Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 78 170
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
И аз не знам да има глобени, ама има едни хора, които са като буквояди... Трябвало да има и толкова. В случая с ремонта домоуправителя намери фирмата, защото беше спешно. А за останалото, от новия професионален - някакви решения са вземани на общо събрание на собственици, делегират му пълномощия и така. Но да си знаете - ако не е човек, който живее във входа и го е грижа - безсмислено е и дори е по-зле.

# 61
Предложете възнаграждение на някого от входа,ако се навие да е домоуправител. Може срещу заплащане някой да се навие пък. Или да се одвободи от вноската му. newsm78

# 62
Предложете възнаграждение на някого от входа,ако се навие да е домоуправител. Може срещу заплащане някой да се навие пък. Или да се одвободи от вноската му. newsm78

Ами то от предишния, непрофесионален още си е с възнаграждение, за това всички са съгласни Simple Smile И пак не иска никой. Глупава ситуация.

По историята с котките се сетих, че имаше такъв случай в Пловдив - накрая съседите бяха завели дело и ходиха служител от общинския приют, ветеринар, полиция и съдебен изпълнител да изнасят котки от дома на майка и син. Към 50 някъде са били.

# 63
  • София
Мечо-Пух, каква роля играе домоуправителят и защо е толкова задължително да го има? При нас това е най-неприятният човек. Той винаги се е изживявал като шериф. Аз спрях да разговарям с него. Ако е някаква жизнено важна фигура, да му проговарям отново? Simple Smile
Нещо като шериф на блока наистина, но в добрия смисъл Wink ... вие си го избирате и му гласувате доверие, а той трябва да го оправдае ... и определено трябва да си говорите - така основно се решават проблемите.
А това, че наблягам на това, че трябва да има някой от блока за домоуправител, го правя, защото човек от блока най-добре ще знае какви проблеми имате, ако се наложи нещо посред нощ примерно - той ще е готов най-вярно да реагира и т.н. (в него са ключовете за абонатна, табла и т.н.)... но всичко това е идеалния случай, разбира се....

# 64
  • София
Аз се чудя защо хората сш го причиняват. Наистина. Едни пари,които могат да се спестят...

Защото никой от входа не поиска. В този момент на събранието някой "случайно" подхвърли да извикаме фирмата от съседния вход, чиито шеф случайно в този момент беше там и готов веднага да се отзове. Тъй като блока е нов и много хора са с големи претенции как трябва да се поддържа и парите явно не са им проблем, собствениците си го избраха. Мисля, че фирмите за професионални домоуправители на това разчитат и на нежеланието да се занимават хората от входа. 100% съм сигурна, че са в комбина с разни търговци и майстори, които им дават %, за да ги викат при нужда. При нас без да събираме допълнително пари при стария домоуправител оправихме всички последици от спукани тръби в мазето, а откакто е дошъл новия изведнъж се оказа, че трябва да се събират още пари.

Защо така консервативно разсъждават някои...
както са го избрали, така и ще го махнат, след като не върши работа...
все се гледа да се спестят пари от неща, дето е грешно да се спестяват от тях...

# 65
  • София
Скрит текст:
Пак не разбирам ....едни съседи, които не искат да дават пари. Пък после ще извадят същите тези пари, да ги дадат на домоуправител newsm78 И къде им е киро на кирия?

Един касиер е нужно да се намери желаещ, при нас е на ротационен принцип всяка година, тъй като за постоянно също никой не се нави.

Не беше въпросът в парите, а че е задължително всеки вход да има домоуправител. Той има грижа при общи ремонти, за чистачката на входа и някакви дреболии. Не е нищо особено, но някакви луди съседи подлудиха предишната домоуправителка - скандал защо за спешен ремонт на спуканите тръби не обявила три оферти, от които общото събрание да избере (дотогава щяхме да се издавим сигурно), скандал защо препарата за чистене в коридора мирише така, скандал за това, скандал за онова... Иначе със събирането на пари не сме имали проблем.
Като цяло задължението всеки вход да има домоуправител е напълно излишно според мен.
Скрит текст:
Който вход е с немарливи собственици, никой не може да ги оправи. В който има съзнание, и без специален домоуправител се справят.
[/quote]

според теб е така, но ако се позамислиш - на този човек дали ще му стигне времето за всички входове?
... А, че не може да се угоди на всеки - не може.
Но, определено човек като си знае работата и няма да има проблеми .... нали затова се появиха и професионални.... ама и те нещо не си вземат работата присърце ... ама как да я вземеш, като се занимаваш с много хора ....  Wink ...

# 66
Специално се спрях вчера да прегледам отчета на хвърчащ лист, който са оставили от фирмата - домоуправител (банкови извлечения няма). Плащаме над 6 пъти повече на месец, отколкото сме давали като възнаграждение на предишния човек. Това е близо 1200 лв. на месец само от нашия вход и в замяна - поне според отчета парите в касата на входа значително са намалели и има няколко хиляди "дребни" разходи. Така че, ако някой се насочва към професионална фирма - само в краен случай и да проучи добре какви са.

# 67
Най лошата комбинация е когато се събират пари във ФР и има амбициозни хора, които като видят чужди пари започват да ги харчат за ненужни неща.
Например - при работеща домофонна система да се изгради нова такава но с чип.
Сега пак се ползва ключ но имаме и чипове.
И естествено като се поиска разпечатка от банка за внесени пари - НЯМА.
Парите се държат някъде, и се харчат според лично виждане.

# 68
  • София
Най лошата комбинация е когато се събират пари във ФР и има амбициозни хора, които като видят чужди пари започват да ги харчат за ненужни неща.
Например - при работеща домофонна система да се изгради нова такава но с чип.
Сега пак се ползва ключ но имаме и чипове.
И естествено като се поиска разпечатка от банка за внесени пари - НЯМА.
Парите се държат някъде, и се харчат според лично виждане.
Още по-лоша комбинация е, когато се търпи това нещо!!!
Нали трябва да има решение на общото събрание за такива неща ....
а пък спешните ремонти и те се приемат на събрание....
изобщо свикнали сте да мрънкате само и толкова .... вместо да направите нещо в случая!!!
То затова обикновено само караници по събранията...
Разбийте ги тези лоши комбинации!!!

# 69
Мечо пух, с удоволствие бих искала отчети и бих свиквала общи събрания, ама съм наемател Simple Smile Просто се взъмущавам какво се прави от някои "професионални" домоуправители като предупреждение, ако решите да избирате такива. А и има много входове, в които мнозинството хора просто гласува по инерция, няма против да дава повече пари и не му се занимава с нищо. На мен лично ми е все тая, защото си плащам колкото е входа и толкова. Големите разходи по ремонти и подмяна се поемат от собственици, а има и такива, за които събирането на много пари и постоянното купуване на неща са символ на добре поддържан вход. Примерно - нова дъска за съобщения, камери, чипове за вход, слагане на допълнителни лампи и всякакви подобни.

# 70

изобщо свикнали сте да мрънкате само и толкова .... вместо да направите нещо в случая!!!
Мечо, Опитах се да разбия статуквото, започнах аз да събирам тези пари за ФР. Внасях ги в банка.
Всеки месец отчет кой е внесъл и кой не. Всеки месец извлечение... плюс лихвата
Станах лошия съсед.
Писна ми да изправям криви краставици

# 71
  • София
Скрит текст:

Мечо, Опитах се да разбия статуквото,
започнах аз да събирам тези пари за ФР. Внасях ги в банка.
Всеки месец отчет кой е внесъл и кой не. Всеки месец извлечение... плюс лихвата
Станах лошия съсед.
Писна ми да изправям криви краставици
[/quote]
Трябва да си достатъчно силен, за да търпиш последиците от направеното от теб добро Wink
...
лош си станал за тези, които не внасят пари вероятно ...

# 72
Според вас ако асансьора е с неработеща втора спирачка и без система за връзка с техника, трябва ли да се спре от експлоатация и кой трябва да направи това

# 73
Според вас ако асансьора е с неработеща втора спирачка и без система за връзка с техника, трябва ли да се спре от експлоатация и кой трябва да направи това

Това звучи направо опасно. Фирмата, която го поддържа, ако няма такава - не знам, вероятно ако се обадите в общината, ще кажат. Иначе асансьорите май са под надзора на Агенция за технически и метрологичен надзор, може и там да се обадите.

# 74
Има фирма, но се съмнявам в хм, компетенциите й  Rolling Eyes
Да, обмисляме агенцията, но пък фирмите правят доста мизерии, когато бъдат сменени...
Има и домоуправител и прочие, ама на...

Общи условия

Активация на акаунт