

# 93
Да, благодаря, 25 е съвсем приемливо  Peace

# 94
  • София
Още не съм подала писмен сигнал, защото задължително ще спрат асансьорите. Фирмата периодично й се отнема лиценза и после си го връща. Те са няколко фирми на един собственик и нещо върти с тях. От агенцията устно обясниха, че могат да ни проверят и спрат асансьорите, но договорите с фирмите са си наш проблем. В момента работя по информиране на съседите и свикване на събрание, за да приведем съоръженията в безопасен вид. Много е трудно, а домоуправителя се обиди...и възпрепятства свикването на събрание. Без коментар за това.
пиши коя е фирмата .. нали затова споделяме тук... преди време, като сменяхме фирмата за малко да се натресем на една смотана, но ровенето из нета ни отвори очите Wink
От година сме с алфалифт (те произвеждат и табла за асансьори)... доволни сме.

# 95
  • София
Ние сме при Витоша-лифт 99 - има ги в списъка. Имат сайт и посочена цена - нещо твърде рядко в света на фирмите за асансьори.
При родителите ми са Борвас - супер точни също, но не знам цената.

# 96
Благодаря, ще напиша името и всичко детайлно, само да тръгне сагата към разплитане  Peace

# 97
От преди година-две е този за 300. Във вторник мога да погледна един за миналата година.
Няма ли блокове наблизо с антени,да попиташ при тях как е newsm78

311 лева наем ...от 2015 година.

# 98
  • София
Тета,  bouquet

# 99
Здравейте.
Насадиха ме да съм домоуправител съм на нашият блок.
Опитахме с други съседи да направим нещо, но не се получи. Винаги има някой да ходи на контра.
И така, като му писне на човек се решава да си вземе професионален домоуправител.
И тук идва проблем кой. Като напишеш в интернет професионален домоуправител излизат десетки фирми, които обещават бляскаво бъдеще. Когато проучиш обаче се оказва че много от тях са или измамници или не си вършат работата. Някои може ли да даде реална препоръка за фирма

# 100
Може да се счете за реклама и да бъде изтрит отговора ми, но ние от 10мес сме с ф-ма Триумф. Говоря за София. С условието, че сметката на блока ни, в която са постъпленията за Фонд ремонт остава на наше име и достъп до нея ще имаме само ние- вътрешния домсъвет. Ремонтите също са наша, а не тяхна грижа. Достатъчно ни е да поемат административната работа, събирането на парите и текущата поддръжка. В тази симбиоза си живеем прекрасно.

# 101
  • Sofia
Каква в таксата,която им плащате за услугата?

# 102
# 103
  • София
Как се процедира ако фирмата, която поддържа асансьора е с отнет лиценз.

# 104
По повод асансьорните фирми за подръжка имам въпрос. Мога ли да проверя накъде дали нашият асансьор е регистриран /ако изобщо има такова задължение/? След разговор със сесъди се оказва, че нямаме договор с фирма, а просто техник, който при проблем реагира и това не е правилно.
Какво трябва да изискваме, за да сме сигурни, че всичко е изрядно?
Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт